G4Media.ro

Efectul dronelor rusești căzute în Delta Dunării: SUA trimit în România o…

Sursa foto: Giovanni Colla via Facebook / NATO Allied Air Command

Efectul dronelor rusești căzute în Delta Dunării: SUA trimit în România o sută de militari și patru avioane F-16

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari și patru aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit vineri în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Militarii americani vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, precum și misiuni de antrenament în comun cu militari și aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Militarii americani vin în România după ce resturile a trei drone utilizate de Rusia în invazia din Ucraina au fost găsite pe teritoriul țării noastre. Două au căzut la Plauru, lângă frontiera cu Ucraina, în timp ce a treia a fost găsită la doar 8 km de Tulcea, mult în interiorul teritoriului național.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a transmis la acel moment că SUA vor trimite forțe militare suplimentare în România pentru a sprijini militarii români în activitățile de poliție aeriană.

Misiunile de poliție aeriană și cele de instruire desfășurate în comun contribuie la creșterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele ale SUA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Si voi de ce puneti o poza de Eurofighter, daca vorbiti de F-16?

  2. Mai bine am fi trimis votanti haur sa doarma acolo langa Dunare, sa vedem atunci „NATO e rau” pe gura lor. De ce sa riscam soldatii NATO daca avem vitejii nostri care se pot lipsi de NATO si UE?!

  3. Bravo SUA, aliat adevărat.