G4Media.ro

Efectele colaterale ale pandemiei: Pacienţii non-COVID, cu 41% mai puţini în septembrie…

Efectele colaterale ale pandemiei: Pacienţii non-COVID, cu 41% mai puţini în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2019, potrivit șefului Comisiei de sănătate din Senat

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, a anunțat vineri că pacienţii non-COVID care au apelat, în luna septembrie a acestui an, la instituţiile medicale sunt cu 41% mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Agerpres.

Acesta este unul dintre efectele colaterale ale pandemiei de coronavirus, situație semnalată de altfel și într-un raport al organizației Observatorul Român de Sănătate.

Această statistică indică dificultatea de a accesa servicii medicale a bolnavilor cronici sau a pacienților care au nevoie de operații.

Șeful Comisiei de sănătate a adăugat însă că sistemul medical are o rezistență ridicată.

„Am demonstrat că avem un sistem a cărui rezilienţă este destul de ridicată. Am putut face faţă acestei situaţii oprind activitatea altor specialităţi. Dacă ne uităm la statisitici, putem constata că, în continuare, numărul pacienţilor care au accesat sistemul medical non-COVID este cu 41% mai mic la nivelul lunii septembrie faţă de anul trecut. Doar intervenţiile în neurologia intervenţională au scăzut cu vreo 60% în primele nouă luni ale anului, deşi s-a creat infrastructura pentru a asigura condiţii decente. (…) Zilnic suntem nevoiţi să realocăm locuri, resurse umane, tehnice”, a spus senatorul UDMR într-o dezbatere online organizată de DC News și citată de Agerpres.

Laszlo Attila a criticat faptul că sistemul de codificare nu este unitar, medicii de familie şi medicii din spitale folosind coduri diferite pentru aceeaşi afecţiune.

Foto: Ziarul de Iași

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Multi „specialiști” și mai multi idioți a născut Covid 19 !!!!

  2. asa aflam si noi adevarul

  3. bolnavi inchipuiti versus bolnavi adevarati

  4. Testul ineficient! A scazut numarul bolnavilor? Bagam pe toti la covid!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.