G4Media.ro

EXCLUSIV Contractul de lobby în SUA al misterioasei Nancy, prietena Elenei Udrea…

EXCLUSIV Contractul de lobby în SUA al misterioasei Nancy, prietena Elenei Udrea cu proprietăți imobiliare în America în valoare de 24 de milioane de dolari

O apropiată a Elenei Udrea, Narcisa Valentina Georgescu, mutată în Florida acum aproximativ un deceniu odată cu ascensiunea prietenei sale în funcții publice, a plătit 190.000 de dolari unei firme de lobby din SUA, după cum rezultă din documentele obținute de G4Media.ro.

 • Narcisa Georgescu și partenerul ei de viață, Bogdan, dețin proprietăți în acte de peste 24 de milioane de dolari în Florida, după cum rezultă din documentele de cadastru imobiliar consultate de G4Media.ro. Înainte să plece din țară, cei doi erau funcționari la stat.
 • Cei doi soți au fost trimiși în judecată de DNA în septembrie, fiind acuzați de fapte de spălare de bani. În același dosar este acuzat și nașul de cununie al fiului lui Liviu Dragnea, Sorin Paul Stănescu.
 • Narcisa Georgescu nu a dorit să discute pe tema legăturilor cu Elena Udrea și dacă fostul ministru are vreo implicare în averea sa din Florida. Ne-a transmis că vom primi informații prin avocatul său, ceea ce nu s-a întâmplat.

În luna iulie, firma de lobby de la Washington, Ballards Partners, a anunțat că a încheiat un contract cu doi soţi români, Valentina şi Bogdan Georgescu.

Valentina Georgescu, aşa cum s-a trecut românca în contractul de lobby, este de fapt Valentina Narcisa Georgescu. Sau, fosta Narcisa Mirică, prietena intimă a Elenei Udrea încă de pe vremea când fostul ministru de la Dezvoltare era un simplu avocat, iar Narcisa era un director la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Sănătatea Alimentelor București.

Practic fosta Narcisa Mirică era singura prietenă foarte apropiată a Elenei Udrea care a dispărut odată ascensiunea politică a fostul ministru de la Dezvolare și Turism, celelalte două, Ana Maria Topoliceanu și Alina Bica, intrând în atenția publicului odată cu feblețea lui Traian Băsescu.

Lobby pe teme de imigrație. Cei doi soți Georgescu au plătit în iulie 190.000 de dolari în cadrul unui contract de lobby pentru a dezbate în parlamentul american probleme de imigrație. Cel puțin așa reiese din titulatura contractului.

Am contactat prin email de mai multe ori firma de lobby Ballard Partners, condusă de Brian Ballard, cea care a primit contractul de la familia Georgescu. Brian Ballard este un apropiat al lui Donald Trump, conform presei americane, fiind de altfel cel care a condus campania de finanțare a actualului președinte al SUA în statul Florida.

Reprezentanții Ballard Partners și fondatorul nu au dorit să ne răspundă la întrebarea dacă acțiunile de lobby vizează și situația Elenei Udrea.

Fostul ministru a fugit în Costa Rica din februarie pentru a nu fi întemnițată în România, după ce în iulie a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

În această lună, Udrea a fost arestată în Costa Rica, fiind în curs procedurile de extrădare.

Vezi documentul integral aici

Am contactat-o telefonic pe Valentina Narcisa Georgescu, însă aceasta a închis imediat. Am întrebat-o prin sms dacă acest contract de lobby este pentru a o ajuta pe Elena Udrea. Ne-a răspuns cu un sms prin care ne-a anunțat că o să ne contacteze avocatul său pentru a ne oferi informațiile solicitate. Acest fapt nu s-a întâmplat până acum.

Nu se știe cine a plătit banii. În data de 18 iulie 2018, firma de lobby trimite factura de plată pentru acţiunile de lobby pe care le va desfăşura în semestrul doi al acestui an.

Numai că factura nu este emisă pe numele celor doi soţi Georgescu, ci pe numele unei firme de avocatură Patino & Associates, PA. Casa de avocatură îşi asumă să plătească valoarea contractului în numele soţilor Georgescu.

