G4Media.ro

Eșecul unei investiții chineze din România: Doar șapte familii au depus cereri…

Eșecul unei investiții chineze din România: Doar șapte familii au depus cereri pentru ”cartierul chinezesc” din Craiova, gestionat de ANL

Doar șapte familii din Craiova au depus cereri pentru locuințe în ”cartierul chinezesc”, transmite Gazeta de Sud. E vorba despre una dintre investițiile chineze anunțate cu mare tam-tam, dar care a dat rapid faliment și a fost preluată de Primăria Craiova, pentru a fi apoi pasată Agenției Naționale pentru Locuințe.

Reamintim că în 2015 Primăria Craiovei și firma chineză Shandong Ningjiang promiteau un cartier chinezesc cu locuințe ieftine. Între timp, parteneriatul cu chinez a eșuat, compania a părăsit șantierul, iar Primăria s-a trezit cu proiectul în brațe.

În primă fază, Primăria Craiova a vrut să dezvolte singură proiectul, dar finalmente a apelat la ANL. Doar că ANL va face lucrările exclusiv cu banii viitorilor beneficiari (avansuri, credite ipotecare acordate de instituţii financiar-bancare) și nu poate începe decât dacă s-a făcut contractarea pentru minim un bloc și s-a obținut finanțarea bancară necesară, după cum scrie Gazeta de Sud. Din luna martie și până acum, la ANL s-au înregistrat doar șapte cereri, insuficient pentru demararea construcției.

Citește tot articolul pe Gazeta De Sud

Foto: Cartierul chinezesc, în construcție (sursa – Gazeta de Sud)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. poate mai facem si un oras chinezesc in centrul Romaniei si aducem vreo 25 milioane de chinezi ? cred ca Dragnev nu va fi impotriva, pentru psd principalu e sa ia mita pentru contract iar dupa macar potopul

  2. Chinezii sint buni! Ca rusii! Aviz amatorilor! Se va supara tanti Olguta, dar nu prea îmi pasa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.