G4Media.ro

VIDEO Cătălin Drulă: Florin Cîțu e ”un zombie politic”. Despre un eventual…

Foto: Cătălin Drulă (InquamPhotos / George Călin)

VIDEO Cătălin Drulă: Florin Cîțu e ”un zombie politic”. Despre un eventual vot la moțiunea de cenzură: ”În politică toate opțiunile trebuie să fie pe masă, dar cred că suntem departe” / ”Am semnale că președintele și PNL înțeleg ce s-a întâmplat, că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, îl critică dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. ”Un zombie politic”, îl caracterizează Drulă pe Cîțu, arătând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție. Întrebat despre un eventual vot al USR PLUS la moțiunea de cenzură anunțată de PSD, Cătălin Drulă a spus că ”În politică toate opțiunile trebuie să fie masă, dar cred că suntem departe”.

Ministrul Transporturilor a mai arătat în interviul pentru G4Media.ro că are ”semnale” potrivit cărora ”oamenii responsabili din PNL și președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier. A fost o chestiune extrem de gravă ce s-a întâmplat”.

El a exclus ieșirea USR PLUS de la guvernare, arătând că schimbarea premierului e singura soluție pentru ”reașezarea” coaliției de guvernare.

Principalele declarații ale lui Cătălin Drulă:

 • Despre demiterea lui Vlad Voiculescu: a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional
 • Despre plângerea penală față de consilierul lui Vlad Voiculescu: Gesturi de Belarus. Premierul pe de o parte își promovează imaginea de tip modern cu tricouri Metallica, pe de altă parte apelează la vechile trucuri cu Corpul de control, cu trimis la parchet
 • Vlad Voiculescu a deranjat de fapt pentru că s-a opus separării între persoanele vulnerabile și acești esențiali, cu centre speciale la vaccinare
 • Despre un eventual vot la moțiunea de cenzură anunțată de PSD: Nu vreau să anticipez în momentul acesta. În politică toate opțiunile trebuie să fie masă. O moțiune de cenzură e până la urmă un act de retragere a încrederii în premier. Dar eu cred că suntem departe.
 • Cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier. A fost o chestiune extrem de gravă ce s-a întâmplat.
 • S-a discutat despre ieșirea de la guvernare. De ce să ieșim de la guvernare? E o guvernare foarte în regulă, nu ieșim din coaliție, suntem fideli față de parteneri, dar guvernarea nu stă într-un singur om, ca să repet cuvintele premierului

Interviul integral cu ministrul Transporturilor (Video – Ovidiu Micsik / InquamPhotos):

 

Rep: Bună ziua. Am văzut conferința de presă a lui Vlad Voiculescu, care a lansat acuzații dure la adresa premierului Cîțu. Care este alea de ieșire din această situație, având în vedere că ați spus clar că nu mai aveți încredere în premierul Florin Cîțu?
Cătălin Drulă: Da, din păcate a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct.

Rep: Ce înseamnă că îi retrageți încrederea?
Cătălin Drulă: Nu poți conduce în lipsa încrederii partenerilor pe care îi conduci. Lucrul acesta are consecințe mai subtile decât ce se întâmplă mâine. Desigur că putem ajunge și la discuții instituționale. La orice criză există și soluții instituționale, există această retragere de încredere, în forma ei prevăzută de Constituție.

Foto: Cătălin Drulă (InquamPhotos / George Călin)

Rep: E vorba de o moțiune de cenzură?
Cătălin Drulă: Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment.

Rep: Deci premierul e un zombie politic…
Cătălin Drulă: Da.

Rep: Alianța USR PLUS, ce premier preferați acum, Florin Cîțu, Ludovic Orban sau altul din PNL?
Cătălin Drulă: Vă pot spune ce caut într-un premier: maturitate, spirit de echipă, leadership. Asta înseamnă că nu cauți permanent să arunci vina în altă parte, să ieși bine prin mici gestulețe, piruete, care evident că au succes pe termen scurt.

Lucrurile puse în cârcă lui Vlad Voiculescu sunt foarte multe fabricații media. Există gesturi oribile împotriva lui, precum acea investigație penală pentru că au publicat datele privind vaccinarea. Astea sunt gesturi de Belarus.

Rep: Nu e investigație legată de actul de transparentizare, ci legată de modul în care s-a accesat baza de date, spune Corpul de control al guvernului.
Cătălin Drulă: Vă spun cu toată responsabilitatea că e o porcărie, o măgărie, un gest de tip Belarus în care se reacționează din epoleți când ești deranjat și arăți… Suntem un stat civilizat, aici e UE, avem altă viziune. Genul ăsta de combinație de mușchi din partea unui anumit tip de sistem, un anumit tip de reacții…

Rep: La ce sistem de referiți? Ați vorbit de epoleți. E armata?
Cătălin Drulă: Nu, premierul pe de o parte își promovează imaginea de tip modern cu tricouri Metallica, pe de altă parte apelează la vechile trucuri cu Corpul de control, cu trimis la parchet, pentru că în opinia publică asta blamează, pune presiune pe un om. Cine își dorește să aibă un dosar? Când știe de fapt că nu are nici o substanță acolo.

Vlad Voiculescu a deranjat de fapt pentru că a arătat – și există o ședință de guvern în care ne-am opus – separării între cei vulnerabili și acești esențiali, cu centre speciale la vaccinare. Există mereu tendința ca anumite caste și zone din sistemul public să-și facă propriile sisteme, nu e ok. Noi ne-am opus în acea ședință de guvern, am reușit să obținem, și cred că e o victorie, ca să nu fie mai mult de 25% (în centre speciale – n.red.). Așa s-au putut vaccina timpuriu cât mai mulți care au cu adevărat nevoie de vaccin, cei peste 65 de ani și cei cu adevărat vulnerabili.

Rep: Să ne întoarcem la situația din coaliție. Există acum vreo discuție în coaliție pentru schimb de ministere între USR PLUS și PLNL, Sănătate vs Educație?
Cătălin Drulă: Nu cunosc nicio astfel de discuție.

Rep: După declanșarea crizei, vi s-a propus alt minister în afara Transporturilor?
Cătălin Drulă: Nu. Nu am nici un fel de informație în acest sens.

Rep: În afară de o numire din partea USR PLUS la Ministerul Sănătății, va fi nevoie de mai multe concesii din partea PNL pentru reluarea activității coaliției?
Cătălin Drulă: Va fi nevoie de o reașezare a relațiilor. O prezumție esențială a fost încălcată: că avem oameni responsabili și adulți la masă. Lucrurile astea nu sunt personale, sunt instituționale: avem o coaliție ca să îndeplinim un program de guvernare. Suntem eficienți cât timp lucrăm într-un cadru agreat, în care când sună băieții deranjați de prin mafiile locale nu clipim. Și nu dăm telefoane și nu devine subiect de linșaj mediatic acel ministru și subiect de fabricații, cum e acest lung șir de lucruri făcute de Vlad Voiculescu.

De exemplu, de ce nu a fost avizat de CNSU acest ordin al ministrului. Nu există această procedură, e un ordin al ministrului (…)

Rep: De care premierul nu a știut…
Cătălin Drulă: Ba da, a știut. A știut și o afirm foarte clar, e o discuție veche de o lună, s-a discutat și în coaliție să avem criterii mai clare.

Rep: Nu a știut premierul de momentul publicării în Monitorul Oficial, așa s-a exprimat public
Cătălin Drulă: Nu știu asta, știu că Vlad a încercat să vorbească cu el repetat în ultimele zile, săptămâni. Dar, repet, să arunci o afirmație că trebuia aviz de la CNSU – formal, instituțional nu e așa. Și eu dau ordine de ministru și nu dau zece telefoane înainte. Când ai responsabilitate, trebuie să ai și puterea care vine cu ea.

Rep: Aici era vorba nu doar de un ordin banal de ministru, ci de unul cu încărcătură politică evidentă, punea în chestiune actualul sistem și care a produs o preocupare în rândul liderilor locali. De aici și reproșul că nu a fost informat premierul.
Cătălin Drulă: Premierul a fost informat, cunoștea din coaliție acest ordin.

Rep: Să revenim la întrebare: în afară de noua numire de la MS, va fi nevoie de mai multe concesii ale liberalilor?
Cătălin Drulă: Nu e vorba despre concesii, e vorba de a reașeza coaliția – despre care noi credem că e singura soluție de a continua guvernarea.

