G4Media.ro

EXCLUSIV Tudorel Toader pregătește un OUG pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare,…

EXCLUSIV Tudorel Toader pregătește un OUG pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare, brațul armat al PSD împotriva magistraților

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis spre avizare la Consiliul Superior al Magistraturii un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care prelungește mandatele de conducere ale șefilor Inspecției Judicare, după cum rezultă din documentul obținut de G4Media.ro. Mandatele lui Lucian Netejoru și Gheorghe Stan expiră la data de 1 septembrie, iar majoritatea din plenul CSM vrea să îi mențină pe cei doi la conducere ca interimari până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM, care schimbă condițiile de selecție a șefilor IJ, au explicat sursele G4media.ro.

Foto: InquamPhotos / Adriana Neagoe

Majoritatea din plenul CSM este formată din gruparea Savonea. Lia Savonea este o judecătoare din cadrul CSM, soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru corupție -, ministrul Justiției Tudorel Toader și membrii din partea așa zisei societăți civile precum Victor Alistar. ”Inspecția Judiciară (IJ) se ocupă de hărțuirea magistraților incomozi în loc de sancționarea uscăturilor din sistem” – este concluzia la care a ajuns unul dintre magistrații cu care a stat de vorbă G4media.ro în legătură cu actualul management al IJ. ”Inspecția a devenit o coadă de topor a Puterii PSD-ALDE împotriva judecătorilor și procurorilor care îi deranjează”, a completat el.

Imediat ce un magistrat deschide gura sau acționează împotriva intereselor Puterii PSD-ALDE este luat în vizor de Inspecția Judiciară. Cel mai recent caz este cel al procurorilor militari Ionel Corbu și Bogdan Pîrlog. Ei au deschis dosarul violențelor jandarmilor și apoi IJ s-a autosesizat împotriva lor. Nu înainte însă ca ministrul Justiției Tudorel Toader să dea semnalul în acest sens. Vezi aici.

Însuși liderul PSD Liviu Dragnea a cerut Inspecției judiciare să verifice conducerea Parchetului general pe motiv de protocoale cu SRI.

Diferite mișcări în culisele justiției au ca scop tergiversarea procedurii de selecție a șefilor IJ și menținerea lor la conducere, prin interimat, până când ar urma să intre în vigoare și cea de treia lege a Justiției, cea privind CSM. Potrivit legii modificate, din comisia de concurs sunt eliminați reprezentanții PG și ICCJ și rămân doar judecători membri CSM care au activat cel puțin o zi la o curte de apel, precum judecătoarele CSM Lia Savonea, Simona Marcu și Nicoleta Țânț.

Vom reveni cu detalii

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Foarte bine! Beavo tudorel, hai tudorel, dale la cap binomistilor si gheilor! Esti SUpetudorelul justitiei, spaima portocalelor si a securistilor!
  Lupta PSD!

  • Așa! Dă-i la cap, asistatule, hai că mai ai puțin și țâșnește!

  • @nia alecu
   Eu nus jandarm sati dau la cap. Asta in ipoteza ca nuti ploua in gura. Te invarti si tu, ca restul prostacilor rusi, prin parcu operei si cauti carne sa-ti infunzi gatlejul. Stai ca amu iti apar si restul colegilor de spirite si spirt, betivanule ratat.

  • Dragă asistat social,
   Dacă ai gândi in perspectivă , ai conștientiza că dacă Tudorelul tău iubit va distruge democrația, oamenii ce muncesc vor pleca din țară iar atunci nu va mai avea cine să ti plătească tie ajutorul social și nici psd-isilor tăi salariile uriașe și pensiile speciale.
   Asa ca ai grijă ce ti dorești că s-ar putea să ti se întâmple. Iar când nimeni nu va mai munci în țară, ce sa vezi, te va trimite psd-ul la muncă sa-si poată lua ei salariile și pensiile speciale!!!

  • Tu vorbesti de postaci rusi? Sclavule! Sterge-te la gura, esti murdar de penibil!

  • Treci pe la școală, învață să scrii românește și las-o mai moale cu Parcul Operei, că cauzează. Bine că te-ai trezit tu să vorbești de ruși. Ia din față!

  • @Asistat,
   Te somez sa te identifici, greselile gramaticale nu sunt suficiente pentru a trage concluzia ca esti…originalul ! Pentru identificare trebuie sa raspunzi la urmatoarea intrebare: Ce suma de bani incaseaza in medie un asistat social in Romania…?

  • N-are timp să se identifice, tocmai se joacă de-a trenulețu’ (Transsiberianul?) cu Rilache, Pudila și Morjan.

 2. Pe Tudorel Toader nu il „ievalueaza” nimeni! Face ce vrea! Pentru ca poate!
  Psd-istii și ald-istii fac ce vor pentru că sunt isteți, sunt șmecheri, cred ca pot proști poporul. Adevarul e ca până acum au făcut tot ce au vrut:au furat cât au putut, si-au aranjat copiii, si-au dat salarii și pensii speciale, etc. Poporul ce-a făcut????? A primit gaze bune și proaspete!!!

 3. Un „ievaluat” drept rebut,marturie stau „performantele” odraslei mici intrate la ff si purtata pe brate de „profesorii” facultatii de drept din Iasi.Ce obiectivitate sa astepti de la un ex-procurer communist care prin natura meseriei a colaborat(evident fara forme legale) cu secu si militia?

 4. Intreb si eu: De ce in ultimul timp, fotografiile cu Tudorel sunt facute ba de sus, ba din spate, cumva dermatita galopanta a ajuns intr-un stadiu avansat? Nu de alta, dar sa nu fiu luat prin surprindere si sa am pregatit ”cazanul academic”, special realizat pentru pielea delicata a fostilor…rectori…

 5. Cum putem.depolitiza justiția???

 6. CEL MAI RAU INTENTIONAT MINISTRU AL JUSTITIEI!
  TOADERE, CU CE TE AU ASTIA LA MANA?
  SAU ESTI SI TU DIN CLANUL ROMANIA MARE ?