G4Media.ro

Egiptul construiește linii de cale ferată de mare viteză de 4,5 miliarde…

Egiptul construiește linii de cale ferată de mare viteză de 4,5 miliarde de dolari / Prima linie va face legătura între Marea Roșie și Marea Mediterană și va transporta 30 de milioane de oameni anual

Compania germană Siemens Mobility a semnat un contract de 4,5 miliarde de dolari cu Autoritatea Națională pentru Tuneluri din Egipt pentru livrarea primei linii de trenuri de mare viteză și electrificate din țară, anunță CNN.

Contractul prevede într-o primă fază construcția primilor 660 de kilometri dintr-un total de 1.800 de kilometri. Această primă linie va lega orașele portuare Ain Sokhna de pe Marea Roșie, de Marsa Matrouh și Alexandria de la Marea Mediterană. Potrivit companiei, prima secțiune a acestei linii va fi operațională în 2023.

„Trenul va reduce timpul de călătorie și va face din transportul pe calea ferată cea mai eficientă alegere de transport”, a declarat pentru CNN Micheal Peter, CEO Siemens Mobility.

Potrivit Siemens, conexiunea va transporta mai mult de 30 de milioane de oameni pe an și va reduce timpul de călătorie cu până la 50%, crescând în același timp capacitatea de transport cu 15%. Speranța este că linia va contribui, de asemenea, la promovarea turismului – o industrie pe care țara se bazează foarte mult. În plus, Siemens spune că sistemul electrificat va reduce emisiile de carbon cu 70%, în comparație cu emisiile actuale din transportul de mașini și autobuze.

Siemens Mobility spune că va furniza tehnologiile de bază, trenuri de mare viteză, trenuri de navetă și infrastructură feroviară, în timp ce NAT va construi structura civilă, cum ar fi tuneluri și poduri. Pentru a finaliza proiectul, se spune că vor fi create 15.000 de locuri de muncă.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. din seria „proiectelor siemens” pe hartie cu zero finalitate mai adaugam unul acum in egipt, bine comisionat, ca de obicei, siemens are experienta :))

  2. Linie de mare viteza in desert? Va face fata la amplitudinile termice noapte zi?
    Chiar daca va fi constuita, costurile de operare si intretinere vor fi cateva procente din pib-ul Egiptului la care se vor adauga rata si dobanda pentru cele 4.5 miliarde
    O afacere buna, pentru Siemens.