Rep: Ce înseamnă reașezarea coaliției?
Cătălin Drulă: Înseamnă în primul rând să rezolvăm problema premierului.

Rep: Schimbarea lui?
Cătălin Drulă: Da, asta se va rezolva mai devreme sau mai târziu. Și înseamnă un sistem de lucru și garanții că facem reforme. Nu suntem aici la guvernare ca să curgă zilele într-un contor. Dacă doar trece un contor și sub contor băieții deștepți, hoții fură în continuare în sănătate, transporturi, nu am făcut mare lucru, doar am dat o poleială. Pentru noi la USR PLUS asta e o preocupare super-importantă. Am văzut conferința de presă a lui Vlad Voiculescu ca pe un moment de mare claritate morală. A fost o oglindă pusă în fața noastră. Noi ne simțim învestiți să schimbăm modul în care sunt conduse lucrurile. Noi încercăm să schimbăm lucrurile, când faci reforme superi pe unii, nu stau liniștiți să piardă banii și privilegiile. O să reacționeze, sună la șefii de partide, la televiziuni, în redacții, se declanșează un tăvălug mediatic și dintr-o dată apare ”Vlad, erori peste erori, gafe”

Rep: Pe cine a supărat el mai exact, dați-ne un exemplu, că nu am reușit să aflăm nici de la ministru o persoană deranjată.
Cătălin Drulă: A dat Vlad Voiculescu mai multe exemple în conferință, despre Casa de Asigurări de Sănătate, și nu pot să mă bag în domeniul lui. Dar pot să simt ce se întâmplă în domeniul meu și pot face o analogie. În plus, a avut de gestionat unul din cele mai grele momente ale umanității, vedeți ce s-a întâmplat în Austria, unde sistemul sanitar e mult mai bun decât în Români, dar ministrul a demisionat. În Irlanda e criză, similar. Simt și eu aici pe partea economică, la Ministerul Transporturilor, eu văd consecințele închiderii economiei, nu circulă lumea, nu cumpără bilete de avion, nu sunt venituri. Cu toții ne dorim revenirea la viața normală. Pe de altă parte cu toții avem o rudă, un prieten care a avut masca de oxigen pusă pe față, care ne povestește cu groază cum nu a găsit loc la spital. Între aceste două aspecte imposibile pentru umanitate, indiferent de țară, trebuie să balanseze guvernele. Va trece în câteva luni.

Să profiți cinic de momentul acesta în care a fost pus Vlad Voiculescu… El a avut o atitudine foarte prudentă față de pandemie în ianuarie, a avertizat că vine un val 3, e o tulpină nouă. Să fii lider în momentele astea grele înseamnă să dai dovadă de solidaritate cu oamenii tăi, asta ar fi trebuit să facă premierul. Sunt foarte multe decizii anunțate la TV, fără să îl sune pe Vlad înainte, în ianuarie – februarie.

Rep: E clară ruptura în acest moment. Dacă premierul nu va demisiona, cum veți vota la moțiunea de cenzură anunțată de PSD?
Cătălin Drulă: Nu vreau să anticipez în momentul acesta. În politică toate opțiunile trebuie să fie masă. O moțiune de cenzură e până la urmă un act de retragere a încrederii în premier. Dar eu cred că suntem departe. Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier. O încredere care nu se pierde ușor, am fost extraordinar de solidari, am avut toată deschiderea, nu era ușor să se ajungă aici. A fost o chestiune extrem de gravă ce s-a întâmplat. Din păcate, când faci gesturi de asemenea imaturitate, și iremediabile, lucrurile…

Rep: Vă așteptați ca unii colegi, eventual cei din PLUS, să voteze la moțiunea de cenzură?
Cătălin Drulă: Este instrumentul instituțional. Sper să nu se ajungă acolo. Există foarte multă supărare și în USR, și în PLUS și există și această variantă. Dar cred că până acolo e un drum lung de parcurs. Există oameni maturi politic și responsabili și în PNL, noi colaborăm foarte bine. Probabil că Florin Cîțu a fost un pariu greșit.

Rep: Vă așteptați ca din PNL și de la Cotroceni să vină semnale clare ca premierul Cîțu să facă un pas înapoi?
Cătălin Drulă: Va fi o discuție în coaliție luni și nu aș vrea să anticipez în faza aceasta. Noi ne continuăm treaba. S-a discutat despre ieșirea de la guvernare. De ce să ieșim de la guvernare? E o guvernare foarte în regulă, nu ieșim din coaliție, suntem fideli față de parteneri, dar guvernarea nu stă într-un singur om, ca să repet cuvintele premierului.

Rep: Urmează congresul USR PLS, când va fi organizat?
Cătălin Drulă: Nu s-a decis încă, cred că spre toamnă.

Rep: La acest congres veți candida pentru o funcție de conducere?
Cătălin Drulă: Eu sunt vicepreședinte al USR. În măsura în care vocea mea contează și sunt util, aș putea continua în această formulă, de Birou Național. În general, nu vânez funcții.

Rep: Vă vedeți candidat la președinția partidului?
Cătălin Drulă: Nu m-am gândit la așa ceva. Cred că sunt bine unde sunt, și la Ministerul Transporturilor, în zona de executiv, am făcut o echipă extraordinară cu Dan Barna și am reușit să construim ceva bun, deci nu.

Rep: O întrebare pentru toți miniștrii, liderii politici pe care îi intervievăm: luați în calcul o candidatură la președinția României?
Cătălin Drulă: Nu mi-a trecut prin minte o candidatură la președinția României. Tot aștept momentul în care pot să stau mai mult cu copiii.

Foto: George Călin / InquamPhotos

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

170 comentarii

 1. „Peneleule, daca scapati de useristi, haur e alaturi de voi!”
  Declaratia de aseara a unui pirtzator aurist in dialog cu un penelist tanar (pacat), la Irealitatea lu’Gusa-fost uselist de nadejde!

  • tot respectul catalin, esti unul dintre cei mai buni ministri dar tricoul cu metallica nu il face modern :))

  • https://www.youtube.com/watch?v=F1JYelLnLlo
   aici aveti o discutie care lamureste cateva aspecte cruciale
   cei din usr si pnl deja se intelesesera sal demita pe voiculescu cu cateva zile inainte doar asteptau momentul potrivit

  • Drept sa spun, Catu e o dezamagire pentru mine. De cand s-a desteptat „animalul politic” in el a scapat de criticile cu spume la gura ale PDS, semn ca si acestia recunosc schimbarea lui Catu si le place. Ca doar corb la corb nu-si scoate ochii.
   Eu inteleg ca politica e arta compromisului, dar ma asteptam la Catu sa obtina din postura de premier un compromis in directia reformelor, nu un compromis care sa traga alinata in baltirea sulfuroasa mioritica.
   In momentul de fata, eu nu vad rostul prezentei USR-PLUS in guvern. Daca reformele pe care USR-PLUS le considera esentiale nu se concretizeaza, poate e mai bine sa-i lase pe PNL sa guverneze cu PSD. Nu e nicio problema pentru mine, am supravietuit si lui Dancila, si lui Dragnea, va trece si asta. Dar poate ca alegatorii vor invata o lectie: PNL-ul nu e un partener onest de guvernare, isi urmareste IN PRIMUL rand interesul de a sabota partidele cu care concureaza pe aceiasi alegatori, e corcit cu prea multi traseisti si incepe sa se comporte ca o frana in dezvoltarea Romaniei.

  • Si-au cam pus toti poalele in cap, Voiculescu, Moldovan, Bula si restul slugilor lui Barna de prin USR.
   Adevarul este ca in acest moment nu sunt mari diferente intre USR+ si haur. Doar ca in sondaje haur e la 15% si USR la 5%

  • George -mai studiază!

  • George, ti-ai luat simbria azi, baiatule ? Ratiunea ta e in plina ceata!

  • N-am fi crezut vreodata ca după Andrusca, Răzvan Cuc, Dancila, minitru’ Pamblica etc, vom avea, atât de curând, în guvernul României atâția prosti aroganți si iresponsabili precum Bârnă, Voiculescu sau Drulea asta.

  • De-abia asteptam ca iresponsabilul asta de ușurel să voteze alături de pesedei moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern.

   Asta-i atât de prost încât nu știe că un prim-ministru – conform constituției noastre – nu poate pleca atunci când vrea un subaltern, ci doar prin demisie, deces sau moțiune de cenzură.

