G4Media.ro

EXCLUSIV: Acuzațiile oficiale ale CNSAS la adresa Roxanei Wring, fosta preşedintă a…

EXCLUSIV: Acuzațiile oficiale ale CNSAS la adresa Roxanei Wring, fosta preşedintă a USR Bucureşti: A semnat angajament / A avut nume conspirativ „R 21 sau Rodica” / A furnizat informaţii despre un profesor american şi turişti străini

Fosta preşedintă a USR Bucureşti, Roxana Wring, a semnat un angajament cu Securitatea, a avut numele conspirativ „R 21 sau Rodica” şi a furnizat informaţii „prin care se denunțau activități potrivinice regimului totalitar comunist” despre un profesor american şi turişti străini, se arată în cererea de chemare în judecată formulată de CNSAS prin care solicită constatarea calităţii Roxanei Wring de colaborator al Securităţii ca poliţie politică.

Cererea CNSAS a fost pusă la dispoziţia presei, pentru consultare, în format anonimizat, de către Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a de contencios administrativ.

“Critică de câte ori are ocazia așa-numitul sistem polițienesc (spune el) existent la noi în țară, presupusele condiții grele de trai ale cetățenilor străini, puțina libertate de care se bucură (…) A vorbit odată despre așa-numitele clase existente în societatea noastră, afirmând că la noi există o clasă de privilegiați care e la conducere, și care conduce cu ajutorul unui aparat de poliție politică foarte bine pus la punct (…) Dezaprobă sistemul socialist și afirmă că cel capitalist e net superior”, sunt pasaje din nota semnată de R 21 sau Rodica, la data de 28 noiembrie 1977, despre delegatul companiei vest-germane Neckermann.

Potrivit CNSAS, ofiţerii de Securitate au notat în dosarul de reţea al Roxanei Wring că, în calitate de sursă, a furnizat informaţii cu solicitudine şi „a primit sarcina să cultive relațiile cu delegatul pentru a semnala și alte aspecte din comportarea și legăturile lui”.

”E un șoc. Nu am semnat niciodată nimic în fața unui ofițer al Securității, despre care să știu că ocupă o astfel de funcție”, scria pe Facebook Roxana Wring, pe 9 octombrie, când CNSAS a chemat-o în judecată.

Ea a lucrat între septembrie 1977 şi noiembrie 1979 la ONT, ca ghid turistic, apoi, la vârsta de 25 de ani, în 1980, statul comunist i-a permis să părăsească ţara după ce s-a căsătorit cu un cetăţean britanic.

Vezi mai jos fragmente din cererea CNSAS de la CAB.

<<Așa cum rezultă și din cuprinsul notei de constatare nr. DI/I/316/19.02.2019, doamna … (anterior …), a întocmit olograf și semnat cu numele real un angajament (dosar nr. R 65440, vol. 1 f. 4), datat 10.10.1977, din cuprinsul căruia rezultă că a preluat numele conspirativ ”R 21 sau Rodica”. Domnia sa, …. la ….., a fost recrutată informatoare în scopul încadrării informative a profesorului american … și a grupurilor de turiști străini.

Pe parcursul colaborării cu Securitatea, aceasta a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivinice regimului totalitar comunist, precum comentariile negative la adresa realităților social-economice și politice sub regimul comunist față de alte țărinotele olografe, semnate cu numele conspirativ ”R 21 sau Rodica”, existente în dosarul nr. MD 21659 (cotă CNSAS), f. 10 – nedatată și în dosarul nr. I 690997 (cotă CNSAS), vol. 1, f. 7-9 – datată 28.12.1977.

Analizând informațiile furnizate de către pârâtă, apreciem că acestea vizează îngrădirea dreptului la viață privată (art. 17 din Pactul Internațional privind Drepturile Civile și Politice).

În concluzie, vă rugăm să constatați existența calității de colaborator al Securității în ceea ce o privește pe doamna ….(anterior…), analizând relevanța, în lumina prevederilor art. 2 lit. b) teza I din O.U.G. nr. 24/2008, cu modificările și completările ulterioare, a materialelor reținute în nota de constatare nr. DI/I/316/19.02.2019.

