G4Media.ro

Educația în curtea școlii – modelul de intervenție al Salvați Copiii, acolo…

Educația în curtea școlii – modelul de intervenție al Salvați Copiii, acolo unde școala online nu funcționează. Anca Stamin: în 20 de localități am organizat module de recuperare și remediere

“Odată cu începerea verii, ne-a fost foarte clar că trebuie să ne focusăm pe activități de remediere. De la 1 iulie, în 20 de localități am organizat module de recuperare și remediere și vom organiza cu 4.600 de copii serii care fac astfel de activități fie în curtea școlii sau în alte spații din afară, fie în interior, cu respectarea regulilor”, a declarat Anca Stamin, Director de Programe la Salvați Copiii.

În cadrul conferinței online “Vreau la școală!” organizată de Salvați Copiii România transmis LIVE pe Edupedu.ro, partener al evenimentului, Anca Stamin a explicat care este modelul de intervenție al organizației, atunci când copiilor le este imposibil să ajungă la educație.

“Copiii, dacă ne gândim la situația acestor 1.300.000, au vulnerabilități foarte mari, astfel încât nu putem vorbi despre un sprijin din partea părinților. Sunt părinți cu un nivel foarte redus de educație, sunt familii conflictuale, vorbim despre familii care au situații locative extrem de dificile, despre familii care stau în locuințe supraaglomerate și o familie, de exemplu, cu 5 copii de vârste școlare care locuiește într-o garsonieră. Cum pot participa ei la educația online, atâta timp cât majoritatea cursurilor se desfășoară în același timp?”, a avertizat Anca Stamin, Director de Programe la Salvați Copiii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.