   Ne punem întrebarea și dacă cineva vreodata, va dori să facă alianță cu asemenea indivizi care îți înfig cuțitul în spate.

 2. Acesti useristplusplusisti au acelasi ADN cu cei de la AUR. Cum poate un mistru in guvernul Romaniei sa vorbeasca asa despre PM. Chiar nu mai aveti respect pentru poporul nostru? Eu vad niste maimutoi care au coborat cu batul ( ranga drulista) din copaci sa faca politica in Romania. Sunteri o greseala a istoriei!

  • cei din usr si pnl se intelesesera cu cateva zile inainte sal demita pe voiculescu doar asteptau momentul potrivit
   acum doar puncteaza fiecare la capitolul imagine atacandui pe ceilalti

  • PM este un individ numit să conducă alți indivizi într-un guvern.
   PM nu e poporul, iar maimuțoi este chiar actualul PM și chiar un maimuțoi ticălos!
   E ticălos pentru că nu ține cont de nimeni.

  • cris alias stann ,
   … eee , ce bine ca vazusi diferenta
   intre rusia ta
   unde putin nu va da voie sa coborati din copaci …. si aştilanţi care s-au dat jos si pot vorbi „asa ” despre PM ….
   …. stann , lasa cârcoteteala ca esti mare si e rusine …

  • @ela
   Numai atat poti? Alta placa nu ai ?
   Du-te sa te reciclezi postaco!

  • @Cris este halucinant tupeul de care dau dovada aceste slugi ale lui Barna atacandu-si superiorul ierarhic.
   Acestia ignora un principiu elementar, acela ca premierul formeaza guvernul si nu invers.
   Daca ministrul nu se mai poate intelege cu PM, ministrul isi depune demisia. Este absurd ca niste ministri ca ceara sa fie schimbat premierul.
   Cine nu vrea sa mai colaboreze cu Citu isi poate da demisia sau poate vota motiunea. Dar oare chiar se mai asteapta ca actuala coalitie sa mai primeasca voturile PNL dupa motiune?
   PNL/UDMR au anuntat sprijin pentru Citu si pot merge linistiti mai departe cu PSD dupa o eventuala motiune.
   Deci tot scandalul de fata nu poate aduce nimic pentru USR+, fiecare zi in care refuza sa colaboreze si sa se ocupe de problemele tarii nu contribuie decat la dezamagirea electoratului.

  • @George
   Foarte corecta evaluarea!
   Ma uit in acest moment pe Digi si vad cum la fiecare fraza rostita de VV nu face altceva decat sa intareasca decizi PM. VV nu este in stare sa-si sustina enunturile azi dimineata! Halucinant! Eu cred ca USR GRESESTE ENORM. Si mai ales nu poti sa il faci „zombi” pe PM si cand acorzi sustinere unei nuliati! Este dur ce spun dar asta este realitatea!

  • @george nu este nimic halucinant, pretextul ca partu este boss merge la po-pulatia pe care credeti ca o manipulati. Daca mergem pe aceasta constructie matematica bosul lui catu (care ghici ce, nu are in spate votul nominal) este KWJ si peste el bossul suprem este poporul roman. Oare poporul roman (bossul suprem) este de acord cu acea miscare? Aveti tupeu sa ajungem la el?
   O recomandare deci: lasati placa respectiva pentru oamenii cu sanse mai putine in viata.

 3. Ecce Homo -serviciu contra serviciu -(sa ne aducem, aminte de rezultatul alegerilor parlamentare ) asa pare a fi reprezentata in acest moment politica romaneasca . A transforama politica intr-un partizanat ce se refera la o persoana este fundamental gresit . Dincolo de ceea ce se vede nu putem ignora cum niste membrii USR PLUS au confirmat deja sustinerea lor catre un alt fost premier cu toate ca nici PNL si nici UDMR ba chiar nici seful USR nu si-au aratat in clar adeziunea . Acum intervievatul face exact acelasi lucru dar fara sa arate o sustinere a USRPLUS catre cele afirmate . Nu se incearca decit schimbarea perceptiei , dar cu totii stim despre ce este vorba . Unii inca se agata de trecut folosind si modele trecute de punere in pagina , interpretind doar cuvinte fara a arata realitati .

  • am un mare respect pentru drula, am mai scris. dar sustinerea pentru incompetentul de voiculescu nu ii face bine. orice lider de echipa il sanctioneaza pe un membru al echipei care face chestii pe care nu le comunica liderului. iar voiculescu avea multe alte bube in cap, pe langa ordinul ala emis si publicat de capul lui.

 4. Pai sa te ajutam sa stai cu copii asa cum ai facut tu cu cei 1600 de amarati de la metrou care au pierdut locul de munca .

  • Amaratii aia sa si caute loc de munca in privat!Nu sa stea sa frece menta pe salariu de bugetar!Amarati cu salariu de 40000 lei!Esti tare bre!

  • Fake news deala ieftin. Nu a fost nimeni dat afara de la metrou cel putin nu inca, iar Drula nu a spus niciodata ca vrea sa dea afara pe nimeni ci a expus situatia oe masa, deciziile urmand sa fie luate de catre consiliul de administratie al mterorex(ala condus de liderii sindicalisti) si nu de ministru. Sau cu alte cuvinte, cum a mai spus cineva pe aici… „mirosi a spor de subteran”

  • Se referea la chioșcari…

  • 1600, Nicule ! Dar ce făceau, nene, atâția, că doar nu trăgeau garniturile prin subteran, înhămați ca boii in jug …?!

 5. Una mie, una tie?! Ce p..a mea faceti aici? A zburat Vladut si vreti sa-l razbunati? Voi uitati ca Iohanis a stiut din prima ca va fi dat afara Vladut si in mod sigur si-a dat acordul? Aluia de ce nu-i cereti sa plece?

  • Odata cu „pierderea încrederi partenerului de guvernare în premier”probabil ca orice partid se va gandi de cel putin doua ori inainte de a face vreo alianta cu astia de la usr+.

  • Ăla a avut noroc, că a fost ales direct!

  • @Bogdan, pt simplul fapt ca revocarea unui ministru este atributul premierului, nu al președintelui. Asta este constituția. Președintele este doar notar în acest caz.
   Asta nu înseamnă că-mi place ficusul de la Cotroceni. Schiorul patriei 🙂

 6. Dacă USRplus ar mai avea 10 din ăștia ca Drulă și precum Clotilde, ar mătura pe jos cu penele, pesede și auriferii.

 7. Da bravo Cumetre acum nu vă mai înțelegeți???? Vă scoateți ochii în public, oare nu era clar că nu o să vă înțelegeți???? După ce ați venit de pe locul 4 ați obținut și cele mai bune ministere acum aruncați vină pe PNL. La groapa de gunoi a istoriei o să ajungeți.

  • Care 4 alzhaimer?! Spun gurile ” bune” ca haur e pe locul doi in sondaje dar sa zici ca a iesit pe 4 la alegeri dai dovada ca ti-ar trebui din plin gigobiloba, hauritu’ neamului care esti!

  • Bai asta , cand vreodata va ajunge aur asa departe cum dicteaza postul de televiziune B1 Tv a lui bobby paunescu , sustinator si finatator aur .
   Multi au votat aur ptr sosoaca si nestiind ce excremente se ascund in partid , dar acum cu multe sunt lamurite haur e pe ppula , doar telespectatorii A3 sa ii mai voteze , ca aia sunt niste idiooti ca tine .

  • Pai cu ce arunca vina? Doar cu faptul ca dupa ce au obtinut acele ministere cineva nu se tine de cuvant si ia decizii unilaterale care ii face sa nu aiba control asupea ministerelor pe care le-au obtinut.
   Mi se pare perfect normal, ca dupa ce negociezi ceva cu o persoana, daca aceasta nu iti tine partea, mai ales neargumentat, sa iti pierzi increderea in acea persoana.

 8. Pa Drula esti la rand… dupa Barna!

 9. Se pare ca trecerea timpului este in defavoarea lui catu.El miza pe efectul contrar,adica in favoarea sa.
  Ministrii usr plus ies cu declaratii care fac imposibila o colaborare viitoare.

  • Eu nu inteleg ce sau cine ii impiedica sa isi dea demisiile toti si sa treaca in opozitie. Deja se comporta de parca sunt in opozitie si fac mai mult scandal decat aia din PSD.
   Sincer, m-am cam saturat de circ! Aveam alte asteptari…

  • care erau asteptarile?
   gura inchisa si joc de glezne?
   tocmai ca votant USR astea erau asteptarile mele de la ei: sa amendeze orice faradelege pe care o face PNL.