Potrivit acestui text legal pentru colaborarea prin furnizarea de informații trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

 1. Informațiile furnizate Securității să se refere la activități sau atitudini potrivinice regimului totalitar comunis

Reținem, astfel, notele olografe, semnate cu numele conspirativ R 21 sau Rodica, anterior menționate, referitoare la comentariile negative la adresa realităților social-economice și politice sub regimul comunist față de alte țări, și anume:

* nota, nedatată, prin care pârâta informa Securitatea în legătură cu numita ….r espectiv: ”…, delegată la NUR-Olanda și RFG, are în grijă și turiști din Predeal unde pleacă în fiecare luni miercuri și sâmbătă, cu mașina firmei. Ca și ceilalți delegați preferă să nu se împrietenească cu românii. Ca și ei, este convinsă că e permanent supravegheată. I se pare că cetățenii români sunt înfricoșați de posibilitatea de a intra în conflict cu organele milițienești și cu securitatea statului. /…/.” (dosar nr. MD 21659, f. 10);

* nota, datată 28.11.1977, prin care pârâta informa Securitatea în legătură cu numitul …, respectiv: ”…, delegatul firmei Neckermann, are grijă de turiștii … și …. din hotelurile Șoimul și Ciucaș. /…/. Afirmă că în Bulgaria ca și aici fiecare delegat de firmă e urmărit de Securitatea statului, dar repetă la nesfârșit că nu-i pasă, având în vedere că singurul lucru care i se poate întâmpla e să fie dat afară din țară, ceea ce (după cum spune el) e pozitiv în RFG. Firma Neckermann nu consideră reclamațiile care vin dintr-o țară socialistă întemeiate (în acest caz România), și le tratează ca încercări de denigrare a propriilor angajați. /…/. Critică de căte ori are ocazia așa-numitul sistem polițienesc (spune el) existent la noi în țară, presupusele condiții grele de trai ale cetățenilor străini, puțina libertate de care se bucură. În fața turiștilor însă se abține și încearcă să prezinte chiar și greutățile într-o lumină mai bună. Când suntem împreună face de multe ori remarci tendențioase cunoaște destul de bine legile țării. Se pronunță împotriva interdicției pusă cetățenilor români de a veni în contact necontrolat cu turiștii străini, calificând aceasta drept o încălcare a dispozițiilor Conferinței de la Belgrad. E la curent cu politica internațională. A vorbit odată despre așa-numitele clase existente în societatea noastră, afirmând că la noi există o clasă de privilegiați care e la conducere, și care conduce cu ajutorul unui aparat de poliție politică foarte bine pus la punct. E inteligent, cult, bine informat, muncitor. Dezaprobă sistemul socialist și afirmă că cel capitalist e net superior. Nu are încredere în români, bănuindu-i pe toți (aproape toți) că îl spionează.” (dosar nr. I 690997, vol. 1, f. 7-9).

(…..)

De altfel, pe baza informațiilor furnizate cu solicitudine de către pârâtă, ofițerii din cadrul Securității au dispus următoarele:

”Nota Biroului: /…/. Delegatul este în preocupările organelor noastre pentru a stabili eventualele preocupări suspecte. Sursa a primit sarcina să cultive relațiile cu delegatul pentru a semnala și alte aspecte din comportarea și legăturile lui. ” (dosar nr. I 690997, vol. 1, f. 7-9)>> sunt fragmente din cererea CNSAS de constatare a calităţii de colaborator al Securităţii a Roxanei Wring.

Ce declara Roxana Wring pe 9 octombrie când CNSAS a dat-o în judecată

„CNSAS a cerut instanței să constate că aș fi colaborat cu Securitatea. Pentru mine este un șoc. Nu am fost informată despre acest lucru. Nu am fost invitată vreodată să dau vreo explicație sau vreo clarificare. Am aflat neoficial despre asta și pur și simplu nu îmi dau seama care este motivația acestei decizii.

Am plecat din România în 1980, la vârsta de 25 de ani. Imediat după terminarea facultății, la vârsta de 22 de ani, m-am angajat la ONT. Am lucrat acolo doi ani, între septembrie 1977 și noiembrie 1979. Am întocmit raportări și procese verbale pe care, la vârsta respectivă, le-am considerat a fi parte din birocrația stufoasă și inutilă a serviciului. Nu am semnat niciodată nimic în fața unui ofițer al Securității, despre care să știu că ocupă o astfel de funcție. Bănuiam că directorul ONT are legături cu Securitatea, dar niciodată nu am avut o certitudine în acest sens.

