G4Media.ro

ELCEN București: Primăria continuă să nu plătească datoriile curente. S-a ajuns la…

Sursa foto: ELCEN

ELCEN București: Primăria continuă să nu plătească datoriile curente. S-a ajuns la peste un miliard de lei / ”Nicușor Dan minte și dezinformează”

Electrocentrale București (ELCEN) anunță printr-un comunicat de presă că primarul Capitalei, Nicușor Dan a dezinformat populația atunci când a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din București e cauzată de funcționarea a doar două CET-uri ale ELCEN.

”Fals! Primarul General cunoaște situația reală, totuși induce intenționat în eroare opinia publică. Primarul General Nicușor Dan transmite informații false cu scopul de a deturna atenția opiniei publice de la problema reală: PMB/Termoenergetica continuă să nu plătească datoriile curente. Astăzi datoria către ELCEN a ajuns la peste 1 miliard de lei. Pe perioada verii, în fiecare an, de aprox 20 de ani, energia termică se produce din două CET-uri. Pe baza solicitării Termoenergetica, în funcție de temperaturile exterioare, ELCEN trece de la regimul de funcționare de iarnă la regimul de funcționare de vară, fapt ce presupune funcționarea a două CET-uri din cele patru. Termoenergetica nu solicită furnizarea de agent termic din toate cele 4 CET-uri, fiindcă necesarul de energie termică doar pentru prepararea apei calde (nu și a căldurii) este scăzut pe perioada verii. Primarul General cunoaște aceste detalii, întrucât Termoenergetica se află în subordinea PMB”, se precizează în comunicat.

ELCEN precizează că are în prezent disponibilitate de a livra agent termic din toate cele 4 CET-uri dacă PMB/Termoenergetica ar solicita acest lucru.

”ELCEN nu poate fi făcută responsabilă de starea avansată de degradare a conductelor de termoficare aflate în grija Primăriei Municipiului București, de pierderile din rețea, de avariile frecvente, de lipsa apei calde și neplata datoriilor curente. Incapacitatea Primarului General de a gestiona situația gravă a termoficării din București nu poate fi pusă în sarcina ELCEN. E nevoie de asumare, de respectare a angajamentelor PMB privind plata datoriilor și de implementarea unor soluții clare și eficiente.

Subliniem încă o dată faptul că datoriile PMB/Termoenergetica față de ELCEN la acest moment sunt de peste 1 miliard de lei, situație ce pune în pericol furnizarea agentului termic, crescând riscul major de compromitere a întregului sistem de termoficare din București”, se mai precizează în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. ELCEN face politica?! Termoenergetica este un/o S.A. care emite ce facuri are chef si apoi cheltuieste tot pe interventii.
  Eu cred ca e ceva gresit la mijloc: citez din Codul Administrativ:

  consiliul local are atribuții privind:
  organizarea proprie și a primăriei, instituțiilor subordinate și companiilor / regiilor de interes local

  Consilierii sunt majoritari de la PNL si PSD

 2. Ca sa înțelegeți,Cretu asta, (e de fapt chel), pana anu trecut a fost director la Termoenergetica apoi a fost mutat la ELCEN, oare de cine? Acum sa ne spună domnul în cauza care se pare ca e prieten bun cu Burduja si baietii destepti din energie, cat din miliardul datorie s-a adunat în timpul mandatului lui de aproape 3 ani la Termoenergetica și mai ales ce investitii s-au făcut în mandatul lui de vine acum și ne spune ca o floare, ca starea infrastucturii Termoenergetica, nu este problema lui.

 3. Hai cu reculul, dl.Dan! Stim ca poti 🙂
  Sunt multi, s-au inhaitat, dar se clatina; tine-i in corzi. Acum incep sa comita greseli, sa ameteasca. Au vazut ca se lucreaza de zor la inlocuirea magistralelor de apa si caldura, implicit la reducerea pierderilor, si sunt disperati ca nu mai pot transpira bani publici si umfla facturile.
  Box!

 4. numarul consilierilor locali la PMB, cei care dirijeaza fondurile:
  21 PSD
  12 PNL
  17 USR
  5 PMP

 5. Va sa zica elcen zice ca primarul general nu poate gestiona problema… eu zic ca problema e in curtea pedesepenele, nu de alta, dar sunt majoritari in consiliul general… plus ca probabil mai sunt si nuante aici, o sa le aflam.

 6. Elcen un putregai bugetar cu Stăpân Guvernul a intrat în politică și joaca de partea Mafiei. De ce nu mă mir?!?
  Oare chiar e Mafie in Guvern?!?
  Oare chiar e Mafie in curtea PNL din Modrogan?!?

  După Elcen, urmează Metrorex, tot întârzie ăștia și metroul ăla, tot așa că au probleme tehnice, in fiecare dimineață.

  Suntem încă în ani ’90 companiile bugetare sub stăpânirea Guvernului Mafiot PSD-PNL constrâng oamenii către ce vor ei.

  Elcen seara numai furnizează agent termic pt apa calda în condiții optime, la fel și metroul tot lucrează pe avarie fix acum înainte de vot, nu ne desconsiderați, va cunoaștem jocurile și suntem mai deștepți ca voi, știm ce avem de făcut!

 7. deci nu am inteles: asta cu miliardul este amenintare ca or sa taie apa calda sa vada electoratul ce om lipsit de inima e Nicusor?