G4Media.ro

Cum blochează Voiculescu de aproape cinci ani vânzarea de către ANAF a…

Cum blochează Voiculescu de aproape cinci ani vânzarea de către ANAF a turnului Grivco şi a fostului sediu Antena 3

Fiscul nu a reuşit nici acum, după aproape 5 ani de la pronunţarea sentinţei definitive din dosarul ICA, să vândă sau să folosească cumva (să reutilizeze social) terenul şi clădirile din Băneasa confiscate de la mogulul Antenelor, Dan Voiculescu.

Antena Grup a reuşit a doua oară să blocheze vânzarea la licitaţie a fostelor sedii Grivco şi Antena 3, prin mai multe acţiuni în Justiţie.

De exemplu, în cazul turnului Grivco, Antena Grup a cerut anularea procesului verbal de evaluare a imobilului la valoarea de 76,25 milioane de lei, adică aproape 16 milioane de euro. Pe 26 martie 2019, Curtea de apel Bucureşti (CAB) a declinat procesul la Tribunal.

”Având în vedere că în cauză se contestă acte administrative emise de comisia de evaluare a unui bun imobil intrat, potrivit legii, în proprietatea privată a statului și având în vedere că din dispozițiile art.7 din Ordinul nr.112/2017 al ANAF rezultă că această comisie este constituită la nivelul fiecărei structuri regionale cu atribuţii în domeniul valorificării bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, față de dispozițiile art. 10 (1) teza I din Legea nr.554/2004 rezultă că revine tribunalului competența materială de soluționare a prezentei cauze”, se arată în motivarea Curții de Apel.

La Tribunal, contestaţia a primit termen abia pe 26 septembrie 2019.

În paralel, în noiembrie 2018, un alt complet al CAB a suspendat efectele proceselor verbale de evaluare a imobilului „până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea celor două acte, ce formează obiectul dosarului nr.7586/2/2018”.

Între timp, Antena Grup revendică şi faptul că ar avea drept de preemţiune (întâietate) la cumpărarea imobilului, când va fi vândut de Fisc la licitaţie (vezi aici, aici şi aici).

Antena Grup a reuşit să anuleze și prima evaluare, din 2015, a imobilelor. Atunci, Antenele au invocat că nu a fost şi un reprezentant al trustului în comisia de evaluare.

Doar aproape 9 milioane de euro din 60 au fost recuperate până acum de Fisc

 G4Media.ro arăta în ianuarie că ANAF a reuşit să recupereze abia 8,7 milioane de euro din totalul de peste 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare.

Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de cercetări alimentare (ICA). El a pus mâna pe terenuri şi clădiri în valoare de 60 de milioane de euro plătind doar 100.000 de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. A fost încarcerat în august 2014 şi eliberat în iulie 2017.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. Latrinele s au fondat din banii Crescent, bani Care Apartin Statului Roman delapidati in 1990

  Latrinele trebuie boicotate

  https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase

 2. fake news, what about salariile it-istilor, aici e problema lipsei de bani la buget

  • Bai javra, iesi dracu de-aici, pana nu-ti dau raport, latrinist ordinar! Ati reusit, v-ati facut partid de 30 de ani in tara asta, NENOROCITILOR!

  • Cred ca Andrei e doar sarcastic:))

  • Nu doar IT, ci si personalul din COnstructii. Unii platesc taxe, altii fura…
   Dar nimic nu se poate compara cu FURTUL securistului Voculescu, un gunoi si un hot odis. Justitia insa a fost, este si va fi de partea hotilor – fac 2-3 ani puscarie, scriu câteva „cari” si raman cu averile intregi

 3. Lipsa unei legi clare si concrete cea ce priveste recuperarea pagubelor generate de smecheri duce la astfel de rezutate.

 4. Nu trebuia să beneficieze nde eliberare condiționată decât după ce era recuperat prejudiciul. Pun pariu că scotea banii instant.

 5. asta inseamna ca anaful a luat abuziv aceste imobile de la antene

 6. Complet fals!
  Voiculescu nu blocheaza absolut nimic.
  Judecatorii corupti , legile absurde, justitia in ansamblul ei …acolo e de fapt mizeria.
  Voiculescu doar profita de marasmul din legislatia Romaniei.
  Daca vrei sa scapi de jigodia Voiculescu (si de multi alti ticalosi), trebuie modificate radical anumite legi aflate in vigoare.

 7. Justitia e principalul stâlp de sustinere al statului securisto-mafiot si aparatorul hotilor care au preluat RO prin CRIMELE din 89 pentru a o jefui.

 8. nu este vorba de nici o blocare ci de ineficienta anafului si cam atat

 9. Nu poate anaf-ul? Nu vrea anaf-ul, care e din 2012 in miinile psd, adica si ale lu’ domn’ profesor.

 10. În tot acest timp Badea Mircea susține sus și tare că prejudiciul nu poate fi recuperat pentru că terenul și clădirile sînt supra-evaluate și că nimeni nu vrea sa dea atîția bani pe un cîmp cu bălării.
  Iar CNA-ul nu are nici o părere.