În 1979 m-am căsătorit cu un cetățean britanic și am solicitat acordul pentru a mă stabili împreună cu el în străinătate. După solicitări repetate, după ce mi s-a interzis să mai ghidez grupuri de turiști, după ce am fost nevoită să demisionez de la ONT, după o respingere nemotivată din partea statului și după un an de nopți nedormite, am primit acceptul de a părăsi România. Probabil că nu aș fi primit acest accept dacă nu traversam epoca în care Nicolae Ceaușescu încerca să mai păstreze aparențele în fața cancelariilor occidentale.

Am revenit în țară în 2009 pentru a ajuta. Mi-am dedicat activitatea patrimoniului bucureștean și urbanismului. M-am numărat printre fondatorii USR și am intrat în Consiliul General cu dorința de a schimba lucrurile din interior. Și de a le schimba în bine. Mi-am atras multe antipatii din partea politicienilor care au văzut că în CGMB nu mai funcționează ”cooperativa” care era până în 2016. Mi-am atras antipatii și din partea rechinilor imobiliari care au văzut că nu votez PUZ-urile nesimțite. Am venit cu idei și proiecte pentru București pentru că eu cred în potențialul acestui oraș.

Nu aș fi făcut nimic din toate acestea dacă nu aș fi avut conștiința curată. În anul al treilea de facultate mi s-a propus să intru în PCR. Eram o studentă cu rezultate bune și mi s-a sugerat că, dacă vreau o carieră academică, ar fi bine să depun o cerere de intrare în partid. Am refuzat. Am fost urmărită de Securitate încă înainte să lucrez la ONT. La terminarea facultății am dat concurs sa lucrez ca ghid pentru că era singura șansă de a fi în contact cu lumea occidentală. Era pentru mine o gură de oxigen, o fereastră spre normalitatea la care nu puteam spera măcar în România. Am fost urmărită de Securitate și când lucram la ONT și mai ales după ce am plecat din România.

Certitudinea că Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum câteva luni când mi-am văzut dosarul de urmărire la CNSAS. Dosar serios, în două volume. Însă am fost surprinsă să văd că am și dosar de rețea. Tind să cred acum, după tot ce am trăit și am văzut, că era o practică a Securității de a-și da girul și de a-i ”încadra” birocratic pe toți cei care lucrau în ONT, probabil în special cei care lucrau cu turiști străini.

Dosarul l-am cerut în vara acestui an, tocmai pentru că apăruseră acuzații pe care le consideram aberante și pe care am vrut să le demontez. Nu am avut timp să consult dosarele în detaliu. Doar am văzut că am dosar de urmărire și dosar de rețea. Le-am cerut pe ambele în format electronic. Nu le-am primit nici până în ziua de astăzi. Am aflat că am șanse să le primesc spre finalul anului sau începutul celui viitor. Deci după ce începe procesul în instanță.

Nu știu cum s-a luat decizia în CNSAS. Știu că această instituție este colorată politic, formată din oameni puși de partidele din Parlament, proporțional cu ponderea lor în Legislativ. CNSAS este condusă de un fost subaltern al lui Corneliu Vadim Tudor și, printre membri, se află un personaj trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990. Nici eu nu știam asta. Credeam că este o instituție în care decizia este luată de experți și de istorici, nu de oameni politici.

Din păcate, în CNSAS, adevărul se supune la vot. Iar majoritatea (cu aceeași coloratură ca și cea parlamentară) decide politic cum să interpreteze documentele. În cazul meu, această majoritate din CNSAS a votat că am colaborat cu Securitatea. Voi merge în instanță și voi aștepta sentința judecătorilor.

Evident, mă gândesc că este posibil ca această decizie să aibă o motivație politică. Pun cap la cap faptul că primele acuzații la adresa mea au fost lansate de Antena 3 și faptul că CNSAS este dominat de partide care își fac veacul la postul lui Dan Voiculescu. Nu exclud de asemenea ca dosarul meu să fie scos premeditat în plină campanie electorală tocmai pentru a lovi USR. Au încercat și la europarlamentare același lucru. Numai că nu le voi da satisfacție!