 10. Dacă ți-ai pierdut încrederea în premierul care te-a făcut ministru e simplu îți dai demisia!
  Ăștia sunt cazuti din lună!
  Du-te-n drula!

  • Cauta-ti cu atentie cuvintele, Radoi sufera cu inima, iar o bucurie prea mare ii poate fi fatala!

  • Nu Catzu l-a facut ministru ci amandoi au ajuns acolo in urma unui consens politic. Consens politic aclamat si de Orban acum cateva minute intr-o declaratie despre demisia lui Catu dar calcat in picioare in functie de interesele liberalilor.

  • Ministru nu l-a facut Catu, a ajuns acolo pentru ca o parte a populatiei a votat partidul sau si acestia l-au propus si votat in parlament si sunt responsabili cu ce face acesta in guvern. Cand pui nulitati cum ati facut voi la PNL data viitoare iei mai putine voturi cum a patit PSD, voi probabil o sa mergeti dupa PDL. Asta cu l-a facut este asa: pe mine patronul nu ma plateste din banii lui ci sunt platit de catre clienti care apreciaza ce fac. Cand nu au mai fost suficienti clienti patronul a zis sa reducem un pic o perioada. Ma intreb daca intelegi ceva, la voi acolo la bugetari cum e?

  • @Bat un cui
   Sigur consens!
   Va să zică orice ministru când se supără da jos guvernul că nu mai e consens.
   Ba!
   E un nonsens politic să ceri sa rămâi ministru într-un guvern pe care vrei să-l dărâmi.
   Așa e când gândești cu drula!

  • Si nu uitati ca partidul lui Catzu avea alta propunere pentru PM.
   Iar astia pe care vrea acum Catu sa-i dea de-a dura pe scari, au pus picioru-n prag si au zis ca Catzu, Catzu, Batman!
   Asta ca sa mai cugetati, despre cine pe cine a facut … ce?
   PS Trebuie sa recunosc ca la momentul ala si eu tot pe Catzu as fi pariat. Dar asta nu inseamna mare lucru, nu-mi fac procese de constiinta, ca niciodata nu am ghicit cand a fost sa fie „la plezneala” si nu „pe masurat”.

  • Fals!USRPLUS l-a facut premier pe Catu Matu.

  • @Ana
   Dacă o luăm așa hai să punem miniștrii să voteze premierul și președintele să fie obligat să-l numească!
   Da pe bune!
   Adică în Constituție.
   Problema la voi la USR e gravă!
   Credeți că tot ce va trece prin cap e o idee.
   Și din orice rahat care va trece prin cap ați vrea sa faceți o lege.

  • Ce nu intelegi e ca nu Drula nu mai are incredere in Citu ci USR+ care a votat guvernul cu tot cu Voiculescu si fara de care guvernul nu ar fi avut majoritate in parlament.
   Nu vad de ce si-ar da Drula demisia ca nu e multumit de PM, cat timp crede ca poate face treaba sa faca!

  • Mai Serbane, omul, drula, spune că nu poate să mai facă parte din același guvern cu premierul care a făcut guvernul din care el face parte.
   Mai simplu și pe înțelesul tau!
   Drula spune ca nu mai poate fi ministru în acest guvern.
   Pentru că pur și simplu dacă premierul își dă demisia guvernul pur și simplu nu mai exista.
   Așa zice constituția.
   Așa că pot să se dea cu drula de pereți pentru că nu au mintea la locul potrivit.

 11. Pentru un inganfat incompetent aruncam tara in aer.Cine se ascunde in spatele individului?Poate unchiuletul si mafia pe care pretindea ca o desfiinteaza?

 12. Citu trebuie sa-i dea afara pe toti – sunt niste loseri cu totii, si daca vor sa-si sacrifice viitorul politic de dragul fanfaronului de Voiculescu, asta e treaba lor. USR asta a ajuns o mare mizerie, chiar si mai mare decat AUR.

 13. scuzati remarca rasista am auzit explicatia ei la radio… dar ca tiganul la mal mai Drula? daca era pentru o cauza mai nobila ziceam dar pentru o persoana.

 14. DRULĂ O FI URMĂTORUL PE FĂRAȘ ? Păi ce încredere să mai aibă primministrul după asemenea declarații într-un spectaculos ministru SUR-PLUS ? Că cam ce ar fi spus secundarul primului ministru ( Brana) dacă un pion din guvern ar fi avut o asemenea declarație despre domnia sa ? Mă gândesc că DACĂ BARNA ar fi fost primministru ..Drula transporturi vedea doar DUS :)))))

  • Nea Ilie, nea Ilie,
   De ce nu-ti platesti mata mai bine foncirea, in loc sa stai cat e ziulica de mare la taclale pe teme politice ?!

  • Nea Ilie, nea Ilie,
   De ce nu-ti platesti mata mai bine foncirea, in loc sa stai cat e ziulica de lunga la taclale pe politichie…?!

  • Drulă sau cum so fi numit e de prin Ferentari ? Ce caută un asemenea individ în funcția de ministru ?
   Practic SUR-PLUS au arătat cam de pe la inceputuri când au pus , vezi Doamnei, ei CONDIȚIA ca primministru să fie numai cel ”agreat” de ei . Practic încă de atunci și-au arătat arama pe față iar ceea ce au făcut acum demonstrează că revolta liberalilor pentru cedările lui Orban erau perfect justificate. SUR-PLUS NU ESTE ȘI NU VA FI NICIODATĂ DE …ÎNCREDERE. Auzi ce limbă de cort au și vin cu pretenții de oameni cu ..principii, etc ..etc .

 15. Absolut de acord 👍🏻

 16. E o placere sa-i asculti/urmaresti pe cei din USR. De partea celalata, la PNL, un limbaj de lemn ceva mai slefuit, dar tot de lemn ramane. La restul (PSD, AUR), nu cred ca mai trebuie mentionat.

 17. A sarit tot USR-ul pe Catu cum sarea PSD-ul cand il mai condamna justita pe unul de-al lor.

  Voiculescu a facut o conferinta de 7 ore azi in care tot numai scuze si nimic concret. Mafia si interesele ascunse l-au dovedit. Stie el pe surse. Nimic concret. Daca aveti date baieti, prezentati-le. Altfel totul e gargara.

  Va plangeti ca nu merge campania de vaccinare. Pai cine n-a platit 2 luni salariile celor din centre? Nu Voiculescu? Aaaa, n-a fost el, a fost un functionar. Care nu poate fi dat afara. Si Voiculescu n-a stiut. Ca de cand a aflat s-a rezolvat. Dar voia sa preia coordonarea intregii campanii de vaccinare cand nici macar cu salarizarea nu s-a descurcat.

  Numai scuze si impotente. Si apoi sar toti ca-n haita. Dar nu vor sa plece de la guvernare. Pai ori e o guvernare in regula ori aveti un premier zombi politic cu care ati fost de acord? Cel mai zombi a fost Voiculescu, pentru care ar trebui sa ziceti mersi ca a fost dat afara ca ati pierdut procente bune pe „competenta” lui

  • Daca ar fi maine alegeri, as prefera mai degraba sa votez cu PMP decat sa votez din nou cu USR. Vad ca se pisa pe votul meu pentru Voiculescu. Misto…

 18. Et tu, Drula? 🙁

 19. Bravo, votați și voi moțiune de cenzura împotriva lui Catu, ca și PSD, Doua sau trei. Ce faceți cu miile de membri de partid pe care i-ați plasat în funcții bine plătite la nivel local și central? Ați întrat în joc deglezne și nu știți cum sa dregeti busuiocul. Ne vedem luni în formație completa și cu Catu la butoane.

  • Vor iesi la un moment dat. Incompatibilitatile cu PNL sunt mult prea mari. PNL face aceleasi lucruri ca si PSD doar ca spun altceva : spagi, pile, relatii. Asta e sistemul PNL.

  • @Marius Sa fie USR singur la putere este exclus in urmatoarea suta de ani. Ok, zici matale ca sunt incompatibili cu PNL, asa o fi, nu te contrazic, dar cu cine va fi compatibil In viitor? Politica este o arta si nu trebuie data pe mana unor putze verzi ambitioase si neputincioase.