Nici reprezentanții casei de avocatură Patino nu au dorit să ne răspundă la mesajele prin email trimise conducerii și reprezentanților săi. Am întrebat firma dacă banii au venit de la soții Georgescu sau prin intermediul altor persoane sau firme.

Acțiuni de lobby ale unor milionari. În ultimul an au avut loc mai multe acţiuni de lobby împotriva justiţiei din România și împotriva DNA, acţiuni plătite de persoane care au fugit din ţară, cum ar fi Alexander Adamescu (moștenitorul lui Dan Adamescu, cel care deținea Astra Asigurări și România Liberă) și Puiu Popoviciu (cel care controlează Mall Băneasa și deține multe alte proprietăți imobiliare).

Tema acestor acțiuni de lobby a fost presupusele abuzuri comise de justiția din România și de ”statul paralel”. Pe această temă și-a construit și Elena Udrea discursul din ultimii ani.

Cea mai cunoscută acţiune de lobby împotriva justiţiei a fost scrisoarea lui Rudoph Giuliani, fost primar al New Yorkului, care cerea graţierea celor care au fost condamnați în urma protocoalelor SRI – DNA. Ulterior, Giuliani a recunoscut că a fost plătit să citească un raport al întocmit de Louis Freed, fost șef FBI și avocat al lui Puiu Popoviciu după care a scris celebra scrisoare.

Portretul lui Nancy. Ultimii care se înscriu pe lista celor care încheie contracte de lobby în Washington sunt soții Georgescu. Puțin cunoscuți, foștii funcționari sunt cunoscuți în țară mai mult pentru relația cu Elena Udrea.

Imediat după alegerile din 2004, Narcisa Mirică este numită în fruntea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Între timp, aceasta se căsătoreşte cu Bogdan Georgescu, șef la Piețe în Sectorul 2 și apoi Sectorul 6. În 2005-2006, Bogdan Georgescu ajunge director tehnic al Regiei Autonome de Administrare a Proprietăților Private de Stat (RA-APPS).

Presa mondenă a publicat fotografii de tip paparazzi în care Elena Udrea era însoţită la întâlniri de Valentina Narcisa Georgescu.

Numirea la ANSVSA nu i-a priit prietenei lui Udrea, care în 2005 a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticoprupţie (DNA) pentru mită. Valentina Georgescu a fost condamnată în primă instanţă la doi ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 2, dar apoi a fost achitată la Tribunalul şi Curtea de Apel din Bucureşti.

După achitare, Narcisa Georgescu decide să se mute în Statele Unite, în statul Florida. Aici, începe să se prezinte în acte ca Valentina Georgescu sau Valentina Narcisa Georgescu. Însă, prietenii și apropiații din Florida, în special investitorii în imobiliare, o cunosc ca Nancy.

Chiar dacă aparent nu au averea lui Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu, ceilalți români care au cumpărat contracte de lobby în SUA, soții Georgescu dețin proprietăți în Florida care i-ar face invidioși și pe miliardarii români.

G4Media.ro a descoperit că Valentina Narcisa Georgescu și soțul său, foști funcționari publici până în 2006, fără averi la vedere, dețin proprietăți de peste 24 milioane de dolari, așa cum rezultă din documentele de cadastru din SUA, în care este trecută valoarea estimată a imobilelor.

Am întrebat-o pe Valentina Narcisa Georgescu care este sursa banilor investiți în SUA, dacă are vreo legătură cu Elena Udrea, însă nici la această întrebare nu ne-a răspuns. Nu a negat, nici nu a confirmat dacă a fost în vizită în Costa Rica la prietena sa.

Reamintim că până la fuga din țară, Elena Udrea avea conturile blocate și conform spuselor sale, nu mai avea bani în țară din care să-și mențină stilul de viață luxos, așa că a rămas mereu un mister de unde are Elena Udrea resurse financiare.

Nici avocatul lui Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, nu a dorit să răspundă la întrebările legate de Valentina Georgescu și dacă știe dacă Udrea și aceasta s-au întâlnit în ultima perioadă.

