G4Media.ro

Edmond Niculușcă: La 44 de ani de la ultimul cutremur major, de…

Sursa foto: Facebook / Edmond Niculușcă

Edmond Niculușcă: La 44 de ani de la ultimul cutremur major, de la Administrația pentru Consolidări lucrurile se văd foarte complicat/ Există riscul ca peste 25.000 oameni să moară în București în cazul unui seism de aceeași magnitudine

La 44 de ani de la ultimul cutremur major în România, de la Administrația pentru Consolidări a Municipiului București lucrurile se văd foarte complicat, afirmă Edmond Niculușcă, directorul instituției. Acesta spune că a găsit o datorie de 12 milioane de lei și zeci de proiecte de consolidare blocate încă din anii 2005-2009.

În cazul unui cutremur asemănător celui din 4 martie 1977, există riscul ca peste 25.000 oameni să moară în București, a mai transmis Niculușcă.

Mesajul integral postat pe Facebook de Edmond Niculușcă, șeful Administrației pentru Consolidări din Primăria București:

La 44 de ani de la ultimul cutremur major, de la Administrația pentru Consolidări pe care o conduc acum, lucrurile se văd foarte complicat. Am găsit aici o datorie de peste 12.000.000 lei, cele mai multe către companiile municipale, conturile blocate pe secțiunea de investiții, zeci de proiecte de consolidare, adică mii de apartamente, cu zeci de mii de locuitori în ele, blocate încă din anii 2005-2009, și riscul ca peste 25.000 oameni să moară în București în cazul unui seism de tipul celui din 4 martie 1977.

Reducerea riscului seismic este o chestiune de primă urgență și-mi exprim încrederea că Guvernul va face o excepție pentru noi, Primăria Capitalei, și că vom putea depăși pragul de îndatorare. La mijloc nu sunt doar clădiri, este viața semenilor noștri.

Am deschis un dialog extraordinar de constructiv cu instituții financiare europene pentru a găsi surse de finanțare pentru consolidarea unui număr important de imobile din București. Lucrăm la asta zilnic și am încredere că toată lumea va înțelege că acest împrumut pe care îl negociem, dincolo de faptul că e o sursă de dezvoltare, poate salva clădiri și vieți omenești.

În paralel, lucrăm cu Ministerul Dezvoltării și Unitatea de Management a Proiectului de la Ministerul Culturii pentru identificarea de soluții de finanțare a imobilelor cu risc seismic din București.

Conduc o instituție cu 90 de oameni pe care o voi reorganiza în următoarele 2 luni. Vor rămâne aici doar oamenii eficienți, care au rezultate și profesioniștii.

Săptămâna viitoare, lansăm în dezbatere publică un proiect care poate schimba la față Bucureștiul și poate salva, in timp, fragmente importante din fondul construit istoric al orașului.

Lucrăm ca cele peste 30 de obiective din lista de investiții pe anul 2021 să devină șantiere de consolidare. Obiectivele se află în bugetul nostru, urmăm procedurile cât de repede putem.

E enorm de reparat; nu putem avea, din păcate, soluții minune la probleme vechi de peste 40 de ani. Și e nevoie de oameni care să intre în administrație. E nevoie de voi!

sursa foto: Facebook\ Edmond Niculușcă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu-i adevarat, ISC alaturi mafia imobiliara lucreaza puternic la musamalizarea si falsificarea expertizelor tehnice in constructii.

  2. Eu cred ca uitat un 0 baiatul asta. Majoritatea blocurilor noi sunt bombe cu ceas, cel putin cateva zeci vor cadea, multe care sunt pe sol nisipos de 20 de etaje, multe construite prost ca sa faca economie la bani, prinde-i de unde nu sunt cand o veni cutremurul, peste 1 zi sau peste 20 de ani.