G4Media.ro

EXCLUSIV Antena Group a cumpărat cu 10 milioane de euro fostul sediu…

EXCLUSIV Antena Group a cumpărat cu 10 milioane de euro fostul sediu ICA confiscat de la Voiculescu / Judecătoarea Camelia Bogdan: ”Beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Statul ar trebui să confiște imobilul din nou”

Antena Group a cumpărat cu 43 de milioane de lei fără TVA – 51 de milioane de lei cu TVA, adică peste 10 milioane de euro – fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 de închisoare din 8 august 2014, potrivit unor surse din piața media confirmate de surse din cadrul ANAF.

Tranzacția a avut loc pe data de 20 august, când a fost cea de-a patra licitație pentru vânzarea imobilului de 29.220 mp din strada Gârlei 1D (fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare).

Vezi aici anunțul ANAF – Direcția Generală Executări silite cazuri speciale.

Licitația a pornit de la suma de 51 de milioane de lei fără TVA și s-a ajuns la negociere directă întrucât s-a prezentat doar Antena Group. Potrivit surselor G4media, banii au fost virați în conturile ANAF în termenul de 5 zile lucrătoare.

Inițial, ANAF și ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) au solicitat peste 76 de milioane de lei fără TVA. Vezi aici.

Omul lui Dragnea și Vâlcov de la ANAF a renunțat la imobil pentru Direcția Generală a Vămilor

Potrivit site-ului ANABI, fostul sediu ICA a fost solicitat de ANAF – Direcția Generală a Vămilor în cadrul unei proceduri de reutilizare publică. Pe 13 mai 2019 însă, ANAF condusă pe atunci de Mihaela Triculescu, omul lui Darius Vâlcov și Liviu Dragnea, a renunțat fără explicații la cererea de solicitare a fostului sediu ICA.

Suma nu se scade din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Potrivit judecătoarei Camelia Bogdan, cea care a pronunțat sentința definitivă de condamnare, și a unor surse din cadrul ANAF, verdictul din 8 august 2014 a avut două componente pe latura civilă (privind banii):

recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro

și

confiscarea produsului infracțional (bunurile pe care Voiculescu le-a dobândit cu banii furați de la stat), evaluate la aproape 40 de milioane de euro.

Produsul infracțional e compus din 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, dar nevalorificate încă din cauza litigiilor deschise de mogulul Antenelor (cu excepția fostului sediu ICA vândut pe 20 august):

Practic, în total, statul are de recuperat de la Dan Voiculescu aproape 100 de milioane de euro. Potrivit Cameliei Bogdan și surselor ANAF, sumele obținute de stat din valorificarea produsului infracțional, adică a celor 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, nu se scad din valoarea prejudiciului de 60 de milioane de euro.

Sunt 2 proceduri diferite. De altfel, potrivit legislației în vigoare, sunt 2 proceduri distincte pentru recuperarea prejudiciului și valorificarea bunurilor confiscate.

Potrivit unor surse din ANAF, dacă la executarea prejudiciului, inculpații condamnați nu au dreptul să cumpere bunurile scoase la licitație (pentru recuperarea prejudiciului) în mod direct sau prin interpuși, la valorificarea bunurilor confiscate nu există această interdicție, potrivit OUG 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

 • Beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Statul ar trebui să recupereze din nou imobilul cumpărat de Antena Group de la ANAF având în vedere că în patrimoniul domnului Dan Voiculescu a intrat din nou acest bun. Ministerul Agriculturii, parte civilă (păgubită – n.r.) în dosar, poate face o cerere ca bunul intrat în patrimoniul domnului Dan Voiculescu, beneficiar real al Antena Group, să fie trecut în patrimoniul Ministerului Agriculturii pentru repararea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro”, a declarat judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a pronunțat decizia definitivă de confiscare din august 2014.

Ea spune că a explicat clar în decizia judecătorească că beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Potrivit sentinței din 2016 de lămurire a dispozitivului sentinței din august 2014, Voiculescu a investit banii din conturile Crescent Cipru în societățiile de azi ale familiei, pe care ulterior le-a donat fiicelor sale.

Vezi aici integral sentința în dosarul Voiculescu – ICA

Potrivit Cameliei Bogdan, statul român ar trebui acum să confiște din nou fostul sediu ICA cumpărat de Antena Group de la ANAF pentru a recupera, de această dată, prejudiciul de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA întrucât beneficiarul real al societății este chiar Dan Voiculescu.

