G4Media.ro

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a murit. Acesta fusese confirmat cu COVID, iar…

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a murit. Acesta fusese confirmat cu COVID, iar starea sa de sănătate se ameliorase

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS, Florentin Crihălmeanu, a murit, marți, în urma unui stop cardio-respirator. Acesta fusese confirmat cu COVID, iar starea sa de sănătate se ameliorase și se apropia de finalul perioadei de carantinare, anunță Biroul de presă al episcopiei.

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca. În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, precizează sursa citată într-un comunicat de presă.

„Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Facebook Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Dumnezeu sa il ierte. A fost un om bun.

 2. Odihnă veșnică dă-i lui Doamne și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească.

 3. Pacat ca pierdem astfel de oameni!!!
  Odihna vesnica!

 4. A fost un om bun, a fost un preot extraordinar.
  Dumnezeu sa il odihneasca in Pacea sa.

 5. Ar fi fost bună masca și distanțarea. Acum e prea târziu.

 6. A mai murit unul. Treptat, treptat scăpăm de toți

 7. @Beezy
  Omule, încearcă să scapi de otrava din suflet.

 8. era negationist; zicea sa ne punem increderea in doamnedoamne in loc sa ii respectam maxim pe arafat si kizzmekia

 9. Citind comentariile poti trage o concluzie trista: tara asta e atat de plina de otrava si ura incat sansele sa fie insanatosita sunt minime .
  Poate sa vina si cresterea economica si prosperitatea. Dpdv moral suntem mâncați, duhnim a răutate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.