 20. Urat se mai desfasoara useristii, imi pare rau ca le-am dat votul.

  • Ei hai, le-ai dat o laie!

  • aiurea, emani prin toti porii liberalismul ciumat galbejit
   Il dati afara pe Voiculescu, dupa ce atacati USR non-stop la televiziunile mafiotilor pe care le platiti cu zeci de milioane de euro, si apoi va dati loviti daca vi se raspunde la agresiuni
   s i k t i r

  • aiurea, emani prin toti porii liberalismul ciumat galbejit
   Il dati afara pe Voiculescu, dupa ce atacati USR non-stop la televiziunile mafiotilor pe care le platiti cu zeci de milioane de euro, si apoi va dati loviti daca vi se raspunde la agresiuni
   s i k t i r !!!

  • Le-am dat votul, dar n-o sa se mai intample.
   Maturitatea politica a usr e la acelasi nivel cu a aur. Genunchiul broastei. Iar Drula devine o sosoaca masculina. De fapt drula e un nume la fel de sugestiv ca sosoaca. Hai, sa voteze cu totii motiunea de cenzura impotriva guvernului, ca asta le e nivelul.

  • Eu ma bucur ca nu am luat teapa, nu mai stiu ce ma enervat la ei atunci cred ca problema cu cei care au fost dati afara dupa modelul folosit de Catu, si am zis ca nare sens sa risc pentru sperante atat de mici.

  • Daca zici ca drula e la acelasi nivel cu individa aia e clar.
   Nu le-ai dat niciun vot, nu mai minti.

 21. Si tocmai Drula vorbeste de imaturitate politica? Sa numesti in felul asta premierul….care o fi el! Esti asa sigur ca va pleca Citu? Care v-a fi colaborarea ta in cazul ca acesta continua ca PM!
  Ajuta in vreun fel vorbele astea de duh! Ceva constructiv, nimic!? Ca tot aruncam vorbe mari:leadership!
  Gargara asta ieftina nu mai tine! Daca vreti voi sa va ganditi la 2024! Eu nu cred ca rezistati pana atunci!
  Sa vedeti apoi durere maxima pe penelisti cand o sa conduca singuri!
  usr mergeti in continuare cu-TOTUL PENTRU CIOLOS!

  • Îmi place Drulă, sper să facă treabă bună la Transporturi, după cum a început. Poate că e și normal să își susțină colegul acum, mai ales dacă crede că acesta a primit, cu adevărat, o lovitură din partea mafiei din Sănătate. Eu însă nu pot să-i susțin pe niciunul deocamdată, până nu vin cu lucruri concrete care să susțină acuzațiile. Numai atunci voi putea spune că premierul Cîțu a greșit ori, și mai rău, a răspuns unor comenzi.

  • Tocmai asta am inteles din ce a zis Drula (ca nu va mai fi nicio colaborare). Citu, din acest moment, chiar daca ramane premier, si-a pierdut complet din autoritate. Cum va mai colabora el cu ministrii USR daca acestia nu-l respecta? Se pot bine mersi apuca toti sa faca cum le taie capul. Ce o sa faca? O sa-i dea afara pe toti? Daca se ajunge acolo cred ca si PNL ii va cere demisia. Nu va mai fi nevoie de circ. Deci Citu chiar a devenit irelevant (zombie politic) o data ce USR a vazut ca premierul, in loc sa le fie partener, le da la gioale.

  • Da, mai si ce se mai lupta Vladut cu coruptia, si doar reforme fredona, dar concret … o drula !
   Corectati – ma daca gresesc: omuletul era ministrul sanatatii, intr – un guvern care isi propusese vaccinarea populatiei, si atunci ia spuneti – mi cu ce ser si in ce umar s – a vaccinat seful de partid al lui Vladut, Sandero Julien ?!

 22. Bravo Drulă, băiat deștept, peneliștii trebuie trași de urechi să nu devină ca pesediștii de ticăloși. USR+ e singurul partid care dovedește că luptă pentru acest așa-zis popor. Nota 10

  • Asa este! Exista si in PNL (asa contaminat cu traseisti si incompetenti de la PSD si PDL cum este) destui politicieni si profesionisti buni, dar stau sau sunt lasati in umbra, iar cei mai smecheri sunt bagati in fata.

  • Nu eu am postat acest comentariu.

 23. Alo USR dacă aveți sânge în instalație ia ieșiți voi de la guvernare, dar cum ciolanul e dulce și ați dat de gust nu plecati voi , vă umileste PNL cum vrea. Zdrențe de spălat pe jos face din voi Câțu.

 24. Mi-a placut treaba asta cu „zombi politic”. Iar zombalaul care l-a muscat si infectat pe Citu trebuie sa fi fost Discotecarul.

 25. Imi place tot mai mult de Catalin Drula ! E un tip foarte expresiv si nu ezita sa-si foloseasca acest talent !

  PS. Ar fi cazul sa fie folosit mai mult in comunicare !

  PPS. btw Iohannis nu e bine sa se intovarasasca zau cu acesti morti-vii din politica romaneasca !

 26. cu obraznicia și aroganța nu rezolvați nimic, a avut dreptate căCatzu că vă comportati ca și cum ați fi în opoziție, poate locul vostru este lângă frații voștri socialiști lângă PSD.

  • Tu esti chior de-un ochi frate.

   Adica ce a facut Catu nu e aroganta si obraznicie?

   Tu esti din secta „Martorii lui PNL” sau ce fel de prozelitism incerci sa faci aici?

 27. Imi place tot mai mult de Catalin Drula ! E un tip foarte expresiv si nu ezita sa-si foloseasca acest talent !

  PS. Ar fi cazul sa fie folosit mai mult in comunicare !

  • Ești un imbeci, dar deja știi acest lucru.

  • Eugene, nu te mai privi in oglinda si scrie mesaje in acelasi timp, oricum toata lumea stie ca esti postac pesedisto-aurolac imbecil

  • Ai grijă, @Eugene, vorbești urât cu amicul meu și te notez cu cruce roșie in Catastif !
   PS. Nu cred că vrei să afli in ce constă pachetul de cazne rezervat celor notați cu roșu !
   Vreau să văd un „Scuze!”, altfel !

  • Eugen,
   Voi astia de la PSD mustiti de frustrare si sunteti fara maniere !

   PS. Intr-un cuvant, patetici ! :)))))))

 28. Bai frate, cu o saptamana intainte era foarte bun Citu. Acum este zombi politic. De ce?
  Drula face o treaba foarte buna la transporturi unde s-a luptat cu mafia din CNAIR si Metrorex.
  Citu nu l-a dat afara.
  Decat sa o ducem asa, mai bine sa plece toti si sa facem alegeri anticipate.
  Nu se poate sa raspunzi cu „toate optiunile sunt pe masa” cand una dintre ele inseamna alierea cu PSD. Chiar nu mai exista nicio persoana rationala in USR?

 29. Gradele din plUSR sunt mai mari, adunate, fata de gradele din penele

  Ohanes ficuss tine cu USR deoarece de acolo va primi sustinere la cascaval in UE, prietenii la nevoie se cunosc 🙂

 30. Eugene, nu te mai privi in oglinda si scrie mesaje in acelasi timp, oricum toata lumea stie ca esti postac pesedisto-aurolac imbecil…

 31. Ce de postaci pe g4media! mai usor cu datul votului si calitatea USR ca prea bateti la ochi slugilor.

  si da, PNL este un zombie politic deci si don Catzu!!!!

 32. Zombie va fi securiciul Drula la sfarsitul anului, cand A10 nu se va da complet in exploatare. Si sa vedem si pe Campia Turzii- Chetani ce se va intampla. L-a reziliat, acum stam 4 ani dupa alta licitatie si alt constructor?
  Si atat il duce mintea sa faca doar DX la Galati-Braila la cati oameni sunt acolo? Serios?
  Omul nu are nici pricepere, nici viziune.

  • Urmeaza greva de la metrou ca i-a suparat pe aia de acolo cu spatiile. Daca nu rezolva in 2-3 zile ca sa porneasca metroul, tot Bucurestiul vine peste el. Cred ca de-asta il si injura pe Catzu ca stie ca mai are doar 2-3 saptamani de ministeriat.

  • Daca i-a suparat pe aia cu spatiile de la metrou ce, de acum inainte vor da bon fiscal sau vor face NIR la ”3 role -10 lei”…?

