G4Media.ro

Elveţia protestează faţă de ameninţările „total inacceptabile” ale Ambasadei Rusiei la adresa…

Sursa foto: Unsplash / Stephen Leonardi

Elveţia protestează faţă de ameninţările „total inacceptabile” ale Ambasadei Rusiei la adresa unuia din jurnaliştii săi

Ministerul de Externe al Confederaţiei Elveţiene a calificat joi drept ‘total inacceptabile’ ameninţările formulate cu o zi în urmă de Ambasada Rusiei la Berna la adresa jurnalistului Ivo Minjssen, de la cotidianul local NZZ, pentru reportajele sale despre războiul din Ucraina, relatează EFE, citată de Agerpres.

‘Îi reamintim ambasadorului Serghei Garmonin (şeful legaţiei ruse de la Berna) că libertatea de informare şi libertatea presei sunt protejate de Constituţia federală’, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE elveţian, Nicolas Bideau, pe contul său de Twitter.

Pe aceeaşi reţea de social media, ambasada rusă a ameninţat miercuri că, pentru o parte din reportajele realizate în Ucraina, Minjssen ar fi fost pedepsit în Rusia cu amenzi, muncă silnică şi pedepse cu închisoarea între doi şi cinci ani.

MAE elveţian a subliniat că va transmite în mod oficial preocuparea sa faţă de aceste ameninţări ambasadei Rusiei, care a criticat anterior unele media elveţiene, dar nu a formulat niciodată ameninţări precum cele făcute de această dată, notează EFE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta se intampla cand lasi un nesimtit sa se urce in farfuriile tale fara sa’l inveti minte de la prima bataie gresita in usa