Mai mult, l-am întrebat pe avocat dacă onorariul său este plătit de prietena Elenei Udrea. Nici la această întrebare nu am primit vreun răspuns.

Lista proprietăților din Florida

Centru comercial la adresa 3791 Northwest 167 Street, în Miami Gardens. Una dintre firmele deținute de Valentian Narcisa Georgescu în Florida este Rise Star LLC.

Această societate a cumpărat un complex comercial care deținea și un magazin al retailer american Wallmart în acest an.

Pe de 16 mai, publicația South Florida Business Journal anunța că Rise Star a cumpărat Palmetto Design Center, un centru comercial cu un magazin Wallmart, cel mai cunoscut retailer din SUA.

Cei doi proprietari, firmele Macken Cos si DZD Holdings, vindeau centrul comercial de 5.800 de metri pătrați firmei Rise Star LLC a Valentinei Georgescu contra sumei de 11,85 milioane de dolari.

Prețul de vânzare al proprietății de la adresa 3791 Northwest 167 Street era de 11.85 milioane de dolari, așa cum a fost anunțat într-un comunicat de presă al Macken Cos.

G4Media.ro a verificat datele și pe site-ul de cadastru al centrului orașului Miami și a descoperit că proprietatea este împărțită la rândul său în trei, toate deținute de Rise Star LLC.

Clădirile de locuințe de pe NE. Eighth Avenue. O altă companie care o are ca manager și proprietar pe Valentina Narcisa Georgescu este Privilege Apartments.

Și această societate a făcut făcut o tranzacție de milioane relativ de curând, în 2017.

În iulie, compania Fast Boots vinde șase clădiri de locuințe firmei Privilege Apartments înființată în același an pentru prețul de 7,56 milioane de dolari, așa cum anunța tot publicația South Florida Business Journal.

Adresele clădirilor de blocuri sunt, așa cum a verificat G4Media.ro la cadastrului orășelului Fort Lauderdale din Florida, pe strada NE Eight Avenue. În total este vorba de 75 de locuințe.

Document P10 – Proprietăți Privilege

6966 Byron Ave, Miami Beach. Proprietatea este cumpărată de din noiembrie 2010 de firma NBG2645, companie deținută de soții Valentina Narcisa și Bogdan Georgescu.

Prețul de cumpărare a fost de 675.000 de dolari, conform datelor de cadastru ale orașului Miami. Clădirea cu 12 locuințe are 580 de metri pătrați construiți.

1270 Harbor Ct Hollywood, Florida 33019. Această proprietate (foto) a fost cumpărată în 2013 de soții Georgescu cu 1,83 milioane de dolari, conform datelor de la cadastru ale orașului Broward. Vila are 451 de metri pătrați. Vila de la această adresă reprezintă de fapt și reședința familiei Georgescu.
Document P12 – cumpără vila de la 1270 Harbor Ct Hollywood

318 Holiday Drive Hallandale Beach, FL 33009. Este o proprietate deținută de firma Vel llc, conform site-ului Blockshoper, informație pe care nu am reușit s-o confirmăm din surse oficiale. Această societate o ca are ca acționară pe Valentina Georgescu.

12550 Biscayne Bulevard. Clădirea de aici a fost cumpărată în decembrie 2017 cu suma de 2,17 milioane de dolari de către firma Long Island Apartments Llc. Societatea este deținută de Narcisa Georgescu. Clădirea este una de birouri și pe cel două etaje adună 700 mp.

Pe lângă aceste cinci proprietăți cumpărate de soții Georgescu cu peste 24 de milioane de dolari, proprietăți pe care G4Media.ro poate să le probeze cu documente oficiale, familia Georgescu a mai deținut încă trei clădiri în ultimii cinci, imobile vândute între timp.

Într-un articol din 2005, publicația Gândul nota că Valentina Narcisa Georgescu nu și-a trecut nimic în declarația de avere, iar cea a lui Bogdan Georgescu este de negăsit.