A cui e Antena Group SA. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Antena Group are următorii acționari:

Camelia Voiculescu (44,55%)
Corina Voiculescu (40,22%)
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (3,9%)
Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco, 7,3%)
Mihai Lazăr (director al Grivco, 3,1%)
Dan Gheorghe (0,43%)
Intact Media Advisors SRL (0,46%).

Cât s-a recuperat până acum din prejudiciul de peste 60 de milioane de euro și din produsul infracțional de 40 de milioane de euro

G4Media.ro arăta în ianuarie că ANAF a reuşit să recupereze abia 8,7 milioane de euro din totalul de 100 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare și produsul infracțional.

În iulie, Adevărul arăta că, de la începutul anului, statul a recuperat doar 10.000 de euro de la Voiculescu în contul prejudiciului uriaș.

Context. Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA). El a pus mâna pe terenuri şi clădiri în valoare de 60 de milioane de euro plătind doar 100.000 de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. A fost încarcerat în august 2014 şi eliberat în iulie 2017.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și:

Cum blochează Voiculescu de aproape cinci ani vânzarea de către ANAF a turnului Grivco şi a fostului sediu Antena 3

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

46 comentarii

 1. Nesimțire numele tău e purtat de toate japițele din vechea Securitate. Ce fac instituțiile statului? Nu văd că România a intrat în comă indusă de astfel de nemernici. Treziți-vă români! Se răsuceşte Socratele nostru, în mormânt, de ruşine.

  • Imobilul nu s-a vindut atitia ani exact pentru ca tovarasii au dat consemn ca e rezervat pentru sopirloi. Si la fel si celelalte cladiri confiscate. Statul, fiind mafiot, il protejeaza pe puscariasul Dan V., zis si „domn’ profesor”.

 2. E ceva aur ingropat sub sediu de il cumpara asta a doua oara?

 3. ANAF e sluga lui Voiculescu, cum e si restul statului, de fapt.

 4. ICA trebuie redat proprietarului de drept, nu celor care atenteaza la bunurile Tarii realizate prin munca romanilor in ani de zile . Construit in 1929,Institutul de tutun (devenit ulterior , in 1953 Institut de Chimie Alimentara) cu banii cultivatorilor de tutun si o parte din bugetul national ,dupa un proiect al cladirii fiind realizat dupa modelul Institutului de Tutun Bergerac -Franta , acesta ramane un simbol al cercetarii stiintifice romanesti in domeniul tutunului si mai apoi, al alimentelor . Desfiintarea acestuia prin vanzare , este o eroare majora , mai ales acum cand este nevoie stringenta de o astfel de institutie.

 5. ..startul a fost furat acum 30 de ani…securistii si mai grasanii ,borfasii scoliti la stefan gheorghiu,azi snspa, mosesc legi pentru ei,legi doar lor utile… noi,pulimea nici nu contam…doar sa iesim ca vitele la vot…asa am trait,asa vom muri…sub ciubota straina,sau a cozilor de topor care stiu a fura si minti….

 6. Ce fac instituțiile statului? Angajatii din aceste institutii au salarii mari. Mai mari decat la privat. De ce sa miste macar un deget? Daca isi pierd salariul . . .
  Am vazut azi putin dintr-o emisiune la Digi24 cu un expert roman in educatie. Zicea cam asa: educatia in Romania a ajuns la cel mai scazut nivel. Asa cum a fost in Finlanda sau in Corea de sud dupa razboi. La noi s-a ajuns la acest nivel dupa 30 de ani de PSD-ism . . .
  Cam cine zici Gladiatorule ca populeaza azi institutiile statului?

 7. Uite -te de unde vin toate necazurile dela cel mai mare ticălos și care i-am prins și pe alții în mreja să.
  Dela inceput sa stabilim: să nu credeți că ce din PSD sunt cei mai curați sau spălați, și și ei metehnele lor iar pentru asta trebuie să răspundă.
  I-a vezi ce-a făcut turnătorul ticălos de Băsescu:
  I-a înșelat pe francezi, cînd a provocat incendiul în portul Rouen. A înșelat în dosarul ”Flota” învîrtind mărturiile și folosindu-se de tot felul de procurori şi judecători pe care i-a promovat mai tîrziu. I-a înșelat pe cei din PD, cînd le-a spus că n-a avut treabă cu securitatea și că este solidar cu ei.

