G4Media.ro

Entitatea sârbă din Bosnia, Republica Srspka, retrage o lege cu privire la…

Sursa foto: www.mod.gov.rs via Wikimedia Commons

Entitatea sârbă din Bosnia, Republica Srspka, retrage o lege cu privire la ”agenţi străini”

Guvernul Republicii Srpska (RS, entitatea sârbă) din Bosnia-Herţegovina a retras de la proceduri o lege controversat care viza să înfiinţeze un registru al ONG-urilor care primesc fonduri internaţionale pentru a le cataloga drept ”agenţi străini”, în vederea unei ”alinieri” la legislaţia europeană, relatează AFP, transmite News.ro.

Acest proiect de lege – adoptat în septembrie, prima etapă legislativă, urmată de o dezabatere publică – a fost aprig criticat de către Uniunea Europeană, Statele Unite şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

 

The president of Bosnia’s Serb-controlled Republika Srpska, Milorad Dodik, has threatened to secede from the country if the resolution is adopted. https://t.co/aAoozIhABU pic.twitter.com/HRMmd5A58g
— Voice of America (@VOANews) May 24, 2024

El a fost iniţiat de către preşedintele Republicii Srspka Milorad Dodik, care evocă cu regularitate secesiunea entităăţii sârbe, după ce Parlamentul RS a adoptat în iulie 2023 legi care resping autoritatea Înaltului Reprezentant Internaţional şi Curţii Constituţionale a Bosniei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...