Am decis să demisionez din USR. Dacă această manevră a fost gândită în scop electoral, demisia este singura modalitate prin care o pot dejuca. Nu vreau ca votul din CNSAS să afecteze imaginea partidului și a colegilor mei. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. Voi reveni în partid după o decizie definitivă și irevocabilă a Justiției, prin care să se arate că nu am făcut poliție politică.

 

Îmi pare rău dacă am dezamăgit pe cineva. Nu aș fi intrat în politică – și cu atât mai puțin în USR – dacă aș fi avut vreo clipă conștiința apăsată de faptele mele de dinaintea plecării din România. Nu am știut și nici nu am bănuit măcar că am dosar de rețea. Știam că am fost urmărită. De-asta nici nu am vrut să-mi cer dosarul până în acest an. Mi-a făcut pur și simplu rău fizic să văd cine erau cei care dădeau informații despre mine la Securitate. Aș fi preferat să nu fi aflat asta.

Și, uite-așa, Securitatea mai lovește o dată. Perfid și dureros, așa cum a făcut-o mereu”, scria Wring pe Facebook. Vezi aici.

Foto: Facebook / Roxana Wring

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Toata lumea stie ca USR e un partid neo-marxist plin de securisti, restul e can can.

  • Ești cam măgar cu nickname-ul tău.
   Tu stii cum se construieste un partid?
   Tu nu esti toata lumea.
   Exista si oameni buni in Alianta USR PLUS

  • Deci cel mult Roxana Wring a oferit date despre straini (posibil spioni).
   Deocamdata stim ca nu a facut POLITIE POLITICA!!!
   Asa ca CNSAS mananca kkt!!! De 2 ori, ca a iesit cu stirea asta in timpul campaniei electorale prezidentiale.
   Asa ca aveti grija cu cine ati votat….

 2. Nicușor Dan o fi fost si el pe fază?

 3. Si care-i treaba daca Roxanei Wring a fost un pic securista?
  Majoritatea din USR sau din celelalte partide sunt informatori ai unor servicii romanesti sau straine.
  Deci,va rog frumos sa n-o blamam pe acesta femeie.

  • 🙂 Corect, Barna este sustinut de fostii securisti. Cum va explicati altfel faptul ca nu poate fi inlaturat de la sefia partidului? Omul este ales acolo si are misiune.

  • @jay. Aiureli. De ce sa-l inlature cineva de la „sefia ” partidului? Barna a fost ales de usristi si reconfirmat recent.

 4. Sa citim un pic si cine se afla la conducerea acestei institutii de cand psd a preluat puterea in 2016:CAZIMIR IONESCU,VA SPUNE CEVA,stimati jurnalisti g4media?Apropo,ce mai face „revolutionarul” Cazimir Ionescu,profitor notoriu al evenimentelor din 1989,fondatorul FSN,om de baza al criminalului Iliescu si prieten cu celalalt criminal notoriu al revolutiei din 1989,Gelu Voican?NU VI SE PARE NIMIC SUSPECT CA CEI CE JUDECA ACUM IN CNSAS SUNT KGBISTII? SA NU STITI DVS,JURNALISTII,CA SEDIUL SECURITATII DIN PIATA PALATULUI-ACUM SEDIUL UNIUNII ARHITECTILOR!?!-A ARS SUSPECT DE REPEDE,CHIAR DUPA FUGA LUI CEAUSESCU??NU V-A INTERESAT UNDE AU FOST TRANSFERATE MII DE DOSARE ALE ACTUALILOR EMANATI SI REVOLUTIONARI ,TOTI MEMBRII AI FOSTULUI FSN SI ACTUALULUI PSD?

 5. Poate avem ceva treabă serioasă de făcut….lăsați drak abureala …….

 6. Travel Security….. samd! Mai era și BTT! … Sunt privatizate MEBO!

 7. Ce am scris ultima data, cand ati publicat un articol despre aceasta turnatoare? Exact acst lucru: nimeni, absolut nimeni nu putea lucra cu grupuri Vest, fara sa semneze angajamentul. L’am avut in fata ochilor si eu, insa nu l-am semnat, motivand ca nu sunt inca „pregatit” politic pentru a imi asuma aceasta „onoare”.
  Si am avut… zero grupuri, cu toate ca dadeam examenul obligatoriu la fiecare doi ani.

