G4Media.ro

Educația, în programul de Guvernare PNL: Corectare încrucișată la Evaluarea Națională și…

Educația, în programul de Guvernare PNL: Corectare încrucișată la Evaluarea Națională și BAC, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, curriculum nou pentru liceu, evaluarea institutelor de cercetare

Corectarea încrucișată a lucrărilor la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureatul 2020, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, organizarea masteratului didactic “în cele mai adecvate universităţi”, demararea concursurilor de directori în 2020 și evaluarea personalului din Ministerul Educației, aplicarea unui curriculum nou pentru liceu, licitație pentru manuale cu 1 an înainte – sunt prioritățile pe termen scurt anunțate de liberali pentru învățământul preuniversitar, cuprinse în Programul de Guvernare Orban.

Liberalii promit debirocratizarea activităţii profesorilor “prin reducerea numărului de ‘hârtii’”, “extinderea etapizată a programului “Masă caldă” şi creşterea calităţii programelor de “After-school” publice şi private, inclusiv prin crearea cadrului legislativ favorabil, extinderea învăţământului profesional-dual și la liceele tehnologice și postliceale, deblocarea decontului navetei școlare.

La nivelul universitar, programul de guvernare al PNL are ca obiective pe termen scurt “scoaterea veniturilor proprii ale universităților din calculul deficitului public național”, “recredibilizarea studiilor doctorale și dezvoltarea activităților de cercetare prin implicarea specialiștilor din țară și din străinătate pentru eliminarea culturii plagiatului şi creşterea calităţii”, “demararea imediată a evaluării școlilor doctorale” – însă aici nu este clar dacă pe baza metodologiei deja realizate sau prin modificarea acesteia.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pamflet
  O singura masura buna a luat psdul, aceea cu trimiterwa celor cu medii sub 5 la profesionala si pnlul vrea sa o anuleze. Ei care sunt promotorii competitiei si competentei. Iar vor sa amestece prostii cu desteptii cum a facut abramburica.
  RUSINE PNL

  • PSD te baga fortat la profesionala, PNL doar anuleaza aceasta tampenie, pentru ca nu este inregula sa fi inscris automat la profesionala.
   Problema este mai veche, nimeni nu mai vrea sa fie zidar, tamplar, zugrav, toti vor sa fie economisti, electronisti, etc. si astfel incearca la liceu, dar cum sa intri la liceu cu 2 sau cu 3 sau cu 4, pare o prostie, cea mai mare parte a celor care au intrat cu 3 la liceu, au terminat liceul tot cu 3, asta daca au terminat.
   Deci nu este corect sa te bage automat la profesionala dar nici sa poti intra la liceu nu este ok, ci ar trebui sa iti dea libertatea de a alege, poate vrei sa faci pauza un an sa te pregatesti si sa mai dai inca odata la liceu

 2. Nu stiu ei cu ce se mănâncă sistemul educațional. Dar vor afla curând ca ceea ce spun ei acum nu se va putea pune in practica. De promisiuni suntem sătui! Elevii care nu reusesc sa obtina nota 5 la EN nu vor lua nici BAC-ul. Nu au cum. Poate doar daca le confiscă cineva telefoanele si dispar rețelele de socializare! Sa nu ne învățăm cu apa rece! Nu se vrea un sistem de calitate! I-ar încurca pe multi!

  • Aveți mare dreptate. Nu se vrea calitate în învățământ. Și asta de 30 de ani. Toți cei care s-au perindat la conducere au tot făcut „experimente”.

 3. Un lucru este cert: cei care nu iau nici măcar nota 5 la evaluarea națională au lipsuri uriașe și nu au cum să se descurce pe parcursul liceului. Este așadar la mintea cocosului că nu au ce căuta acolo. Problema este că PSD a vrut să facă ceva și a făcut rahatul praf. În primul rând, o astfel de modificare trebuie pusă în practică pentru cei care de abia acum fac primii pași în școală, deci cu aplicare efectivă peste 8 ani. În acest fel, știe toată lumea care sunt opțiunile și condițiile. În al doilea rând, pentru o astfel de măsură, este necesară o schimbare radicală a conceptului de școală profesională, astfel încât să scoți cu adevărat meseriași, mulțumiți de ei, cu potențial de dezvoltare ulterioară și cu beneficii uriașe pentru piața muncii. Aici, exemplul Germaniei este perfect și ar putea fi aplicat cu succes și în România, cu ușoare ajustări in funcție de specificul local. Dar de ce să nu luăm mai bine niște măsuri populiste, care nu le folosesc nici amărâților care nu vor ști ce i-a lovit când vor ajunge la liceu, nici părinților care nu vor înțelege de ce copiii lor nu se descurcă și nici societății, care se va alege cu noi și noi valuri de tineri necalificați, dezamăgiți și debusolați, care nu produc nimic.

  • Si uite asa cu metalitatea neschimbata de 30 de ani, plozii retardati vor conduce Romania si vor ocupa posturile calde cu spiru sia lte invetii de facultati, iar inteligenta va pleca peste hotare pentru afirmare.

  • Sa vedeți cum e când ultimul copil din clasa cu 5 la evuare este mutat în prima săptămână la un alt liceu la mate info Bilingv și copilul tău care a învățat de a rupt sta cu el în clasa

 4. sa desfinteze evaluarile la cls.2,4,6 .sunt pierdere de timp si bani. si sa dea afara din nenumaratii frecatori de menta din minister. asa pe termen scurt, daca are curaj.

 5. Sa recalifice profesorii ale căror materii au devenit nefolositoare pt elevi. Sa se studieze limbi străine căutate acum, cu franceza nu mai ai ce face. De ce chinui copii 4 ani de gimnaziu cu germana și în liceu nu găsești soluții sa continue deși ai profesori de germana, introducând o limba noua și inutila ca franceza? Singurul răspuns pe care îl primești este ca nu se poate. Sau sa îți muti copilul dacă nu îți convine. Doar de atât sunt capabili directorii de licee. Aduceți oameni competenți!