 33. Tari băieții ăștia de cartier veniți de pe uliță. Știu cuvinte noi: zombie, Metallica.
  Pluseristii ăștia încep să semene cu niște tate de la piață. Țoape rău!

  • Ai dreptate. Vela, Bode, Florin Roman, Turcan, Busoi si chiar si Catu sunt niste adevarati zmei, nu?
   Voi fanaticii astia ai PNL v-ati pierdut nu doar simtul realitatii ci si simtul ridicolului.

   A zis-o chiar Jesus Christ in persoana: „Inainte sa arati spre paiul din ochiul aproapelui tau, uita-te la barna din ochiul tau”.

   Voi la PNL aveti doar o gasca de toparlani cu doar 2 sau 3 exceptii minimale gen Ciprian Ciucu si Violeta Alexandru.

 34. Hmm, inseamna ca in proaspat fuzionatul partid mai ramane o singura speranta care sa nu rastoarne caldarea cu lapte, dl Stelian.

  • Exact, are un think-tank in garsoniera aia pe care a primit-o fara drept de la prietenul sau Decebal Fagadau.

 35. Hahaha… Ce-mi place Drula. Nimeni nu le zice ca el.

  Avem un nou lider nascut tot la ministerul de Transporturi si de data asta nu e nici turnator la secu si nici corupt precum Basescu.

  Uitandu-ma la oameni precum Catalin Drula spun ca Romania are viitor.

  Catu e doar o carpa cu care sterg pe jos mafiile securistice ce capuseaza aceasta tara.

 36. ACEIASI CHESTIE : TOTUL ESTE PENTRU BANI.,NU, PENTRU INTERESUL NATIONAL ETC…
  IN COSECINTA , SA FACA CE VOR EI ,CA DOAR I-AM VOTAT .

 37. Auziti la el… „gesti tip Belarus”. Pai tu in ce tara ai trait bai Drulache? Ca in Romania daca traiai stiai ca e cu presa, televiziuni cat cuprinde, servicii, procurori, catuse. V-ati crezut zmei, dar de fapt v-ati scapat in chiloti cand s-au dat aia la voi. Vai steaua voastra de amarati.

 38. Usr plus egal zero
  Duceti-va ba in opozitie ca sunteti jalnici. Justificata ejectarea alora 2 care nu au inteles ce cauta pe lume, nu au facut nimic pt pandemie, ii freca reformele acum cat e agitatie.
  Pe de alta parte, penele si pesede aceeasi mizerie…
  Ne-am saturat ba de ifosele voastre de pusti ghaozari. Penibilii neamului!

 39. Excelent, Catalin!

 40. Ăștia de la USR gândesc cu drula îi doare in bârna de Romania.

 41. tot io Ion din Glanetasii de Jos. pradoxical dupa cuvintele Sobolanului si dupe cum imi sopteste varu’ Maftei roacar este si mai este baiatu’ meu de mana la tuns oile. uite na, ca e adevarat si foarte adevarat ca eu baciul Ion nu voi cere nimic boierului Drula! nu domnule, nu avem nevoie de drumuri asfaltate la munte ca ne vin motoristii toti cu gagici frumoase si ne ispitesc si arunca cu sticle de bere si lasa mucuri de trabuce peste tot pe pajisti necalcate de om neom. tu toti fac asta dar sunt destui. nu vreau nici REGIOnalisme ca am insultat pe cineva ca iau din cand trenul din gara noastra mica si ma duce bine la oras la piata pe mine si cu carca de branza buna . nici in SAT nu vrem nimic cu betoane ca e mai bine prin noroaie ca o facem de oaie si imi zice Sobolanul literal ca literalmente primarul e sef pe subiect si predicat impreuna cu boierii de la judet si ca ei pot pune totul in carca boierului Drula drumarul. se furaaaaa urla un descreerat in casetofonul lui varu’ Maftei. cica e o formatie Altar care le zice pe adevaratelea ca se fura se furaa fara incetaree ca suntem prosti gramada si culmea isi permit si canta cu patos patriotic imnul tarii trezeste-te romane si culca-te la loc??? zic eu baaa astia e tradatori? Sobolanu’ ma invata sa ascult cu mintea nu cu urechea bleaga . baga atentie la vorbele cantaretului urlator ca mi-s prost nu inteleg metafire si epitafore, esti praf Nea Ioane ca roacar ca baci mai merge si nu bubui de IA sau alte smecherii hipsteriste, la moda sau demult uitate in NEGURA PUNGET mettalum !! imi scrie Nebulosu’ negura stiu punget nu stiu . asta e creerul nostru de la stana din munte, Nebulosu’ dar daca face misto nu pun io bata pe el zic ca nu dau cu paru in ei

  • Du-te mă la capre că e meserie serioasă trecută în COR, nu mai freca menta pe forumuri că o freci degeaba! De la rangul de semi-analfabet manierat te ridici doar cu ajutorul unui instructor talentat și nu-l ai! Nebulosu’ care roade osu’ își bate joc de tine ad literam, Sobolanu nu-ți vorbește de Python IA ca să nu te ridice și pe tine la rang de hipster cool și bine plătit… V-ați lăsat de „politică” ca să adulmecați din nou miasma trollatului liber pe forumuri, dar uite că nu șțiți meserii serioase … și atunci pe cine mai reprezentați voi? Mai catalogați și orice nașparletă underachiever și analfabetă drept „gagică”! Căprari fără standarde, treziți-vă!

  • multumesc cu anticipatie doamna. aveti ceva cu caprele cred sau nu va place branza de capra ? din semialfabet incer ca ma ridic si intreb pe Sobolanu Literat scurt. cum pot invata ? raspuns bade omul invata din doua lucruri . din instinct si din experienta. eu baciul zic ca le am si atunci de ce boierii zic ca sint taran prost si analfabet? Sobolanul raspunde sec . din nefericirea lor. dar bade sa stii ca asta ii face mari, mareti, oameni, numai oamenii sunt neferictiti, uite pe domn Vlad asta cum e. si sa stii ca nu eu Literatul zic asta de la mine. de de la unu Blaise Pascal. zic io. sa moara si capra vecinului baa dar unde e acest Blez Pasca sa fie prim la noi? Shobolanul tace si dupa un timp se concentreaza si imi scrie asta . Ego vir vidins

  • așa-i, mai bine umil și cu caracter frumos, decât încrezut, arătos și isteț, după standardele boierilor. cel mai bine se învață din observarea experienței altora și din cele mai bune cărți de știință, nu te feri de cele din urmă!

  • nu stiu cum ghiciti, dar io Ion cred ca asta cauta hapsterul nostru poreclit Sobolanu literat de biblioteca. mi-a zis odat a si am notat ca umil in sens crestin are un sens profund legat de smerenie si nu de umilire , umilinta. altceva nu pre stiu io Ion de la stana Glanetsilor de acest om.inu stiu prea multe ca e introvertit cuv notat de la Nebulosu care tot el o spune ca el e pe dos extravertit. cica vine de la latinescul vertus dar toti boierii stiu eu notez si scriu si repet. ca in copilarie asta faceam . daca greseam un cuvant scris taica ma punea sa-l scriu de o suta de ori corect . pana cand nu mai aveam creion si foaie si atunci trebuia sa-l repet in gand. itus et redus dupa Sobolanu, si daca nu ma ia la misto ad literam atunci il iau in mnte cu oile cu mine, la revedere lady(ana) r(research &) dev dupa Ecuatia lui Nebulosu, un geniu baetul asta

  • Umil in sensul de smerit, opusul la arogant. Dar, atentie, ca asta-i o lume parsiva si trebuie sa te adaptezi in functie de context si de persoana, ca altfel daca taci cand unul te injura cu nesimtire, nu esti umil ci doar fara demnitate, crestine.

 42. Ce vocal e si Domnul
  Au primit ordin !!
  Daca sunteti asa cu muschi de ce nu iesiti de la guvernare ?
  Ce or sa zica prefectii vostri ?
  Asa sunteti toti ? GURALIVI la maxim ? !!

 43. AUR e doar un partid de manevra, creat de servicii si francmasoni, pentru a scapa de vanzatorii de tara si slugile agendelor globaliste adica USR PLUS. Nu cred sa ajunga AUR vreodata sa conduca, pentru ca din ce vad nu are lideri mai incisivi si poate ca nici nu doresc. Eventual intr-o coalitie, AUR s-ar putea sa dea premierul (Calin Georgescu). De USR PLUS cred ca se va alege praful.

