G4Media.ro

Elevii cei mai încercați – tentativele miniștrilor din ultimul an școlar de…

Foto: Freepik.com

Elevii cei mai încercați – tentativele miniștrilor din ultimul an școlar de a schimba peste noapte subiectele și regulile de la Evaluarea națională 2019

Evaluarea Națională 2019 se desfășoară în cel mai volatil climat din ultimii ani. Regulile i-au fost fixate de un ministru care a demisionat imediat după ce elevii de clasa a VIII-a au început școala. Aceiași copii aveau să afle “din greșeală” că planurile instituției prevedeau introducerea fără nicio pregătire a testelor grilă la Evaluarea Națională. A urmat surpriza Andronescu, revenită pentru a patra oară la șefia ministerului, și anunțurile au luat-o razna: 45% dintre locurile de clasa a IX-a se duc la profesională! Ba renunțăm și revenim la 15%, ca până acum. Modificăm calendarul de examene cu 2 zile înainte de probele vocaționale. Ba nu, nu se mai publică nimic. Vreți să știți pe ce locuri de liceu concurați? Așteptați până după alegerile europarlamentare.

Elevii care astăzi dau examenul de Limba și literatura română au început clasa a VIII-a cu Valentin Popa ministru la Educație. El a fixat regulile examenului din acest an, precizând explicit în metodologia semnată de el că elevii nu mai pot ieși din examen cu foile cu subiectele. Popa a demisionat în septembrie 2018.

 

 

School photo created by freepik – www.freepik.com

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...