G4Media.ro

Estonia îl convoacă pe ambasadorul rus pentru a protesta față de încălcarea…

Sursa foto: Pixabay

Estonia îl convoacă pe ambasadorul rus pentru a protesta față de încălcarea „extrem de gravă” a spațiului său aerian de către un elicopter rusesc

Ministerul de externe de la Tallinn l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta faţă de o încălcare „extrem de gravă” a spaţiului aerian al Estoniei de către un elicopter rusesc, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când partea estoniană îşi exprimă dezaprobarea faţă de reprezentantul diplomatic al Moscovei, menţionează agenţia.

Ministerul afirmă că elicopterul rusesc a survolat sud-estul Estoniei în 18 iunie, fără a avea permisiunea în acest sens. „Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav şi de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare şi este complet inacceptabil”, arată un comunicat al ministerului.

Cu aceeaşi ocazie, Estonia a cerut din nou retragerea trupelor ruseşti din Ucraina. „Rusia trebuie să înceteze ameninţările la adresa vecinilor şi să înţeleagă că preţul agresiunii declanşate împotriva Ucrainei este într-adevăr ridicat”, adaugă documentul citat.

Estonia şi-a exprimat totodată sprijinul faţă de Lituania, ameninţată de Rusia cu represalii după interzicerea tranzitului pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate exclavei ruse Kaliningrad de la Marea Baltică.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. faceti ca turcii: doborat si trimis pachet lui putin.

  2. cine va apara bre?… sa testam oare articolul 5?… ce va mai ramane din NATO/UE daca rusnecii decid sa pluseze?… decreteaza franta mobilizare generala?… porneste sholtzy la lupta impotriva pretenilor rusi? :))

  3. A doua oară jos cu el,că altfel și-o ia în cap!