Acum, după 12 ani, situația nu s-a schimbat prea mult, declarațiile de avere ale celor doi sunt pierdute. ANSVSA ne-a transmis că atunci când va găsi declarația Valentinei Narcisa Georgescu ne-o va transmite.

Pe de altă parte, RA-APPS nu ne-a precizat dacă Bogdan Georgescu a completat vreodată declarația de avere.

Agenția Națională de Integritate ne-a transmis că nu ne poate spune nici dacă îi investighează pe soții Georgescu pentru a descoperi sursa banilor.

Problemele cu DNA, explicația unei părți din avere. Una dintre posibilele explicații ale averii soților Georgescu a fost oferită de DNA în această lună. Procurorii dau dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a soților Georgescu în dosarul în care este vizat și omul de afaceri Sorin Paul Stănescu. Acesta este cumătrul lui Liviu Dragnea, după ce în luna august i-a fost naș fiului acestuia, Ștefan Valentin Dragnea.

Soții Georgescu sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită și spălare a banilor.

Pe scurt, soții Georgescu ar fi fost un fel de intermediari ai unei afaceri imobiliare prin care un teren de 19 hectare a fost oferit de Cristian Poteraș, fostul primar al Sectorului 6, lui Sorin Paul Stănescu.

”În cursul lunii decembrie 2007, inculpații Stănescu Paul Sorin și Georgescu Valentina-Narcisa au transferat o parte din terenul retrocedat în mod nelegal către o societate controlată de inculpată, astfel încât folosul să ajungă la soții Georgescu ca recompensă pentru aportul acestora la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. În perioada 2009 – 2015, Georgescu Valentina-Narcisa a transferat beneficiul obținut în acest mod, în cuantum de 4.647.220 euro, către conturi bancare din Elveția și ulterior în Statele Unite ale Americii, pentru a ascunde proveniența ilicită a sumelor”, se arată într-un comunicat DNA din septembrie. (Vezi aici integral)

Aceștia au mai precizat că s-a dispus instituirea sechestrului asigurător până la concurența sumei de 4.501.000 euro, asupra bunurilor mobile și/sau imobile aflate în proprietatea/coproprietatea inculpaților Georgescu Valentina-Narcisa și Georgescu Bogdan.

Nancy cu Udrea, Bogdan cu Băsescu. Căsătoria dintre Narcisa și Bogdan Georgescu a fost una simbolică pentru o perioadă a României. Dacă ea era o prietenă intimă a Elenei Udrea, el era un cunoscut al lui Traian Băsescu. Pe lângă faptul că a fost director tehnic la RA-APPS și șef al Administrației Piețelor din Sectorul 6, cea mai importantă realizare a lui Bogdan Georgescu a fost că a administrat bufetul din sediul PD (apoi PDL) din sediul din Modrogan. Foști membri ai PDL ne-au transmis că Traian Băsescu a insistat ca Georgescu să se ocupe de bufet încă din 2003-2004.

De-a lungul timpului, cei doi soți Georgescu au deschis mai multe societăți în Florida, este vorba de: Lev USA Inc (inactivă), Sunshine Lights Llc, Old Hamptons LLC, Long Island Apartments LLC, Palm Nimb LLC, Sunny House LLC (inactivă), Sunset Park Avenue LLC, Sunrise Bay Harbor LLC, Best Rentals Miami LLC (inactivă), Riviera Buildings LLC (inactivă), The G Partners LLC, NBG2645 LLC, Rise Sta LLC, BNG2645 LLC (inactivă), Watterfall LLC, Dynamic GM LLC, Privilege Apartments LLC, The Estates at Harbor Islands Association Inc și Vel LLC.

Însă, o parte dintre aceste companii sunt deținute împreună cu soții Cacenco, Angelica și Aurelian. Este vorba de societățile Sunshine Lights LLC, Palm Nimb LLC, Sunny House LLC, Sunset Park Avenue LLC.

De fapt, Angelica este sora lui Nancy, numele său de fată este Angelica Mirică. Soțul său este un fost sportiv din zona Constanței. Cei doi soți Cacenco dețin și ei două proprietăți imobiliare, una dintre ele fiind scoasă la închiriat însă tot de Nancy.

