G4Media.ro

Emmanuel Macron a convenit cu președintele iranian Hassan Rouhani evitarea intruziunilor externe…

Emmanuel Macron a convenit cu președintele iranian Hassan Rouhani evitarea intruziunilor externe în Liban și suținerea instalării unui guvern însărcinat să gestioneze urgența din Beirut

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avut o convnorbire cu preşedintele iranian Hassan Rouhani, pe tema situației cu care se confruntă Libanul, după cumplitele explozii care au devastat capitala acestei țări.

Macron a avetizat împotriva „oricărui amestec extern” în Liban, a relatat miercuri AFP.

Şeful statului francez a reamintit „necesitatea, pentru toate puterile implicate, de a evita orice escaladare a tensiunilor, precum şi orice amestec extern, şi de a susţine instalarea unui guvern însărcinat cu gestionarea urgenţei din Beirut”, a precizat preşedinţia într-un comunicat.

Emmanuel Macron a subliniat, de asemenea, „urgenţa de a acţiona în cadrul instituit de ONU cu prilejul Conferinţei internaţionale de susţinere pentru Beirut şi poporul libanez”.

Reamintim că Iranul întreţine relaţii strânse cu gruparea şiită Hezbollah din Liban.

În cadrul convorbirii, cei doi preşedinţi au mai convenit „să-şi întărească cooperarea” în următoarele săptămâni, în contextul epidemiei de coronavirus.

În ceea ce priveşte acordul nuclear (JCPOA), semnat în iulie 2015 şi din care SUA s-au retras trei ani mai târziu, Macron a reamintit dorinţa sa de a-i menţine cadrul şi de a acţiona în favoarea detensionării situaţiei din regiune.

De asemenea, Emmanuel Macron a evocat cazul Liban şi într-o convorbire telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin, subliniind importanţa faptului ca membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU să lucreze împreună pentru calmarea situaţiei în interesul stabilităţii Libanului şi a întregii regiuni şi de a susţine instalarea unui guvern de misiune.

În plus, preşedintele francez a solicitat participarea Rusiei la mecanismul instituit în cadrul Conferinţei internaţionale de susţinere a Beirutului şi a poporului libanez, care s-a desfăşurat prin videoconferinţă sub egida ONU şi a Franţei. Moscova nu a participat la această reuniune internaţională în cursul căreia a fost promis un ajutor de urgenţă de 252,7 milioane de euro.

Sursa Foto: Facebook/Emmanuel Macron 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sunt absolut convins ca Macron a ajuns la o intelegere cu Rouhani, ultimul fiind recunoscut pentru faptul ca se tine de cuvant.
    Imbatarea cu apa rece este un sport practicat cu mult succes de catre Macron si UE!

  2. Oare este biroul de la palat? Voi ați observat cat de modest este? Pixururi de 50bani,scaun banal de birou,etc. Ai noștri au niste birouri somptuoase, de zici ca’s buricu’ pământului!
    Bravo lui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.