G4Media.ro

Elevi din Emiratele Arabe Unite, încântați de roboții și explicațiile echipei naționale…

Elevi din Emiratele Arabe Unite, încântați de roboții și explicațiile echipei naționale de robotică la pavilionul României de la Expo 2020 Dubai

Pavilionul României Expoziţia Universală 2020 găzduită de Emiratele Arabe Unite a fost vizitat marţi de două grupuri de elevi care studiază la Al Mawakeb School şi Reffles World Academy din Dubai.

Elevii au fost încântaţi de roboţii şi explicaţiile oferite de membri ai echipei naţionale de robotică @AutoVortexRobotics, multiplu medaliată la concursuri internaţionale de profil. De asemenea, cei mici au fost foarte interesaţi de experienţa interactivă propusă de Pavilionul României, inclusiv prin aplicaţiile de tip QR Code, conform paginii de Facebook a pavilionului românesc.

Pavilionul României s-a înscris în programul prin care organizatorii invită în spaţiul expoziţional grupuri de elevi. Copiii cu vârste între 6 şi 17 ani şi studenţii au acces gratuit la Expo 2020 Dubai.

Pavilionul României, cu o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi, ilustrează simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic şi al cercetării ştiinţifice, precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, Grigore Antipa şi Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta înglobează şi interconectează o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie şi educaţie, componente reprezentative pentru România, ilustrate într-o nouă perspectivă. Proiectul Pavilionului se bazează pe o abordare dinamică, integrând modalităţi alternative şi complementare de comunicare cu publicul, mijloacele multimedia jucând un rol esenţial.

Cu un buget multianual de participare (2019 – 2022) în valoare de 26.764.000 de lei, Pavilionul României la Expo 2020 Dubai va găzdui un program intens de contacte politice bilaterale, precum şi numeroase evenimente dedicate promovării economice, culturale şi turistice, poziţionând ţara noastră la nivel internaţional ca un promotor dinamic al schimbului de informaţii, soluţii tehnologice sau bune practici.

Expo 2020 Dubai se desfăşoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Timp de 182 de zile, întreaga omenire va fi orientată către o nevoie globală de colaborare, inspirată de tema evenimentului, „Connecting Minds, Creating The Future”. Cu o suprafaţă de 438 de hectare, expoziţia aduce într-un singur loc 190 de ţări şi organizaţii internaţionale, care vor oferi vizitatorilor experienţe captivante, puse în scenă cu ajutorul unor tehnologii remarcabile. Este aşteptat un flux de 25 de milioane de vizitatori din întreaga lume, prezenţi atât fizic, cât şi în mediul online.

Expo 2020 Dubai coincide cu aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea Emiratelor Arabe Unite, fiind în acelaşi timp prima expoziţie mondială în care fiecare ţară participantă are propriul pavilion, dar şi prima ediţie desfăşurată în zona #MENASA (Middle East, North Africa, South Asia).

Sursa foto: Facebook/ Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Să fim optimişti! Avem din ce în ce mai numeroase locuri unde îndeosebi tineretul munceşte şi performează la nivel occidental. Pe Wikipedia, List of countries by GDP (nominal) per capita (Lista țărilor în funcție de PIB-ul pe cap de locuitor, Fondul Monetar Internaţional 2021): România – 14,968 dolari, Polonia 16,930 dolari. Aproape la fel! Am recuperat enorm din decalaj.
    Serbia 8,748 dolari (şi pe vremuri o vedeam ca pe o Elveţie). Rusia 11,654 dolari (cam cât Bulgaria).

  2. Văzusem ca sunt 2 commenturi si eram sigur ca măcar unul e negativ
    Multam tare ca m am înșelat

  3. Hai Romania !