G4Media.ro

Euro se apropie de maximul ultimelor șapte luni față de dolar

pixabay.com

Euro se apropie de maximul ultimelor șapte luni față de dolar

Marți, euro creștea ușor față de dolar, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele șapte luni, în condițiile în care diminuarea îngrijorărilor legate de aprovizionarea cu energie a Europei a susținut moneda unică, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

În jurul orei 10:35 GMT, euro era în creștere cu 0,07%, la 1,0738 dolari, la doar câteva zecimi de cent de la cel mai ridicat nivel din iunie, de 1,0761 dolari.

Pentru analiștii de la Societe Generale, „lipsa de știri” este cea care „susține euro”.

În 2022, invazia Ucrainei și restricțiile severe care au rezultat asupra exporturilor de hidrocarburi rusești au cântărit asupra monedei unice, generând îngrijorări cu privire la o posibilă penurie de energie pe timp de iarnă.

Dar, cu temperaturi blânde care limitează nevoile de încălzire și cu o situație relativ stabilă în Ucraina, „este greu de imaginat un motiv non-geopolitic care să împingă euro înapoi sub paritate” cu dolarul, spun analiștii de la Société Générale.

Prin urmare, investitorii se concentrează din nou asupra deciziilor de politică monetară de pe ambele maluri ale Atlanticului.

„Piețele vor să creadă că planetele se aliniază” și că Rezerva Federală a SUA (Fed) va încetini majorările de rate în prima jumătate a anului înainte de a le reduce în a doua jumătate, a declarat Guillaume Dejean, analist la Convera.

Investitorii vor fi cu ochii pe discursul președintelui Fed, Jerome Powell, la o discuție din Suedia despre independența băncilor centrale.

Următorul indicator important pentru piețe este indicele prețurilor de consum (IPC) din SUA, care va fi publicat joi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...