  Asa ca coano matracuco, tu si toti lingaii turnatori, nu v-am uitat. Nu chiar toti sunt tineri FB/Insta/Twitter, fara sa fi trait acele vremuri, fara sa aibe cea mai mica idee de ceea ce a insemnat turnatoria, angajamentul si slugarnicia fata de PCR.
  NIMENI NU OBLIGA PE NIMENI sa semneze. Puteai gasi un motiv valabil pentru a refuza politicos. Insa lacomia de bani, functii, putere, v-a facut pe toti sa semnati.

  Jigodiilor!

  • Nu va ajunge ca ati obtinut toti „afaceri”, ca v-ati imbogatit peste noapte. Mai doriti sa si traiti pe banii populatiei, dandu-va „neprihanite” si „neprihaniti”. Mama voastra de sulfe si a voastra, toti lingaii actuali, gata sa va „apere” „neprihaneala” cu orice pret.

 8. Cum naiba sa ai incredere in CNSAS, o institutie politizata, in care securistul Voiculescu si-a pus oamenii?

  • bai postacule userist „sincer” mai du-te invartindu-te cu partidul tau plin de lichele neosecuriste,in frunte cu barna si totolici aia care nici numele nu-i poarta!

  • Greu, greu sa ramezi contra curentului, nu-i asa?

  • @Sincer esti sincer de prost, duhneste stangismul in tine

  • @camil@el@marian. Bai tampitilor, eu vreau sa vad un securist, un ofiter de securitate condamnat pt actiunile sale impotriva cetatenilor romani. Voi ati vazut vreunul? Toti sunt bine mersi, cu pensii babane si ne rad in nas. Mai scot cate un dosar din cand in cand despre informatorul X sau Y, un mizilic ca sa va inchida gura si sa nu va focalizati pe ei, adevaratii criminali. Chestiile astea cu Roxana W sunt praf in ochi, dar voi sunteti un neam de prosti, de creduli, usor influentabili, oricine va poate manipula, pt ca, repet, sunteti prosti.

  • Cand cineva ma face tampit, aparand turnatorii si informatorii, consider asta o onoare. Deci, mersi. Bun. Ia spune cu cuvintele tale, cam cati securisti sunt senatori pe bani publici, intr-un partid care se „bate” impotriva securistilor si penalilor?
   Realizezi ca ai devenit un falnic aparator al unei turnatoare, al unei informatoare mincinoase, dovedita? Ce sa-ti doresc, „succesuri” in continuare si sper ca nu ai fost printre cei care au semnat angajamentul precum mironosita din articol.

  • @el. Mai acesta, daca din comentariile mele tragi concluzia ca iau apararea turnatorilor inseamna ca esti rau intentionat sau poate ca esti chiar o porta-voce a securistilor.

 9. CNSAS- pffffuaa, dublă suspiciune că ceva nu este în regulă acolo…Personal am avut 2 interacțiuni.. 1-La rugămintea unei cunoștiințe care s-a simțit urmărită și din bănuielile ei chiar turnată la securitate prin anii 60-70 (mergea des invitată la recepțiile unor ambasade ori la întâlniri neoficiale cu diferite persoane cu anumit statut/rang în stat la aceea dată), m-am adresat în numele ei CNSAS-ului, solicitând informații dacă ar avea dosar și cine au fost presupușii detractori… Oficial a venit răspunsul sec, neconvingător chiar, că nu există niciun dosar/date.
  2 Am avut și dorit să-mi ofer serviciile/ expertiza și participa la un concurs, aveam firma proprie de consultanță și management cu operațiuni și investigații la nivel național pentru un Fond American de Investiții , m-am înscris la concurs plin de entuziasm cu gândul ca din poziția pe care urma să o am, voi săpa adțnc și dezveli în sfârșit, trecutul celor care în aparență sunt invizibili și reduceam mult din zgomotul trepădușilor care mai molfăiesc și azi microfoanele televiziunilor… Eram conștient că informațiile care contau nu ar mai putea fi demult la arhive sau oricum fiind greu de obținut , însă speram că ex-serviciile în graba sau trufia lor au mai lăsat/ scăpat câteva….La concurs nu am mai participat, ca unul care venea din privat cu expertiză/experiență de cca 20 de ani, nu am trecut de ”selecția dosarului” vechime se considera doar dacă erai la stat angajat…