  I-a înșelat pe români, cînd a declarat că nu a colaborat cu Securitatea. I-a înșelat pe modoveni cu Unirea și i-a păcălit cu votul la alegerile din 2009 și la europarlamentarele din 2019. S-a folosit și de Monica Iacob Ridzi, cînd a sprijinit-o să ajungă șefa tineretului PD și mai apoi a încurajat-o să tragă tare pentru alegerea Ebei în Parlamentul European.

  Şi-a mințit fata, contrafăcîndu-i mandatul. A mai mințit de nenumărate ori, promițînd verzi și uscate și apoi zicînd: ”-Poate eram beat! ”.

  A numit împiedicați și nepregătiți la DNA (Laura Codruța Kovesi) și la SRI ( George Maior și Florian Coldea), i-a păcălit pe Dan Voiculescu și pe George Copos pentru a ceda la soluția imorală și apoi a făcut tot ce a putut să-i înfunde. S-a certat cu vecinul său de apartament, și-a dat cuvîntul că nu știe nimc și nu are nici o legătură și apoi l-a dat în gît și l-a urmărit pînă în pînzele albe, fiind în spatele unui proces care s-a terminat cu înfundarea fostului prim-ministru, nu pentru lucruri de care era vinovat!).

  S-a folosit de Sorin Ovidiu Vîntu și apoi l-a împins în prăpastie. A făcut același lucru cu Dinu Patriciu și cu mulți alții. A ținut la oameni mai puțin ca la niște șosete. Dar i-a folosit mai mult. A stricat presa și comportamentul public, a amăgit parteneri politici, a minit partide, invesitori, a distrus iremediabil imaginea intelectualilor români, mai ales a scriitorilor, a mințit repetat poporul român că n-a colaborat cu Securitatea.

  Ca să-și arate inexistenta fibră de dizident a comis cel mai ticălos lucru pe care îl putea face un securist. L-a luat partener pe Vladimir Tismăneanu (caracter de profesie !) și l-a pus să întocmească un raport de condamnare a comunismului, în slujba căruia a fost, de pe urma căruia s-a ales și legal și ilegal cu beneficii.

  Adică a încercat să se prezinte ca fiind unul din groparii sistemului comunist pentru a se salva ca un ticălos cu pretenții de erou. A mutilat cea mai mare parte a insituțiilor statului român împănîndu-le cu proști, lepre, turnători, incompetenți, securiști și turnători.

  A jucat rolul unui Hopa Mitică păcălind o țară și o Comisie Europeană, fiind artizanul butaforiei cu aparență democratică într-o țară în care a fost principalul creier și focar al corupției, al improvizațiilor la ordin, al afacerilor trase din condei ca să pară legale.

  A mințit România vreme de 30 de ani, a înșelat-o, i-a mutilat instituțiile și acum, ajuns în fața judecătorilor, se dă nevinovat:

  ”Niciodată n-am știut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă
  Securitatea. Eu abia dupa Revoluție am aflat de legătura contrainformaților militare. Am crezut că este un serviciu subordonat comandamentului forțelor navale, asa scrie și pe frontispiciu. Rapoartele mele au fost depuse la companie nu la Securitate și sunt semnate „Căpitan Traian Băsescu. Daca eram colaborator, trebuiau semnate tot cu Petrov”.

  Ce putem face cu o așa otravă de om? Să-i ștergem numele de peste tot pentru a nu trăi la nesfîrșit rușinea de a-l fi avut președintele Românei? Să cerem anchetarea tuturor celor care au stat în preajma sa, toți venind lîngă el ca niște pîrliți și plecînd din politică mai ceva ca niște nababi?

  Să cerem o lege care să-l excludă de peste tot, de la pensie, drepturi de președinte, cărți de istorie, registru naval, politică? Să cerem confiscarea bunurilor de la toate neamurile sale pînă la nepoți și copii în cărucior?

  Să-i descăunăm pe toți cei pe care i-a înscăunat și să le cercetăm averile? Să îi căutăm conturile în toate paradisurile fiscale? Să-l trezim cu forța pe Klaus Iohannis, cel care i-a preluat sistemul și îl folosește cu inconștiență sau cu nepăsare?

  Să adunăm toate ghicitoarele și vrăjitoarele României și ale Moldovei ca să-l blesteme de dimineața pînă seara și mai departe pînă în zorii Zilei de Apoi?

  Ce să-i facem acestui nemernic pentru răul pe care ni l-a făcut în regimul care-i poartă numele și pe care nu-l putem șterge din calendare, din memorie, de pe pata mare pe obrazul Romaniei?