 44. tot io Ion din Glanetasii de Jos., oamen buni si foarte frumosi. doar o idee minuscula de la Nebulosu’ tradusa ad ad ad lietream zice Sobolanu literal ca sa zic asa dupa de mintea mea fara retele neuronale . baa da banii sanatatii UNDE p.m. s-au dusa vere? erau multi ? erau. cum mama ochoului raului nimeni nu le da de urma daca astrologu asta fizician zice ca unii si altii au gasit urme de stele din univers inghitite cu TOTUL de un haplea nevazut si neauzit ?? cica haplea e o gaura neagra mica si urata dar in care intra si miliardu de stele ! pai eu zic din popor ca nu e baa gaura neagra e ala iadul vere si de acolo nu mai iesi suflete daca intri Doamne Fereste-ne ! de aceea va rog frumos fiti buni, intelegeti-va si gasiti banii si mintea cea de pe urma ca altfel al mai nesuferit si negru ca smoala ne ia fara sa ne dea de stire cu ajutorul virusului si a neputintelor noastre si fara nicio o pregatire ca suflete suntem pe Drumul fara inceput si fara sfarsit al oaselor lui Florin Piersic baiat de aur si patriot umorist ca asa zi io Glanetasul si nu dau cu paru’ boier Drula roacar de roacar si metalist din harkov ?

 45. Cataline, vezi sa-l anunti pe Catu cand modifici RNTR 9 – folosit de Registrul Auto Roman –
  „pentru modificarea şi completarea Reglementărilor privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de întreţinere, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz”

 46. Drula e brici la minte și pe deasupra mai are și cojones!! A dat de pământ cu mafioții de la metrou! Catu e deja în gașcă cu vechii USL-isti!!! Nu trebuie să fi geniu să-ți dai seama!!!! Televiziunile penalilor Ghiță și Felix reprezintă hârtia de turnesol in cazul lui!!! Cred că Drula va fi următorul demis.

 47. Ce penibil drulica asta sa vorbeasca de spirit de echipa cand impostorul voiculescu, fiul lui Iulian aka „Victor” turnatorul, exact asta a aratat ca ii lipseste!
  BTW drulica, ce se mai aude cu lampile alea pe care incerca tac’tu sa ;e vanda la CNAIR cu ajutorul tau pe vremea cand erai „consigliere”?

 48. Nu pricep care ar fi câștigurile politice din astfel de declarații inflamate. Vă pregătiți, băieți, de plecare ? Sau e ca între – pardon – cocalari : hai mă, că am glumit ce pl mea ( în caz că se continuă ”colaborarea” ) Chiar vă considerați oameni politici ? ( Mă refer aici, la toți aceia, care fac consurs de care e mai tare de da cu mucii în fasole ( ca să preiau și au ”stilul” elevat ). Jalnic, zău

 49. Drula are minte clară, este bun de lider. Are stofa si valoare!

 50. Ce jos au dus stirea asta si au bagat-o din nou paia cum si-a luat-o usr in top. Parca voi ati refuzat banii de la guvern.

 51. Dragoste cu sila nu se poate , drept urmare e cazul să vă spuneți la revedere si sa nu mai faceți opoziție la guvernare , asa ca ori in opozitie ori alegeri anticipate

 52. Foarte inspirat interviul cu Drula, un ministru care a castigat deja sustinere transpartinica.

  Sa nu uitam insa ca primul pe care au incercat sa il faca pe la spate a fost chiar el cu greva de la metrou, cand l-au lasat singur fara nici o sustinere pana spre seara.
  Doar discursul si cu actiunile curajoase ale lui Drula din acea zi de vineri l-au salvat de la acelasi linsaj mediatic ca pe VV. Peneleu l-a trezit pe Bode spre seara si s-au ‘solidarizat’ in coalitie contra grevei ilegale.

  Daca si VV ar fi avut dârzenia lui Drula… E un tip prea moale si nesigur pe el. Sper ca urmatorul ministru sa stie mai bine cum sa raspunda la tacticile useliste golanesti.

 53. Din pacate Citzu se pricepe la economie dar la sah nu prea. Tocmai a pierdut si posibilitatea de a conduce PNL si inevitabil demnitatea de PM prin miscarea asta…
  Dar e bine ca ailalti sunt imaturi.

 54. Drula, cap de pwla…

 55. Nu eu am postat acest comentariu.

 56. Discursul lui Cătălin mi se pare destul de echilibrat, sincer și în stilul direct cu care ne-a obișnuit.

  Dar, ca de obicei, presa și televiziunile extrag cuvintele dure dintr-un paragraf temperat și le amplifică până sună a insultă inacceptabilă și se produce o bombă care stă să explodeze.

  Vă recomand să vizionați interviul integral pentru că vibe-ul general este diferit de cel prezentat de presă și de televiziuni.

  • Totuși … m-ar fi plăcut să-l văd pe Drula mai empatic și mai corect pe partea de analiză a situației curente. Nu poți să te ascunzi confortabil sub clasica impulsivitate și să ștergi cu buretele toate lucrurile bune făcute de o persoană în trecut. În definitiv, Citu i-a dat cel mai mare buget pe care l-a avut ministerul transporturilor în ultimii ani, l-a susținut în reforme, Drula putea să discute personal cu el să vădă cum și-a structurat decizia: cât sunt % argumente solide legate de lipsa de performanta și de risc, cât este impulsivitate și nevoia de a manifesta un orgoliu personal și %cât e jocul mafiei. Până la urmă, F.C a cerut rapoarte cu date obiective despre mafiile descoperite în sănătate de USR+.  Deci, ce facem? Uneori omul plăteşte toată viaţa facturile pe care latura umană irațională și emoțională (inima) le face într-o singură clipă de naivitate și de impulsivitate. Dacă ai putea cuantifica repercusiunile vorbelor și alegerilor tale, ai mai acționa la fel?

  • interesant post it. diana raspunde dianei. two rd versus two riddles and a single person. who’s who? the circle is 2 large to guess based on (biased) algorithm or / and to search a👩‍💻 in proxima centauri with a 🔭 and surely with a poor python background. hence a 🐀 can eventually use a☘ keywords or others query tools 👨‍🔧to find in lnkdn a 🦊 like u. also it is possible to get a stack overflow ex or any other lost in translation…error.

  • Nu era un raspuns, era o completare dintr-o perspectiva critica. E destul de evident. Zic eu.

  • era pe cand inca nu s-a vazut. acum o vedem si nu e. continuarea. à ton étoile.

  • altfel. btw. putem citi in stele sau in replici. cel cu mesajul ignobil nu are de-a face cu pazitorul caprelor. pe el il stiu eu, the little mountain rat 🐀 dupa vorba, dupa port. oricum replica e taioasa emisa pe o frecventa audibila poate si de emitentul real. nu stiu sunt cam ignorant in tehnicisme electro.

 57. Cred că cea mai potrivită ca ministru la sănătate ar fi Sosoaca..cum nu se gândește nimeni..

 58. Drula este un exemplu potrivit de smecheras avid dupa imagine. S-a luat de Jimmy Hoffa de la Metrou, a dat cateva declaratii razboinice si cam atat. Nu-i mai ajungi cu prajina la nas si a reusit sa prosteasca pe multa lume ca ar fi zmeu. Bazandu-se pe noua lui imagine a tras o flegma in directia lui Citu. Nu-ti este rusine mai golane sa fi ministru in guvernul zombie? Daca faci parte din guvernul zombie da-ti demisia de onoare, cum poti lucra cu unul pe care il umilesti? Problema USR este ca si-au taiat singuri craca de sub picioare daca PNL ramane ferm pe pozitie cu Citu si au sustinerea lui Iohannis. Variantele sunt de sinucidere politica. Dau jos guvernul sau isi dau demisia, saboteaza in Parlament isi pierd votantii. PSD revine la putere care ar fi cea mai mare lovitura data Romaniei si o flegma pe votul primit de USR pentru europarlamentare, Barna si apoi Parlament. Astia acum nu-si dau seama ca au cazut sub AUR si daca o continua asa in cazul unor alegeri anticipate doar fanaticii ii mai voteaza.

  • Nu e doar atât. Drula stă foarte bine la capitolul Vorbe – Fapte – Rezultate (V.F.R.) la ministerul pe care îl conduce.

