G4Media.ro

Estonia anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 113…

Sursa foto: European Council

Estonia anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 113 milioane de euro. Kallas: „Războiul are un preț pe care noi îl plătim în euro, dar ucrainenii îl plătesc cu viețile lor”

Estonia va trimite Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 113 milioane de euro, a anunțat joi premierul estonian Kaja Kallas într-un comunicat, citat de CNN.

Pachetul de ajutor include zeci de obuziere, peste o sută de arme antitanc, echipamente de sprijin pentru artilerie, lansatoare de grenade și muniții, potrivit comunicatului.

„Toate țările trebuie să își analizeze stocurile și să se asigure că industriile sunt capabile să producă mai mult și mai repede. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei are un preț – un preț pe care noi îl plătim în euro, dar ucrainenii îl plătesc cu viețile lor”, a declarat Kallas.

Cu ultimul pachet de ajutor, asistența militară totală a Estoniei pentru Ucraina va crește la 370 de milioane de euro, adică puțin peste 1% din produsul intern brut al Estoniei, potrivit comunicatului – o cotă semnificativă în comparație cu alte țări europene.

„Ajutorul nostru și al aliaților noștri va avea un impact direct asupra capacității de luptă a soldaților ucraineni, iar acest lucru este foarte apreciat în Ucraina. Prin urmare, este important să dăm un exemplu și să îi motivăm și pe alți aliați să ofere ajutor”, a declarat ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur, în același comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Deci voi ii omorati si e de vina zelensky nu putin. Esti penibil e putin spus. Mars de-aici distrusule!

  2. Florin, troll rus…pr0st la fel ca mä-sa si ca Putler 👍

  3. Epurari politice looool. E situatie de urgenta poate demite oricand pe oricine nu are de ce sa faca epurari politice. Bine ca pica insa rusii tai de la etaj, trasi de curent. 😂😂😂. Mai da pe la scoala e clar ca esti repetent.