G4Media.ro

Eric Adams a fost ales primar al New-York-ului / Este al doilea…

Sursa foto: Twitter Eric Admas

Eric Adams a fost ales primar al New-York-ului / Este al doilea primar de culoare din istoria orașului / Va gestiona un buget de aproape 100 de miliarde de dolari

Eric Adams, un afro-american, fost ofiţer de poliţie şi sindicalist antirasist, a fost ales primar al New York-ului, anunță Agerpres, care citează AFP și canalele americane de televiziune CBS şi NBC.

Alesul democrat, în vârstă de 61 de ani, l-a învins pe rivalul său republican Curtis Sliwa, în vârstă de 67 de ani, aşa cum era de aşteptat, potrivit primelor rezultate difuzate de biroul electoral al oraşului. Eric Adams a obţinut 70% din voturi faţă de aproximativ 23% cât a întrunit Sliwa, într-un oraş în care inegalităţile economice şi sociale dintre diferitele comunităţi sunt extrem de marcate.

Eric Adams devine al doilea primar de culoare din istoria capitalei economice şi culturale americane. Devenit poliţist în anii 1980, într-o perioadă în care New York-ul era cunoscut ca fiind un loc periculos, el s-a dedicat meseriei timp de 22 de ani, ajungând la gradul de căpitan. În 1995, Eric Adams a fondat un sindicat care luptă împotriva rasismului.

Primăria New York-ului administrează cel mai important buget municipal din SUA – 98,7 miliarde de dolari pentru anul financiar 2021-2022 – consacrat în parte ieşirii din criza sanitară.

Sursa foto: Twitter Eric Admas

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Știrea cea mai mare din alegerile statale e ca Virginia s fost câștigată de republicani care vor anula educația lgbt din scoli, veceurile pe tru transgenderi care au devenit focare de violuri si nu un ultimul rând vor exclude din predarea un scoli a stupidei teorii critice a raselor

 2. Revansa sclavilor pe plantatie , USA devine noua Africa.

  • cand te uiti in oglinda si vezi un rasist, iti place???? tu chiar crezi ca nu a fost votat si de albi? ca altfel clar nu iesea. aia au iesit din bula asta cu albi-negri. culmea, tot ei care au o societate foarte diversificata ca rase, etnii si religii.

  • Cum e posibil sa vezi un om doar prin culoara pielii????

  • om?

 3. Mai bine scrieți puțin despre adevăratele lupte electorale de ieri din sua: Alegerile din Virginia și New Jersey. In Ambele state republicanii sunt pe cale sa preia posturile de guvernator cu consecințe extrem de neplăcute pentru actuala putere de la casa alba.

  • da, saracii americani, noroc ca le tii tu socoteala cine castige si cine pierde. nu aveau ce manca. hai sa ne vedem de tara noastra, ca noi ne-o distrugem singuri. americanii o duc bine, indiferent cine iese guvernator.

 4. Puterea kazarilor in NY e probabil mai mare ca niciodata. Nici nu se mai feresc. Au pus un om pe gustul lor.