G4Media.ro

Echipa Liverpool FC, scoasă la vânzare de compania americană care o controlează…

sursa foto: Facebook

Echipa Liverpool FC, scoasă la vânzare de compania americană care o controlează din 2010

Compania americană Fenway Sports Group (FSG) a scos la vânzare clubul britanic de fotbal Liverpool FC, potrivit site-ului specializat The Athletic. Goldman Sachs și Morgan Stanley au fost angajate pentru a asista în acest proces.

FSG deține și echipa de baseball Boston Red Sox din SUA. Grupul deține Liverpool din octombrie 2010, când l-a cumpărat de la George Gillett Jr. și Tom Hicks.

În această perioadă, Liverpool l-a numit pe Jurgen Klopp în funcția de manager. A câștigat primul titlu în Premier League după 30 de ani de secetă, în sesoznul 2019-20. De asemenea, sub conducerea grupului american, Liverpool a cucerit Champions League.

De asemenea, stadionul clubului, Anfield, a fost modernizat printr-o investiție majoră de 80 de milioane de lire sterline.

Compania americană este deținută în principal de John W. Henry, care a fost unul dintre cei doi fondatori alături de președintele Tom Werner.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Alt actionar principal al ‘cormoranilor’ este si bastchebalistul american LeBron James. Clubul o sa fie cumparat de miliardarii din Qatar,astfel Manchester City nu mai are concurenta in Premier League.