G4Media.ro

Elev de 18 ani din Cluj, arestat preventiv pentru trafic de droguri…

sursa foto: DIICOT

Elev de 18 ani din Cluj, arestat preventiv pentru trafic de droguri în formă continuată

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat (elev), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, se precizează într-un comunicat oficial. Judecătorii au dispus, sâmbătă, arest preventiv pentru 30 de zile. Elevul ar fi primit de curând 18 ani.

Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că, la data de 09.02.2024, elevul a fost depistat de către un echipaj de ordine publică din cadrul Grupării  de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca în proximitatea unei unități de învățământ, având asupra sa o cantitate de peste 20  grame canabis (drog de risc)  deja porționată în vederea comercializării,  precum și un cântar electronic purtând urme de substanță vegetală.

Probele administrate au mai relevat faptul că  în perioada 2023 – ianuarie 2024, inculpatul a vândut și oferit cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis mai multor  minori, printre care și colegi de ai săi de la o   unitate de învățământ  din municipiul Cluj-Napoca.

În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

„Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj  a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul  Grupării  de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în informarea DIICOT.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...