G4Media.ro

EXCLUSIV Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dispus un control la partidul extremist…

Sursa foto: captură video Facebook George Simion

EXCLUSIV Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dispus un control la partidul extremist AUR în care verifica modul de obținere a veniturilor, precum și cheltuielile din subvenția de stat / AUR donează rechizite și are caravane sanitare

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat pentru G4media.ro că a dispus un control al AUR după mai multe sesizări în mass-media cu privire la modalitatea în care sunt obținute veniturile partidului și a modului în care AUR a cheltuit, în special, subvenția de stat.

Greblă, fost parlamentar PSD și prefect PSD, a ajuns președintele AEP cu voturile din Parlament ale PSD și PNL.

„Controlul este în plină desfășurare, vor fi analizate documentele aflate la dosarul, la sediul AEP, și în raportul pe care îl vom întocmi îl vom face public pe site-ul instituției”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente.

Toni Greblă a precizat că AEP verifică legalitatea obținerii veniturilor și modalitatea în care partidele le cheltuiesc în acord cu prevederile legale, iar acolo unde veniturile au fost făcute din alte surse decât legale, sau cheltuielile au vizat bunuri și servicii sau alte activități care nu sunt prevăzute în legea partidelor politice, confiscă contravaloarea activității desfășurate, respectiv bunurile și aplică o sancțiune contravențională care este de la 15.000 la 50.000 de lei.

AUR a pornit în urmă cu două zile o campanie de donație de 20.000 de ghiozdane complet utilate, înainte de începerea anului școlar. Întrebat despre conotațiile de campanie electorală și dacă această activitate nu este interzisă, șeful AEP a afirmat că: „nu pot să vă spun dacă este interzisă activitate, dar am dispus un control în care ceea ce privește partidul AUR”.

În luna iulie, Libertatea a scris că AUR a pornit o caravana sanitară mobilă cu autovehicule cumpărate din banii publici din subvenție, în timp ce partea medicală a fost achiziționată de o fundație apropiată de partid. ”Din caravană nu va lipsi nici ziarul AUR, cu informații politice”, menționa cotidianul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. AUR e altceva!!! Da…aur nu „doneaza” ulei, faine, caiete…ups, ghiozdane ups precum psd si pnl, o nuuuu. AUR e „ALTCEVA” =))))))))

  • „Ghiozdanelul de aur”… patetic, cu iz ceausist… dar bun pentru creiere spalate!

  • Pomana electorala sub toate formele posibile. Dar hei…repet, AUR E „ALTCEVA” =)))))))

  • Parca vad „Cu mainile curate”.
   Un mic cadou din partea domnului Scortea.
   Veniti si luati.
   Penibil.
   Popor indobiticit si lideri primitivi.

 2. „ghiozdanelul de aur” asemanator cu sloganele ceausiste… imi vine sa „dau la ratze”! Probabil contine un pliant cu pozele lui george(ta), „tardy”, antonescu si… sefu suprem: putin! Ce ar fi ca anaf sa verifice putin conturile lui george(ta) de exemplu?! si nu nimai ale lui ci si a formatiunii! Ce ar fi ca procuratura sa ancheteze legaturile hAu.ru cu GRU si FSB?!

 3. La ce se așteaptă, follow the money și ajungi in Pusia?

 4. Faptul ca doar AEP va verifica originea banilor AUR, este din start praf in ochi. Atata timp cat nu sunt toate institutiile abilitate implicate in actiune (inclusiv SRI), restul e zero