   Dovezi clare în acest sens sunt multiple. A curățat Metrorex-ul de mafia spațiilor comerciale și va reduce cheltuielile de personal cu ~250 milioane lei/an. Implementează reforme în toate celelalte structuri din subordinea ministerului. Eficientizează licitațiile (vedeți inclusiv curajul și fermitatea cu care s-a mișcat încă din ianuarie cu acel memorandum referitor la excluderea operatorilor economici din China la licitațiile viitoare, adoptat ulterior în Parlament). A implementat măsuri pentru a îmbunătăți performanța pe proiectele de infrastructură, etc. Cât despre discursul lui, așa cum scriam și mai sus: mi s-a părut destul de echilibrat. Presa este cea care a a scos din context anumite insinuări. Nu a zis direct: „Florine, ești un zombie politic”, ci s-a exprimat la modul general.
   Ce aș fi vrut să văd, totuși, este că reevaluează situația din mai multe perspective și iau decizii doar în baza datelor corecte și complete.

  • Noroc ca tehnologia actuala nu transmite si mirosul, ca nici nu vreau sa ma gandesc ce miros de kkt ar fi citind pupincurismele Dianei Rd la adresa „colosului” drula cap de libelula.

  • Te rog, vasile! Nimeni si nimic nu poate egala miasma serviciilor de cu nnilingus pe care le prestezi tu la vacile tale cu furite!
   De ce iți consumi tu ultimul neuron b0vin criticând evaluarea mea obiectivă a performanței (instituționale) a lui Drulă? Întoarce-te la vitele tale că eu nu vin să-ți dau lecții pe calificarea ta de văcar șef la oral, clar?

   G4, Bagati comment-ul daca tot ati publicat h@te-ul inacceptabil si plin de r@hat a lu’ vasîle!

  • V-ați activat, trollilor mâncători de r@hat!
   Vasile, când te bagi în seamă neinvitat cu limbaj neadecvat, fii sigur că ți-o vei primi de la mine înapoi la pătrat!

   CĂTRE TOȚI TROLLI:
   Văd că Drulă și-a evidențiat o poză pe Facebook în care vă invită subliminal să-i S*GEȚI P _ LA!
   Poftă bună!

  • Dar vaaai, Diana Rd, sunt foarte afectat de cum tu,troll usr-ist, frumoasa si libera (glumesc) mi-ai intors-o la patrat. Nu mai am sa-ti zic decat sa-mi sugi drula la infinit. Sper doar sa #rezisti sa ai mereu gura plina cand cu drula cand cu kkt.

 59. Când văd comentariile oamenilor mă îngrozesc să văd cata incultura , lipsa de putere de înțelegere și mai ales lipsa de informare.
  Este a nu știu câtă oară când mi se face rușine că sunt român, tara asta pe langa faptul că e oarbă pute rău a prostie….
  Felicitările mele ! Va meritați soarta ! Votați in continuare PNL și PSD că e taaaare bine cu ei. Sa nu cumva să dați o șansă altui partid ! Ce sa vă zic….îmi e milă de copii mei dar parca mai milă îmi este de ai vostri. Sper sa va dea Dumnezeu minte la cap! Că tare prosti sunteți cu toții. 🙁

  • Asculti Ca$$a Loco – Mishto (de prin 2000) si iti dai seama ca in 20 de ani nu s-au schimbat prea multe…

  • @Cineva
   La cum ai argumentat te incluzi implicit mulțimea comentatorilor prosti.
   Problema e că după ce USR+ a demonstrat… a oferi o șansă altui partid ar însemna că ne recomanzi sa oferim o șansă pentru AUR.

 60. Analfabet retardel trage apa dupa el

 61. Catu a luat cea mai buna decizie. Felicitari ! Ar fi minunat sa continue in aceasta maniera si sa ne scape de marxistii criminali usr. Mai bine Zombie politic cu cojones decat hoit politic precum Drula.

 62. @Diana, lasa-ma cu aburelile!
  Catalin Drula l-a numit clar pe Florin Catu zombie politic, uite:
  „Reporter: Deci premierul e un zombie politic…
  Cătălin Drulă: Da.”

  Eu chiar am comentat mai inainte de acest interviu, ca 3 membri USR PLUS nu au reactionat in scandalul VV si si-au vazut de treaba, am spus ca sunt singurii care FAC TREABA: Drula, Ghinea si Stelian Ion!
  Te intreb: CUM vor mai lucra impreuna, cum sa lucrezi ca Premier cu un Minsitru care te-a numit zombie politic?!
  Ce naiba, nu mai avem pic de decenta, se balacaresc ca la usa cortului, apoi se vor pupa-n bot, asigurandu-ne iar cat de bine functioneaza coalitia?!
  Teoria managementului spune clar: Daca o relatie personala intre 2 indivizi are probleme, relatia profesionala intre ei NU are nici o sansa sa functioneze!
  Cred ca si intre Vasilica Catu si VV a fost ceva asemanator, VV a spus ca Vasilica nu ii raspunde ala telefon!
  INEXPLICABIL…. ce-or fi avut, te intrebi!

  • Doamna lili, e o perspectiva holistica, ce abureala? :)))
   Drulă nu pare ca a venit pregătit de acasă cu un discurs agresiv si cu jignirea: „Florine, ești un zombie politic!”
   Este o diferență de nuanță. Criticile lui au fost voalate, servite prin înfășurare. Doar când l-a întrebat reporterul, în mod șiret, Drula și-a menținut stilul direct și a răspuns scurt și la obiect.
   Mai departe, presa a pus paie pe foc, că doar ăsta e job-ul ei: să creeze știri bombastice și să facă din țânțar armăsar. De unde sa stie Drula ca pana a doua zi va vui presa si vor baga non-stop placa cu: „zombie politic”?

   Cu ultima parte din comentariul dvs sunt de acord. „They burned the bridges”, cum zice expresia, în loc să construiască punți de legătură mai solide. Au o problemă de comunicare pe care trebuie să o rezolve prin metode clasice.

  • Diana rd, iti recomand sa iei o pauza si sa te mai stergi la gura de ciocolata dintre bucile lui drula. Consumul excesiv de rahat dauneaza grav sanatatii…..la tine e deja mult prea evident ca esti afectata.

  • Rahat proaspat de la b0i, vite si capre proaspat cufurite mananci tu, fake @lili. Sigur o sa primesti si un milkshake, daca-i exciti bine la G si prost ata. Eu, ca aceasta fiinta divina ce sunt, imi pastrez puritatea bioenergetica pentru un feedback loop complet la 528Hz cu o dr ula „divina”, tu n-ai decat sa continui cu anal fabetismul de bovina!

  • Diana Rd, fiind asa divina, iti doresc ca toate drulele din usr sa pluseze in gura ta pe 528Hz ca sa-ti inchida feedback loop-ul la bukkake. Si Dragnea cu toti puscariasii lui sa finalizeze pe tortul tau de ziua ta pana iti scade divinitatea la 7 Hz .Hai pa cretin-o.

 63. Demiteti guvernul asta, si va fi ultimul din care ati facut parte, adolescentilor! Daca urmatorul guvern va fi format din PSD si AUR, voi veti purta vina. Am fost sustinator USR, asa ca nu va ramine decit sa sperati ca sint singurul simpatizant care va acuza ca ati creat aceasta criza.

  • Eu i-am votat la europarlamentare.
   Ieri am aflat că și CTP.
   Încă pot spune că îi simpatizez și aș risca să intru într-o treabă serioasă cu unii dintre ei, dar cât va fi Barna președintele partidului votul meu nu îl vor mai avea. Deasemenea îl exclud pe Ciolos.

 64. Dacă Citu îl demite pe Drulă atunci chiar că el si tot partidul PNL va ci numit zombi

  • Hai nu serios!
   Așa ușor anulezi tu electoratul unui partid?
   Așa vă predică Barna?
   Aveți grijă la procente că se pare că multe v-au venit de la zombi!

 65. Mai curind Drula impreuna cu tot partidul sau sint zombie politici daca vor provoca ruperea aliantei, din cauza demiterii justificate a unui ministru care o luase pe aratura. Asa cum stau lucrurile acum, PNL (si, implicit, Citu) s-ar putea sa mai aiba un viitor politic fara USR (si fara alta alianta), insa USR nu are fara PNL.

 66. USR PLUS declara ca s-au pierdut increderea in premierul Catu , dar increderea PNL in cei de la USR PLUS cum credeti ca mai este ?