G4Media.ro

Efectul Brexit asupra pieței muncii din Marea Britanie: planificator Brexit – în…

Efectul Brexit asupra pieței muncii din Marea Britanie: planificator Brexit – în topul noilor joburi căutate de companii

Printre cele mai solicitate şi bine plătite noi meserii din Marea Britanie, în anul 2018, se află cea de planificator Brexit şi de Chef Vegan, potrivit unui raport realizat de motorul britanic de căutare pentru locuri de muncă Adzuna, citat de portalul The HR Director. Motorul de căutare operează în 16 ţări şi agregă date din câteva mii de surse.

Potrivit datelor colectate în 2018, cea mai mare cerere s-a înregistrat pentru dezvoltatorii de reţea, cu peste 1000 de oferte de angajare şi o medie a salariului anual de 66.000 lire sterline. Experţii aflaţi pe locul doi în top sunt planificatorii Brexit, cu aproape 800 de oferte şi un salariu mediu anual de 52.000 lire sterline. Alte noi meserii aflate în top sunt: Chef Vegan, consultant „zero deşeuri” şi specialist în vânzări de maşini care se autoconduc.

Pentru anul 2019, datele înregistrate de Adzuna estimează că în printre cele mai căutate meserii vor fi: inginerii software, inginerii cantităţi costuri şi ingineri automatişti. „Este întotdeauna fascinant să vezi cum dezvoltările din lumea politică şi tehnologică au impact asupra posturilor vacante. Având în vedere că Brexit a devenit brusc o realitate în acest an, multe afaceri îşi susţin planurile pentru viitor sub îndrumarea unui planificator Brexit sau manager de proiect Brexit. Aspecte şi tendinţe precum sustenabilitatea sau veganismul au avut de asemenea un impact profund asupra pieţei locurilor de muncă şi este plăcut să vezi cum noi meserii au fost create pentru a răspunde cererii din aceste zone. Unele meserii vin şi pleacă dar altele, dintre noile meserii pe care le-am văzut în acest an, precum cele în industria de maşini care se autoconduc sunt în mod special interesante şi s-ar putea dovedi o excelentă alegere în carieră pe măsură ce aceste industrii continuă să prospere”, a declarat Andrew Hunter, co-fondator Adzuna.

Reamintim că Votul final în parlamentul britanic cu privire la acordul de ieşire din Uniunea Europeană, încheiat de premierul May cu liderii UE, e programat pentru săptămâna care va începe pe 14 ianuarie. Theresa May are probleme serioase în asamblarea unei majorități, dată fiind opoziția multora dintre colegii săi din Partidul Conservator față de acordul negociat cu UE.

Ieșirea Marii Britanii din UE urmează să aibă loc pe 29 martie.

Britanicii care vor ca ţara lor să rămână membră a Uniunii Europene sunt mai numeroşi decât cei care susţin retragerea din UE, arată un sondaj de opinie citat de Agerpres. Sondajul mai arată că alegătorii ar dori ca decizia finală să le aparţină, în ciuda afirmațiilor repetate ale premierului Theresa May că nu va fi organizat un al doilea referendum.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.