G4Media.ro

Elevii cer ca autoritățile locale să deschidă audiențe online, să anunțe permanent…

Elevii cer ca autoritățile locale să deschidă audiențe online, să anunțe permanent numărul de cazuri de Coronavirus în comunități, numărul de izolați, de persoane testate, situația achizițiilor: Democrația a avut de suferit odată cu instaurarea stării de urgență

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului “transparentizarea activității autorităților publice locale, prin informarea permanentă a cetățenilor privind procesul decizional de la nivel local” cu privire la numărul de cazuri de Coronavirus în comunități, la numărul de izolați, de persoane testate, situația achizițiilor echipamentelor. În cadrul aceluiași apel, elevii cer și garantarea, de către Ministerul Administrației, a operaționalizării audiențelor online cu decidenții de la nivel local.

“Este binecunoscut publicului larg faptul că, odată cu instaurarea stării de urgență, democrația a avut de suferit, iar dreptul cetățenilor la participarea în cadrul procesului decizional a fost obstrucționat. Societatea civilă face apel la Guvernul României să protejeze dreptul cetățenilor la participare activă la nivelul comunităților lor – nu considerăm că democrația trebuie abandonată în perioada de criză, întrucât acest fapt este esențial în vederea creșterii gradului de coeziune în comunitățile locale, în vederea promovării solidarității și a responsabilității sociale”, susține Consiliul Național al Elevilor.

Elevii cer “respectarea dreptului la participare la luarea deciziilor și pe perioada stării de urgență”, potrivit unui comunicat trimis Edupedu.ro.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. De data aceasta, elevii sunt mai destepti decat adultii

  2. Consiliul Național al Elevilor trebuie sa inteleaga ceva simplu: te gandesti din timp pe cine votezi in orice functie oricat de mica, nu dupa ce tipi ca vrei stare de urgenta descoperi ca de fapt nu-ti convine .
    Mai vorbim in 2021 ca ma indoiesc ca vor fi alegeri in plina pandemie de iarna.

  3. E bine daca până si elevii au priceput in ce tara trăim. A cere transparentă acestui guvern care pâna si bugetul l-a impus prin OUG e comic. Numirile „liberalului” Predoiu, netransparente, clientelare politic – ca pa vremea lui Tudorel Toader, spun si ele multe. Minciunile lui Vela, cu o gasca de purtatori de pulane pe sub nasul cărora au trecut zeci de carantinati, arata cât sunt de impotenti si mincinosi membrii acestui guvern Orban 1,2,3. Nu spun mai mult de teama că pe g4 voi fi iar cenzurat/interzis.

  4. o noua metoda de manipulare: „elevii cer”; cind de fapt putzoii aia ar cere, cel mult, vacanta vesnica. Cei care cer sint altii, ascunsi in spatele „elevilor”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.