Mama lui Nancy a ajuns acționară în Panama. Soții Georgescu au mai fost acționari și în două societăți din Panama. Conform datelor obținute de la Registrul Comerțului din Panama, în 2014, Valentina Narcisa și Bogdan Georgescu au înființat firma Evolution S de R.L. Această societate îl avea pe Bogdan acționar majoritar cu 51%.

În același an, Valentina mai înregistrează o firmă offshore în Panama, este vorba de Lead Generation L de R.L. Aici ea este acționară cu mama sa, Constantina Mirică, iar sora Angelica este trezorier.

La ultima adresă din România a Narcisei din zona Cartierului Francez locuiește acum o familie care susține că a cumpărat apartamentul și că mai vorbește cu Nancy doar pe email. La apartamentul de la etajul 1 din același bloc, trebuia să locuiască mama, Constantina Mirică. Vecinii ne-au spus că nu au văzut pe cineva pe acolo, de multă vreme.

Nici la o altă proprietate a familiei Georgescu, de pe strada Semilunei, din apropierea Parcului Icoanei nu era nimeni. Aici cei doi ar fi avut domiciliul înainte să plece în Florida.

Nici la adresa Angelicăi Cacenco nu era nimeni. În schimb, în locuință este instalat creatorul de modă Răzvan Ciobanu.

Afacerile din România. Valentina Narcisa Georgescu și anturajul său – Bogdan Georgescu, Constantina Mirică, Angelica Cacenco și Aurelian Cancenco – au deschis de-a lungul timpului zeci de firme în România.

Firmele din România: Bos Investment, Expert Servicii Imobiliare, Foto Sun, Giada Prod, Maya Line, Maya Clean International, Med-Rom, Narbo Impex, Photovoltaic, Euro-Scarpe.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Nu inteleg cum fac astfel de indivizi de „se muta in SUA”. Serviciul de imigratie din SUA e foarte strict (cu cetatenii cu acte) si e practic imposibil sa obtii carte verde. Sunt milioane de oameni de pe toata planeta care vaneaza ba o loterie a vizelor, ba un job, ba un master. De multe ori degeaba ai un job, daca ti se incheie contractul, INS te monitorizeaza si te expulzeaza de nu te vezi. Acestia cum fac? Infractori, afaceristi de carton ai serviciilor, pseudo-vedete manelistice, combinatori, pentru ei pare sa nu existe INS.

  • Pentru ca mainile fostei securitati si a fostului kgb sunt inca lungi si controleaza inclusiv pe Trump, desigur atunci cand nu fura secrete militare sau industriale pentru ca sunt foarte ocupate.

  • Cand ai pitzule se pot rezolva multe lucruri si in America.
   Avocatii si lobishtii abia asteapta sa faca si ei un banut.

  • hahaha, copile.

  • Dolarii rezolva tot. Cei cu bani intra in USA. Saracii ciuciu.

  • Intrebarea este legitima insa, asa cum spun si ceilalti, banii rezolva totul. Uneori, nici nu e nevoie de bani, e de ajuns influenta, informatii, d-astea. Un exemplu: cei doi fosti gineri ai lui Dinca, adica Badea si Popoviciu, au disparut imediat in ’90 in America si s-au intors de acolo in ’91. Cu cetatenie americana.

 2. Incepe sa se faca putina lumina, nu-i asa?
  Oare avem idee cat de multi astfel de „milionari” de carton, fosti bugetari de lux sunt raspanditi prin lumea larga?
  Ca si-au construit vieti de vis din furt, pe mizeria si nefericirea celor „fraieri” de acasa, e clar pentru toata lumea.
  Nenorocirea e ca acesti „magnati” pun umarul la distrugerea justitiei alaturi de canaliile din tara. Pe masura ce numele lor incep sa apara in dosare iar visele agitate cu gratii, Vaselina si Alifie incep sa alunge dulcea reverie de sub coroana palmierilor, „oamenii de afaceri” bugetari incep sa forfoteasca, isi suna avocatii, platesc lobbisti, ziaristi, doar-doar se va indeparta heat-ul de tartita lor.
  Stimati jurnalisti, scuturati putin copacul cu maimute numit pompos „grupul de la Monaco”, sa vedeti ce exemplare de colectie o sa va pice in brate!

