G4Media.ro

Exasperați de gropile din drum, localnicii dintr-o comună argeșeană au desenat inimi…

Exasperați de gropile din drum, localnicii dintr-o comună argeșeană au desenat inimi pe toate găurile din asfalt

Localnicii din comuna argeșeană Merișani au recurs la un protest inedit pentru a determina Consiliul Județean să le ia în calcul cererea repetată anual de reparare a drumului pe care copiii fac naveta ca să meargă la școală.

Astfel, reprezentanții grupului civic Asociația Partener pentru Tine, împreună cu copiii, au desenat inimi în jurul fiecăreia dintre cele 37 de gropi mari din drumul județean care leagă satele din comună, transmite portalul EPitești.ro.

Anul trecut ne-au spus că-l vor repara (răspuns primit la o petiție). Au fost astupate cu asfalt două – trei gropi și a fost vopsită balustrada. Vom reveni cu o nouă petiție, poate -poate”, a declarat pentru EPitești.ro unul dintre activiști.

Ulterior, asociația a postat pe pagina sa de Facebook și o petiție oficială.

PETITIE catre Consiliul Judetean Arges

Domnului Președinte al Consiliului Județean, Constantin Dan Manu

Subscrisa, Asociația Partener pentru Tine, cu sediul în Comuna Merișani, sat Vîlcelele nr.1142, județul Argeș, prin prezenta, în conformitate cu OG 27/ 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor cu modificările ulterioare, formulează petiția de față pentru semnalarea următoarei probleme:

– drumul județean Merișani- Vâlcelele- Tutana este deteriorat de aproximativ 3 ani, mai ales în zona Malul Vânăt, în ultimii neexistând nicio lucrare consistentă de remediere/ plombare sau întreținere a acestei căi de acces.
Anul trecut am transmis către instituția dumneavoastră o petiție referitoare la starea acestui drum, petiție la care ne-ați răspuns (alăturat Adresa dumneavoastră cu nr. 5472/ 18.04.2017), asigurându-ne că drumul 704H (Merișani, Malu Vânăt, Vâlcelele, Crâmpotani, Tutana) se află pe lista de investiții a instituției dumneavoastră cu lucrări bituminoase și reparații asfaltice. Am remarcat în perioada august 2017 că au fost plombate circa 3 gropi în asfalt, însă lucrarea nu a fost nici pe departe finalizată. (Atașăm fotografii din acea perioadă).

Anul acesta, numărul gropilor s-a mărit considerabil (37 gropi pe o lungime de mai puțin de 150 m), iar accesul este îngreunat atât datorită numărului și adâncimii gropilor cât și caracteristicilor drumului- îngust, vegetație, curbe cu vizibilitate redusă și pantă abruptă. (Atașăm fotografii de la fața locului).

Menționăm că drumul județean este de foarte mare importanță pentru comuna noastră, deservește 7 comunități (satele Merișani, Malu Vânăt, Brăteasca, Vâlcelele, Mielcești, Crâmpotani- Comuna Merișani, Tutana- Comuna Băiculești), cele mai multe dintre acestea fiind lipsite de transport public local/ județean. Drumul este tranzitat și de microbuze ale fabricilor din oraș precum Lisa și Leoni, mașinile, camioanele și utilajelor de exploatare OMV-ului Petrom, Stației de Comprimare Gaz OMV Petrom precum și Avicolei Malu Vânăt.

Domnule Președinte, vă rugăm să reanalizați problema sesizată și să dispuneți măsurile care se impun pentru remedierea situației. Vă rugăm să ne comunicați în temen legal decizia instituției dumneavoastră la cele semnalate precum și termenele preconizate pentru lucrările de plombare.

Foto: Asociația Partener pentru Tine

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Încercați cu MUIEPSD. La București s-au asfaltat:))

  2. Pe DN73C gropile sunt marcate cu rosu si notate cu MUIE PSD :))

  3. Avand in vedere calificarea domnului presedinte al CJ Arges, respectiv cea de _ medic legist – eu cred ca oamenii din comuna Merisani si localitatile afectate ar trebui sa caute un preot + moastele din dotare, pentru ca numai asa se va mai putea spera la o rezolvare a situatiei, adica „amintire vesnica”. Daca „maria sa voda DM”nu a avut vreu-un interes sa treaca pe acolo (un sprit, o vanatoare, o gagica, o ….) atunci la ce bun sa se faca un drum civilizat??? La fel sunt multe alte situatii di Arges. Vedeti DJ 703A Cerbu – Poiana Lacului, unde trebuie sa fii dotat cu o autoamfibie, cu perna de aer, de ultima generatie, pentru a tranzita doar 1,50 km. Spatiul si timpul nu-mi permite sa va prezint grija pe care o poarta CJ Arges populatiei din acest judet.
    Cei care nu ma cred nu au decat sa verifice cu propria fiinta si discernamant ceea ce am spus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.