G4Media.ro

EXCLUSIV Partenerii de același sex se vor putea înregistra la ofițerul de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. „Partenerii civili de același sex nu au dreptul la adopție”. Întrebarea este simplă și mai degrabă retorică: unde ar fi crescut și educat mai bine un copil: în căminul unei familii homosexuale sau la grămadă într-o casă de copii? În urmă cu vreo 2-3 ani erau aproape 70.000 de copii instituționalizați (în case de copii sau în asistența maternală) și doar cca. 1400 de familii interesate să adopte. Dezbaterea familie tradițională – parteneriat civil este una a formei fără fond. O problemă cu adevărat spinoasă este cea a copiilor instituționalizați, pe care niciun guvern nu a fost în stare să o rezolve. Măcar dacă lăsau deschisă ușa adopțiilor internaționale, că oricum noi nu suntem în stare să ni-i creștem. Majoritatea acestor copii abandonați ajung în stradă la vârsta de 18 ani. Mi-aș dori ca aceia care se consideră creștini să se preocupe, în primul rând, de soarta acestor copii. Și abia după aia să vadă dacă e cazul să consumăm atâția bani și atâta energie ca să modificăm Constituția.
    P.S.: Având în vedere că sunt, de 9 ani de zile, părintele unui copil adoptat, cred că vorbesc în cunoștință de cauză.

    • cu siguranţă i-ar fi mai bine cu doi părinţi de acelaşi sex decât la orfelinat.
      dar ideea e că un astfel de copil ar avea enorm de suferit la şcoală şi nu numai, din partea copiilor homofobilor. poate e ok să fie dată legea asta acum, iar peste ceva ani când s-or mai obişnui şi „tradiţionaliştii” cât de cât cu ideea să se permită şi adopţiile.

    • Imi aduc aminte, copil fiind, ce mistouri faceam intre noi si cum unii erau chiar traumatizati de asta. Imagineaza-ti un copil cu 2 tati ce va avea de indurat. Nu suntem pregatiti pentru asa ceva, insa in timp, odata cu realizarea acestor parteneriate, mentalitatea va evolua.

  2. Uniunea consensuală trebuie sa fie neaparat intre membri aceleiasi specii ? M-as putea casatori cu Bella, pisica mea ? Dar daca obiectul dragostei mele nu este o fiinta ci, de exemplu, matematica ? M-as putea casatori cu ea ? Mi-ar place daca as putea-o numi sotia mea. Si daca ar fi mai multi care ar iubi-o intr-o uniune consensuala, cum o putem proteja de o eventuala acuzatie de bigamie ?

  3. Proiectul de lege nu ar trebui sa îi discrimineze pe cei cu B sau T din “LGBT”. Au şi ei/ele dreptul de a se “parteneriza” în acelaşi timp cu Gheorghe si cu Ioana (la rândul lor şi ei B/T) în cadrul unui parteneriat civil consensual. Sigur totul va fi pe bază de liber consimţământ conştient al tuturor celor trei membri majori. Cam aşa ar fi un raţionament logic şi în acelaşi timp perfid al corectitudinii politice.
    Mai apoi de ce eu ca femeie nu aş avea voie sa am trei parteneri? Sau ca barbat să am două partenere in cadrul parteneriatului civil? Si tot aşa mai departe cu argumentele logice in viitorul… apropiat. Totul trebuie sa fie foarte bine pus la punct in acest proiect. Altfel vor aparea in numele libertatii de a avea drepturi foarte multe din genul ideilor de mai sus.

  4. Foarte bine,tare as vrea sa apuc ziua sa se legalizeze parteneriatul intre pers de acelasi sex in romania,ca prea m-am saturat de lumea asta rea