G4Media.ro

Elevii pot cere să-și vadă lucrările de la olimpiadele școlare județene, a…

Foto: Pexels.com

Elevii pot cere să-și vadă lucrările de la olimpiadele școlare județene, a decis Ministerul Educației

Elevii participanți la olimpiadele școlare naționale, etapele județene, pot vedea lucrările scrise la aceste faze, în zile stabilite de inspectoratele școlare județene (ISJ) / ISMB, conform unei adrese trimise de Ministerul Educației în teritoriu, obținută de Edupedu.ro. Mai multor elevi din țară nu li s-a permis să vadă lucrările nici înainte de contestații și nici după ele, potrivit mai multor mesaje de la participanți și profesorii care i-au pregătit, primite pe adresa redacției, scrie Edupedu.ro.

Conform documentului (fotografie – mai jos), inspectoratele școlare județene sunt sfătuite să stabilească zile în care ”să dea curs eventualelor solicitări de vizualizare a propriilor lucrări scrise, depuse de către elevii participanți la etapa județeană a olimpiadelor naționale sau de către părinții lor”. Măsura vine în premieră, ”în vederea îmbunătățirii procedurilor referitoare la organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare” și ”cu scopul asigurării transparenței procesului de evaluare în cadrul competițiilor școlare”, după cum se arată în documentul emis de Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din Minister.

Nu este specificat dacă părinții sau profesorii trebuie să îi însoțească pe elevii care vor să își vadă lucrarea și, de asemenea, unde are loc vizualizarea, în centrul de concurs sau la sediul inspectoratului, însă aceste aspecte pot fi solicitate inspectoratelor în momentul în care părinții și elevii, în cazul celor minori, sau doar elevii – în cazul celor majori – depun cererea către ISJ.

Amintim că, săptămâna trecută, Ministerul Educației a trimis o adresă către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) privind Olimpiada Națională de Matematică (ONM), etapa județeană, după ce un părinte a trimis o sesizare legată de vizualizarea lucrării la etapa pe sector. Atunci, instituția transmitea că participanții la etapa județeană a ONM au dreptul să își vadă lucrările după contestații. Precizarea venea însă la 4 zile după termenul de afișare a rezultatelor finale, de după contestații.

FOTO DOCUMENT și citește mai mult, pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...