G4Media.ro

Efectele deciziilor suveraniste din justiție privind prescripția: Judecătoarele Lia Savonea și Sabina…

Efectele deciziilor suveraniste din justiție privind prescripția: Judecătoarele Lia Savonea și Sabina Adomniței anulează condamnarea Vanessei Youness, iubita fostului șef al serviciului secret al MAI / Tânăra primise 3 ani de detenție pentru o mită de 1 milion de euro, sumă care rămâne confiscată

Curtea de Apel București a anulat condamnarea la 3 ani de detenție a Vanessei Youness, iubita fostului șef al serviciului secret al MAI, Gelu Oltean, potrivit portalului CAB.

Admite contestaţia în anulare formulată de contestatoarea Youness Amal Vanessa împotriva deciziei penale nr (…) din data de 27.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală în dosarul nr. (…), pe care o desfiinţează în parte, anulează MEPI (mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea – n.r.) nr. (…) şi rejudecând:

Admite apelul declarat împotriva sentinţei penale nr. (…) din 28.05.2021 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce priveşte acţiunea penală, astfel:

În baza art (…) Cod procedură penală, încetează procesul penal faţă de inculpata Youness Amal Vanessa sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. (…), ca efect al intervenirii prescripţiei răspunderii penale (…)

Menţine celelalte dispoziţiile ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii (…) Definitivă. Pronunţată astăzi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a inculpatului, prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia CAB.

Instanța a menținut însă decizia Tribunalului de confiscare a sumei de 1 milion de euro de la Vanessa Youness.

Potrivit unor surse judiciare, completul care a aplicat deciziile CCR privind prescripția și a constatat încetarea procesului penal a fost format din judecătoarele Lia Savonea și Sabina Adomniței.

Lia Savonea nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar judecătoarea Sabina Adomniței este soția fostului ministru PNL Cristian Adomniței, condamnat penal la fond la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru fapte asimilate corupției.

Cine e Vanessa Youness. Femeia a fost condamnată pe 27 mai 2022 la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care era acuzată că a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Conform unor articole din presa centrală, denunţători în acest caz sunt oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu. Presa a relatat că Vanessa Youness ar fi o apropiată a fostului premier Emil Boc, acesta fiind de altfel audiat ca martor în proces.

Ea este iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean. Cei doi sunt judecați la Tribunalul Dâmbovița într-un dosar de trafic de droguri, fiind acuzați că în clinica deținută de Vanessa Youness în Dâmbovița erau organizate şedinţe de „şamanism” (unde se consuma AYAHUASCA). La aceste ședințe la care participau zeci de persoane, inclusiv persoane cunoscute în spațiul public, se consuma băutura tradiţională AYAHUASCA, folosită de triburile din jungla peruană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...