G4Media.ro

Emil Boc spune că este dispus să realizeze în Cluj Napoca un…

Sursa foto: Pixabay

Emil Boc spune că este dispus să realizeze în Cluj Napoca un experiment după modelul concertului test din Barcelona

Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, oraș care găzduiește festivalul Untold, a declarat, luni, că „este dispus” să realizeze un experiment după modelul concertului test din Barcelona pentru a vedea dacă pot fi organizate în siguranță astfel de evenimente.

„Sunt un susținător al acestor festivaluri (…) M-am uitat cu mare atenție la ceea ce au făcut cei din Barcelorna, din Spania (..) A fost un test pentru întreaga Europă în privința organizării festivalurilor. Organizatorii, în prețul biletelor, au inclus un test antigen, din 5.000, doar 8 persoane nu au putut să intre pentru că au fost depistate pozitiv. Și eu, personal, la Cluj, sunt dispus dacă autoritățile centrale vor considera de cuviință să ne oferim pentru a realiza un experiment în vederea testării posibilității de a organiza concerte, festivaluri”, a declarat Emil Boc într-o intervenție la Digi 24.

Emil Boc a spus că se oferă să organizeze un concert test pentru a da autorităților „ocazia să găsească o soluție unitară pentru întreaga țară.

„Deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede, ați văzut. Se poate, în condiții de siguranță, să se poată organiza și asemenea festivaluri”, a mai spus Boc.

Primarul a subliniat că „prioritatea zero” trebuie să rămână protejarea sănătății populației.

Un concert amplu la care au participat 5.000 de spectatori, primul astfel de eveniment desfăşurat în Barcelona de la debutul pandemiei, a avut loc sâmbătă seară, relatează Agerpres, conform DPA.

Concertul, susţinut de trupa indie Love of Lesbians, s-a desfăşurat la Palau de Sant Jordi, care, în mod obişnuit, are o capacitate de 24.000 de spectatori.

Evenimentul a fost organizat pentru a vedea dacă astfel de concerte, desfăşurate cu aplicarea unor măsuri stricte de igienă, pot fi sigure în ciuda pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. În timp ce locurile de la ATI sunt din ce în ce mai puține într-un sistem medical de ev mediu, unii visează la experimente cu concerte.

  2. Se va face si metroul pana atunci, de asemenea centura si tunelul pe sub Feleac

  3. Inainte de concert poate sa inceapa cu aplicarea legilor in vigoare in Romania si sa intre in carantina, Apoi vin concerte, distractii, nunti, paranghelii, etc

  4. Google Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
    Va fac astia de habar n-aveti.

  5. Se cam strânge cureaua în jurul Clujului, magazinele și barurile din centru sunt închise, banii studenților pentru chiriile nesimțite made în Cluj numai sunt, iar marele primar Boc cel mic se când vede străzile goale ale orașului îl cam ia disperarea.

  6. Frumos primar ! Felicitări pt cine la votat ! Concerte asta da , Cluj blocat in trafic și in restricții de pandemie , noi ne gândim la concerte pe mulți bani , sa mai cheltuim bani de la buget , doar nu o sa facă spitale sau scoli

  7. Asta-i bolund de la o vreme. Amu ne bat astia la cap sa stam in casă ca raspandim virusul si la asta ii trebe Untold. Dupa ce mai baga restrictii, cand pe altii ii lasa la concerte sau slujbe religioase?

  8. Statul Texas din US, începând cu 10 martie nu mai are restricții, nu a crescut numărul infectarilor, lumea începe sa revină la normal……numai la noi trebuie sa domneasca paranoia, frica, etc….