 10. Votăm Oameni Noi in Politica

 11. Comunismul n-a murit, comunismul se transformă!!!

  Ofițerul de securitate – prototip al «omului nou»
  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/ofiterul-de-securitate-prototip-al-omului-nou

 12. Adica turnatorii noi descoperiti

 13. “… afirmând că la noi există o clasă de privilegiați care e la conducere, și care conduce cu ajutorul unui aparat de poliție politică foarte bine pus la punct…”

  așa e și acum în România.

 14. Haide-ti sa fim seriosi!
  Greu de crezut ca in anii 80 cineva putea lucra la ONT cu grupuri de turisti straini din vest si sa nu aiba vreo legatura cu Securitatea! Si apoi sa si primesca aprobarea sa se casatoreasca cu un cetatean strain (din nou din vest) fara sus-numita legatura!

  De cealalta parte, CNSAS nu e nici el un mostru de corectitudine (politica). Dar nu ar avea nici un motiv sa inventeze ceva care poate fi probat cu documente olografe.
  Iar dosarele sensibile cu siguranta au disparut de mult (vezi Berevoiesti sau Mineriada)….

  • @Anonymous 2
   Ai dreptate in absolut tot ce spui.

   Insa nu ai drepta, prin faptul ca nu ridic si o intrebare esentiala: de ce dezvaluirile de genul asta vin atat de tarziu si atat de „la ţanc” in perioade electorale?

   La ora actuala, alianta USR PLUS este singura grupare politica periculoasa pentru marii facatori de mizerii de pana acum: FSN, PDSR, PD, UNPR, PUNR, PNL, PSD. Toti acesti facatori de mizerii au avut intotdeauna reprezentanti in CNSAS, deci: de ce dosarul Roxanei Wring nu a aparut in urma cu patru ani, cand Roxana Wring a devenit persoana publica?

   Asta este semnul mizeriei.

  • Dosarul lui Petrov a apărut după 29 ani .Nu ți se pare ciudat ?Cât a încercat să-și șteargă urmele tot nu a reușit .A fost găsit.Așa că nu mai încerca s-o aperi pe turnătoare că nu ține .Vor apărea detalii interesante despre mulți lideri USR în viitor chiar dacă sunteți la putere .,,CIOCU MIC” mic mic.

  • @ioni59

   Nu incerc sa apar pe nimeni: Roxana Wring trebuie sa raspunda pentru ce a facut, dar tu (ca orice postac PZD-ist) te prefaci ca nu intelegi intrebarea mea: De ce nu acum 4 ani?

   Raspunsul esta simplu: pentru ca toate leprele care au facut Romania mizera, se tem acum cel mai tare de USR PLUS.

   Ati mancat rahat cu polonicul despre Nicusor Dan, despre statul paralel, despre pretinsa filiatie Soros/Ciolos, despre copii de securisti. Ca Ilescu nu se pune, ca Basescu si toata cohorta de securisti din FSN nu se pune.

   Nu v-ati saturat, pentru ca exista acum frica teribila ca USR PLUS va sparge mecla javrelor din vechea clasa politica. Asta este spaima voastra: spaima ca se va sparge definitiv mecla javrelor Hamster Dragnea, Analfabeta Dancila, Puie Monta, Nustiucum Ciolanu, Florin Ciordache, Rahat Nicolicea, Haidamaca Plumb, Paţachină Teodorovici, Gabi Sârmăncur, Varujan Guzganian si ceilalti.

   Nu te mai spârcâi, ca Dosarul Roxanei Wring nu a fost distrus, asa cum a fost distrus dosarul Lui Basescu. Asa ca alta este explicatia intarzierii in cazul Roxanei Wring: este explicatia de care toti PZD-istii fugiti ca dracul de tamaie. Dosarul Roxanei Wring a venit abia acum, pentru ca, pana acum, javrele PSD + ALDE + UDMR + PNL + UNPR + PD tot nu au reusit sa distruga USR PLUS.

   Dupa cat rahat ati mancat, acum lingeti-va pe bot, pentru ca tot USR PLUS vom vota. Leprelor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.