G4Media.ro

Elon Musk: O versiune ieftină a modelului Tesla, de aproximativ 25.000 de…

Elon Musk: O versiune ieftină a modelului Tesla, de aproximativ 25.000 de dolari, va fi disponibilă în trei ani/ Valoarea companiei a scăzut cu 50 de miliarde de dolari după prezentarea noilor baterii

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat că noua tehnologie va face bateriile Tesla mai ieftine și mai puternice, însă a declarat că o masină electrică la prețul de 25.000 de dolari va fi disponibilă în aproximativ trei ani, transmite BBC.

Potrivit sursei citate, anunțul nu a fost și pe placul invetitorilor. Valoarea companiei a scăzut la bursă cu 50 de miliarde după anunțul lui Musk.

Anunțul principal făcut de Musk se referă la noile baterii care ar furniza de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și mai multă autonomie.

Însă va fi nevoie de ani pentru ca noua tehnologie să fie implementată. Tesla are în vedere integrarea bateriei în structura autovehiculului, astfel încât să fie redusă greutatea bateriei.

Patru ani la rând de creșere au ajutat Tesla să-și crească prețul de piață, fiind în prezent cea mai valoroasă companie auto din lume.

În iulie, Musk a declarat că Tesla va fi capabilă să fabrice mașini complet autonome până la sfârșitul acestui an, o declarație primită cu scepticism de industria auto.

CEO-ul Tela a anunțat că o versiune beta a softului Autopilot va fi disponibilă cam într-o lună de zile.

Sursa: BBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.