G4Media.ro

Elevii din Iași vor merge la școală cu autobuze și tramvaie speciale/…

Elevii din Iași vor merge la școală cu autobuze și tramvaie speciale/ Primarul Chirica: Va dura o oră, până la ora 8.00, iar pe fiecare traseu jumătate din capacitatea de transport public va fi dedicată elevilor

Elevii din Iași vor putea ajunge la școală cu autobuzele și tramvaiele speciale puse lor la dispoziție. Autobuzele și tramvaiele respective vor circula doar în intervalul orar 07:00 – 08:00 și atunci când elevii vor ieși de la cursuri. Se va stabili al doilea interval orar în funcție de programul acestora, scrie Ziarul de Iași.

Important de precizat este că în aceste intervale orare, jumătate dintre mijloacele de transport în comun vor fi doar pentru elevi, deci cetățenii care doresc să ajungă la timp la serviciu trebuie să își schimbe programul obișnuit deoarece timpul de așteptare în stații va crește considerabil, iar aglomerația în autobuze și tramvaie va fi mare.

„Am decis împreună cu profesorii ca transportul public pentru elevi să înceapă la ora 7.00 dimineața. Va dura o oră, până la ora 8.00, iar pe fiecare traseu din municipiul Iași jumătate din capacitatea de transport public va fi dedicată elevilor. Pe durata săptămânii viitoare vom monitoriza și orele de întors ale elevilor pentru a regulariza transportul public în funcție de cum vor ieși aceștia din școli. Țintim în special Copoul, unde este cea mai mare aglomerație de școli, respectiv traseele 1, 3, 9, 36 și 42 care își vor adapta circulația în funcție de cum ies copiii de la școală”, a spus primarul Mihai Chirica.

Sursa: Ziarul de Iași

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dupa ce ca ia astfel de decizii, mai are si tupeu sa avertizeze ca nu au cu ce ajunge oamenii la serviciu. Bun, ai luat ideea sa mearga doar elevii cu jumate de trsnsport intre 7-8? Atunci suplimenteaza!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.