G4Media.ro

EXCLUSIV Bogdan Chirițoiu, candidatul României pentru un loc în conducerea unei instituții…

EXCLUSIV Bogdan Chirițoiu, candidatul României pentru un loc în conducerea unei instituții – cheie în domeniul energiei din UE

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, este candidatul din partea României pentru un loc în Consiliul de Administrație al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), potrivit unui anunț al Consiliului UE. ACER este o instituție-cheie în piața energiei, având rolul de a coordona activitatea arbitrilor naționali ai piețelor energetice și de a o coordona cu marile politici din domeniu ale UE.

În cursa pentru cele trei locuri vacante din conducerea ACER s-au înscris opt candidați, decizia finală urmând a fi luată de Consiliul UE în această lună. Candidatul României se luptă cu reprezentanți din Franța, Italia, Polonia, Suedia, Bulgaria, Cehia și Slovacia.

Chirițoiu (49 de ani) conduce Consiliul Concurenței din 2009, perioadă în care instituția a realizat investigații majore în piețele telecom, bancar, asigurări, energie, investigații soldate cu amenzi de sute de milioane de lei, confirmate de instanțe.

Anterior, el a fost consilier de stat la Administrația Prezidențială (2005 – 2009) și șeful delegației României la Comitetul de Politici Economice al Uniunii Europene, asistent Universitar – Universitatea Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice.

România a mai avut un singur reprezentant în conducerea ACER, pe fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu (care a fost și președintele Consiliului de Administrație). Iulian Iancu și Dan Gheorghiu au candidat și ei pentru un post în coducerea ACER, dar nu au câștigat.

Foto: Bogdan Chirițoiu (Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Votați Viorica Dăncilă!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

  2. Ce mai face Consiliul Concurentei fara tipul asta?

  3. Chiritoiu este unul dintre cei mai mari lingai ai administratiei romanesti. I-a lins pe toti de la Basescu la Ponta si Dragnea si a angajat la.Consiliul Concurentei numai pile(fii si fiice de ministri si parlamentari).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.