  Cum să-l scoatem din viața noastră pe cel care minte cu viteza luminii chiar și atunci cînd are dreptate (pentru că peste un minut o poate nega!) și care este gata să facă rău și în somn, și în pustiu, și în chinurile Iadului?

  • Aaaa, ce facu-si bre, iesi-si din biotop?!?

  • Vezi ca au astia un post liber de Presedinte la Obregia. Trimite o aplicatie, sunt convins ca la talentul lui matoale vei lua postul, si vei avea ocazia sa repari tot ce au facut toti presedintii si regii de la Burebista incoace.
   Vei fi Napoleon al IV-lea Reparatorul! Uraaaa! Traiasca!…

  • Kovesi nepregatita? De aia au numit-o aia procuror sef european?

 8. Sunteti siguri ca nu si-a facut rost de vreo clona acest Dan Voiculescu? La cat de pamantiu e la fata in poza nu prea imi vine a crede ca a reusit atat de mult timp s-o tina la poarta pe verisoara mea draga, cea imbracata cu hanorac negru lung pana la glezne si foarte priceputa in manuirea coasei…

  • Sper sa-i pui repede de o baie fierbinte! Si ar merge o acupunctura de-aia, specialitatea casei Voastre!

 9. Ne aducem aminte cine s-a opus confiscarii ICA de la Voiculescu?

 10. Pesta e în floare la noi.
  Doar poporul o pote împiedica .
  Deșteptarea fraților votați cu cap măi.
  Vă furați pe voi înșivă prin nepăsare.

 11. I-a dat drumul la camasa doamnei Camelia, sau cum si-a exprimat punctul de vedere? Intelesesem ca nu mai are oricine voie la pacienti dupa incidentul de luna trecuta…

  • A zis trolul agramat care „înțelesese că nu mai are oricine voie la” asistență după care a adormit plictisit de el însuși sau, virgulă, „i-a dat drumul la ” pipi pe el.

 12. care este de fapt valoarea terenurilor si cladirilor ICA?60 milioane euro cum a spus camelia bogdan sau 9 milioane cum au fost acum vandute?

 13. eu as vrea ca statul sa acele terenuri cu valoarea de 60 milioane de euro.nici mai mult nici mai putin

 14. eu nu inteleg…..deci dan voiculescu a ,,furat,, 9 milioane de euro ,nu 60 de milioane de euro?hotarati-va fratilor odata.

 15. ne-ati spus atatia ani ca prejudiciul in dosarul lui voiculescu este de 60 milioane de euro….acum este de 9 milioane ?

  • Bine , si tu chiar ai crezut ce a stabilit 2 isterice , una exclusa de 2 ori din magistratura !!! Probabil are D.V. un fix cu zona aia , terenul ala nu face mau mult de 1,5,-2 mil de Euro , maxim ! Deci omul a dat chiar si in lipsa oricarui concurent de peste 3 ori pretul real ! Cred ca asta este adevarata stire !! ??

 16. statul roman este cel mai prost…in loc sa ia chirie pe teren,cladiri etc….de la firmele lui voiculescu a preferat sa le tina goale si sa plateasca numai pentru paza lor zeci de mi se euro .asta deja este rautate si razbunarepe spinarea noastra a contribuabililor

 17. eu propun sa o intrebam pe camelutza cat valoreaza de fapt aceste terenuri si cladiri.pentru ca ea a dat 50 de ani de inchisoare la 13 oameni…deci nu numai lui voiculescu,pentru ca era prejudiciu prea mare.acum daca terenul se vinde cu 9 milioane de euro ,inseamna ca li se dau si oamenilor anii de puscarie facuti aiurea?

 18. La temnita cu Varanul securist!

 19. Cre’ ca aceasta fiinta, Camelia Bogdan, e atat de obsedata de Varan c-ar i-ar face orice, chiar si un rimming, doar-doar sa-l afecteze cu ceva, doar ca martalogului i se cam barlare de ea, si astfel a imprastiat multa mwuie peste statul paralel! Hi, hi, hi…..??

  • Varanelul o sfarseste la doi metri sub asfalt, in beciul rece. Degeaba te zbati postace motanian.

  • ”Cum am fost haituit…pas cu pas de Camelia Bogdan”- un titlu interesant, numai bun de pus pe coperta memoriilor pe care le va scrie cu ocazia viitorului ”sejur” la penitenciar. Nu-i asa…?

