G4Media.ro

Eveniment unic în România, la Iaşi: 50 de toboşari vor cânta şase…

Sursa foto: Pixabay

Eveniment unic în România, la Iaşi: 50 de toboşari vor cânta şase piese rock / „Tobele sunt coloana vertebrală, reprezintă ritmul, iar fără ritm muzica nu poate exista”

50 de toboşari de toate vârstele, atât artişti consacraţi, cât şi tineri care sunt în studii aprofundate cu instrumentul, vor interpreta simultan, la Iași, pe 25 august, şase piese rock cunoscute la nivel internaţional, anunță Ziarul de Iași.

Aceştia vor cânta la 50 de seturi de tobe acustice, antrenamentele fiind în plină desfăşurare.

”«Toboşariada» este singura manifestare de acest fel din ţară şi urmăreşte în acest fel recunoaşterea la nivel naţional a valorilor şi a culturii ieşene”, a precizat artistul Petran Paveliuc, iniţiator şi organizator al proiectului „Iaşi Music Experience”.

Evenimentul face parte din „Iaşi Music Experience”, care se desfăşoară la Iaşi în perioada 24 – 26 august 2022.

Ideea organizării unui astfel de eveniment a venit de la medicul ieşean Ionuţ Nistor, al cărui fiu este pasionat de tobe şi care se antrenează la acest instrument. El s-a inspirat din iniţiative care sunt organizate în SUA şi Europa, la care participă până la 1.000 de artişti ce interpretează, simultan, aceeaşi melodie.

Decizia de a organiza un concert simultan de tobe la Iaşi a venit şi pentru a promova acest instrument, dar şi pentru a veni în sprijinul artiştilor.

„Tobele reprezintă ritmul, care este foarte important. Până la urmă, fără ritm, muzica şi, bineînţeles viaţa, şi tot ceea ce ne înconjoară, nu ar putea exista. Totul în jurul nostru are propriul ritm”, a declarat Ştefan Aftene, un toboşar cu experienţă.

Evenimentul va avea loc în Grădina Palas, accesul fiind liber pentru toţi cei interesaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...