  • E imposibil ca astfel de indivizi sa fie de capul lor. Sunt sageti sau fatade ale serviciilor. Iar cand spun „ale serviciilor” inteleg operatiuni clandestine desfasurate de afaceristi insurubati in servicii si nu operatiuni in interesul statului. Interesant este modul de organizare si control al acestor structuri. La anvergura afacerilor pe care le invart prin tara si prin afara (nu ma refer doar la aceste afaceri din articol, ci in general la tot ce fac), ar fi nevoie de o corporatie cu zeci de mii de angajati care sa le administreze. Dar e evident ca cineva sau cumva administreaza astfel de afaceri. Pare sa fie o organizare de tip cooperativa sau „fond de investitii”, in care diversi potentati care stau in umbra au o felie de furaciune si o pun la comun cu altii ca sa faca afaceri in stil mare. Si asa apar din te miri ce mall-uri si cladiri de birouri cu proprietari nebulosi si oameni de fatada necredibili.

   As saluta un partid politic care are avea ca program explicit desconspirarea tuturor acoperitilor din societate: politicieni, vedete, afaceristi de carton, „formatori de opinie” etc. Par sa fie cu zecile de mii.

 3. Incredibil cum dorm autoritățile statului in dulce complicitate! Mafioții conduc țara cu averi bine dosite, iar eu primesc de la ANAF decizie de impunere pentru 35 ron!!! Incredibil!!!!!!

  • Pai plateste ti datoria la anaf sa nu ajungi de rasul lumii ca dormeo…

  • Placute suedeze pentru troll-ul @morjan

  • Morjane, așa-i ca ești un funcționăraș incompetent, pus pe o sinecura de mămica și tăticu pesediști și freci menta pe banii noștri? Așa s-a construit și rezistă Mafia in țara asta, cu idioți utili ca tine care ar linge orice clanța pentru un pumn de arginți.

 4. Auzi, bai mortjane, sa spui asta hotilor care te platesc sa arunci cu laturi in Iohannis, singurul presedinte care nu a facut afaceri dubioase cu statul paralelilor care te platesc pe tine si pe altii ca tine, spalatori de geamuri si lipitori de afise la psdaldee !Cand primesti bani de la ei sa stii ca sunt bani de la buget, bani din taxele si impozitele noastre, ale celor care nu mai vrem sa fim buzunariti de hoti ci sa ajunga unde le este locul de drept:LA PUSCARIE!

 5. „Aici sunt banii dumneavoastră”

 6. Astia și alții ca ei au furat cu aprobarea tacită statului român. Cine conducea atunci țara?
  Băsescu și PD, acum transformați în PNL și PMP. Băsescu apare și acum la TV nevinovat și hăhăind,dând sfaturi. Și ordinarul ăsta este la fel de vinovat cu situația din țară ca toți cei care au fost la guvernare (psd,alde,pnl,pmp,udmr)

 7. Nu-i prea greu de făcut legătura între mafia din România și cea din SUA, între această individă,Narcis Mirica,fostă director general,ANSVSA,Sorin Paul Stanescu,proprietarul Institutului Pasteur,actual „FARMAVET”si un anume unchi, Alexandru, plecat cu multi ani in urmă in America, care a finanțat mafia din România și a cumpărat tot ce putea cumpăra prin anii ’98-2004,în special pe timpul guvernului,Năstase. Legătura cu Udrea si Băsescu, e pur întâmplătoare din perioada când aceasta ocupa funcția de director la DSV Bucuresti,având o relație de colaborare institutională.Cred că trebuie să vedem pădurea mai întâi si apoi copacii!

 8. I lived at priviledge apartments. They owe over $200K in code violations and turned the place into a dump in less than a year. She is a scumbag through and through

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.