  • Isi bate Varanul pwula de toti hastag#cacatii spalati pe creier cat si pe statul paralel, are cascaval gros de pe urma televiziunilor, plateste cele mai mari salarii din domeniu, are cel mai mare rating, deci e de Succes nemarginit, se pisa pe Matelot pe unde-l prinde, adica pe supt mese deobicei, si pe cameluța cu bolta arcuită, ha, ha, ha…..

  • Zici că se pișă des și cu boltă arcuită? Prostata e cea vinovată. Mai bine dau fuguța să strâng niște lemne cât incă le mai pot gasi uscate, la sfârsit de septembrie se aude că o sa plouă cu spume…

  • Rimming ii faceti voi astia care grohaiti de binom, stat paralel, abuzurile procurorilor, protocoale si alte rahaturi comuiste. Ca dovada ca prestezi, cunosti termenul si stii ca varanul serveste de la Cacacea Badea si Buze-fierbinti Gaozadea!

 20. Camelia Bogdan …fosta judecătoare exclusă de doua ori din magistratura, o data in legătura cu dosarul ICA?!?? Pe altcineva care sa știe mai mult drept nu ați găsit sa întrebați?

 21. Deci terenul costa 9 milioane și nu 60 de milioane??? Cred ca dna judecător citată aici are o mare problema in acest moment

 22. Varanul penal si toti urmasii lui vor plati toata furaciunea lui Felix, bagati la cap #rezistentilor

  • Las’ ca asa-i trebuie! Dracu’ l-a pus sa puna mana pe banii pusi deoparte de Secu’ pentru zilele negre de care Cizmarul-Intr-o-Ureche ar fi putut avea parte..?! Daca stam si ne gandim, tot acel banet mi s-ar fi cuvenit, avand in vedere ca Impuscatul e in acest moment ”cazat” la …subsol, in pavilionul rezervat dictatorilor odiosi si al consoartelor lor la fel de odioase…

  • @Scara, dupa cum sper ca observi, a iesit gheu’ asta sifilitic din depresie si s-a apucat sa manance cacat pe aici… nu stie ca acum sunt userist… poate facem cheta si-i cumparam un baietel, sa fie si el fericit…
   In rest, vad ca numai la avere iti sta capul 😉

  • Pe care asistatul analfabet „s-a pișat pe el”.

 23. Numai la noi se poate asa ceva!!! Infractori dovediți sunt ,,oameni de afaceri” , parlamentari…..primari…..
  Tara asta a ajuns la mana hoților…. Exemplul mi se pare elocvent! Ce justiție??? Ce ANAF??? Ce dreptate???

 24. Mai Bogdan , de ce de-a lungul anilor , nu s-a aratat nimeni interesat sa plateasca 60 milioane Euro , pentru ICA .
  Nimeni nu a dat nici macar un euro cent .

 25. Din tot carnatul de explicatii cuprinse in articol am inteles ca antena#, rezista bine mersi, e pe piața adevarata si are public constant si numeros. Asta e, obisnuiti-va cu asta!

 26. Pe scurt: antena a cumparat, cu banii primiti pentru publicitate de la diverse institutii ale statului, un imobil pe care anaf a facut tot posibilul sa il vanda cat mai ieftin. Era clara demult manevra.
  Pentru cei curiosi de ce nu au fost alti cumparatori: imobilul ar fi venit la pachet cu niste reprize de linsaj la antene, doar era rezervat…

 27. Varanus redivivus …

 28. E Bine ca varanul se descurca cum poate. Cameliile Bine si ele sanatoase. Comentarii si ei rautaciosi Bine ca pe alocuri mai avem ce invata de la ei. România cam este egala cu Ciadul vorba cum se mira unu pe twitter si asta este. Iar in rest cine ma critica procese infinite i urez asa cum are genialul base, stim noi care. Poporul va rezista cum poate in continuare. Hai pa! Succese

 29. Stiti cum e Varanul … Musca si se intoarce dupa prada imobilizata datorita bacteriilor bucale fatale … Nu-i subestimati ca uite ce fac …

 30. Ba, da Iohannis nu a „cumparat” case tot cu frunctul infractiunii? „Meditatiile” pe care „a uitat” cat cerea si cum incasa? Vreau sa vad si aici ceva eforturi. INfractorul Iohannis sa dea statului chiria pe 10 ani incasata prin acte false pe „casa” din Sibiu. Din chiria aceea si-a luat si alte case! Sa i le luam si pe alea, ca-s luate prin bani din infractiune.