  • Eu vreau ca statul sa vanda acele terenuri la valoarea de 60 de milioane de euro. Nici mai mult, nici mai putin.

 11. Administrația publică a României, la pământ și coruptă până în măduva oaselor

 12. cine ar da o caruta de bani pe niste terenuri cu balarii pe ele?

 13. nu blocheaza nimeni nimic blocaj major este in capul vostru

 14. Daca statul a luat inca din 2014 terenurile ICA inapoi, asta nu insemna ca si-a recupera prejudiciul? In acest caz, ce mai reprezinta cele 60 de milioane pe care statul i le cere lui Voiculescu si celor 13 oameni condamnati odata cu el??

  • prejudiciul e in BANI, nu case , terenuri masini si alte bunuri care isi pierd mai mult sau mai putin valoarea in timp. condamnatul voiculescu trebuie sa dea statului roman 60 de milioane de euro BANI , au fost recuperate doar 9 mil. mai sunt 51 !

 15. Care este de fapt valoarea terenurilor și clădirilor ICA? 60 de milioane cum a spus Camelia Bogdan sau 16 mil cum spune ANAF?

 16. Eu nu inteleg!!! Deci Voiculescu a ”furat” 16 milioane, nu 60 de milioane de euro? HOTARATI-VA FRATILOR!!

 17. Ne-ati spus atatia ani ca prejudiciul in dosarul lui Voiculescu este de 60 de milioane. Acum e de…aproximativ 16 milioane de euro? Am facut si eu o impartire simpla…

 18. Statul roman e cel mai prost!! In loc sa ia chirie pe teren, cladiri etc de la firmele lui Voiculescu, a preferat sa le tina goale si sa plateasca numai pentru paza lor ZECI DE MII de euro. ASTA SUNA A RAUTATE SI RAZBUNARE, pe spinarea noastra, a contribuabilului.

 19. Propun sa o intrebam pe Camelutza cat valoreaza de fapt aceste terenuri si cladiri. Pentru ca ea a dat peste 50 de ani de inchisoare la 14!!! oameni, –deci nu numai lui Voiculescu – pentru ca era prejudiciul foarte mare. Acum daca terenul se vinde cu mai putin de 60 de milioane de euro, insemna ca li se dau si oamenilor anii de puscarie facuti aiurea?

 20. Mah voi sunteti normali la cap??!! La distanta de 2 fraze scrieti: Valoarea terenului şi construcţiei de pe Strada Gârlei este estimată la peste 76 milioane lei (aprox. 16 mil euro

 21. Deci directia vamilor vroia un sediu de 60 de milioane de euro? La ce ii trebuie?

 22. Daca tot e asa de valoros terenul acela, nu ar fi mai bine sa vanda statul acest teren cu 60 de milioane de euro ca sa recupereze mai repede prejudicul mde la Voiculescu? Oare de ce vrea sa il ia gratuit????

 23. Eu nu as vrea ca nepotii nepotilor mei sa fie nevoiti sa plateaca, ca si contribuabili, despagubirile pe care CEDO le va da celor 14 oameni care au stat din puscarie pentru ca au ”furat” impreuna cu Voiculescu un teren de care statul odata spune ca valoreaza 60 de milioane, odata spune ca e 16 milioane

 24. Codruta, implica-te!!! Vinde tu terenul lui Voiculescu cu 60 de milioane!! Romanii au incredere in tine!! Codrutaaaa…uite cum hotii de la ANAF vor sa dea bunatate de teren de 60 de milioane cu 16 milioane de euro!!!!

 25. Cum adica sa treaca la stat in folosinta GRATUITAAA!!! NUUUU!!! Sa se vnda cu 60 de milioane de euro!! Eu voi initia o petitie!! Terenul lui Voiculescu trebuie sa se intoarca la romani, nu la stat! Statul l-a condamnat, a fost satisfacut. Acum poate ar fi cazul sa simt si eu ceva in buzunar

 26. SA SE VANDAAAAA!!!!!

 27. HOTI SUNT CEI CARE AU VRUT SA IL IA MISELESTE!!! KOVESI, CAMELIA, IOHANNIS, VINDETI TERENUL LUI VOICULESCU CU 60 DE MILIOANEEE

 28. Vad ca pe articolul asta trimise voiculescu’ o gramada de lingatori de curururi sa l apere: baca nu e valoarea corecta ,ca ca e kovesi, ba e camelia bogdan
  Sa l pupati rece pe dom’ profesor!

  • Da, a mobilizat omul toti pitifelnicii de la antene, doar-doar negrul o incepe sa bata spre alb. Amin!