G4Media.ro

E oficial: Viorica Dăncilă l-a propus pe Liviu Dragnea drept arhitect al…

Viorica Dancila si Liviu Dragnea fac declaratii de presa dupa intalnirea cu grupul parlamentar UDMR, marti, 23 ianuarie 2018. Inquam Photos / George Calin

E oficial: Viorica Dăncilă l-a propus pe Liviu Dragnea drept arhitect al dezvoltării României până în 2040

Guvernul Dăncilă a adoptat în şedinţa de joi proiectul de lege privind Strategia de dezvoltare economică şi socială pe termen lung „România 2040”. Proiectul, despre care G4Media.ro a scris în exclusivitate, îi dă preşedintelui Camerei Deputaţilor, post ocupat acum de Liviu Dragnea, puteri depline pentru a decide soarta României până în 2040.

Proiectul prevede că o comisie condusă de şeful Camerei Deputaţilor va elabora o strategie pentru viitorii 22 de ani, iar toate viitoarele guverne ale României vor fi obligate să includă în programele lor de guvernare principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia “România 2040”. Mai mult, toate guvernele viitoare vor fi obligate să preia în bugetele anuale prevederile Strategiei “România 2040”.

Comisia îşi va desfășura activitatea în perioada 1 iunie 2018 -1 iunie 2019 şi va prezenta strategia chiar înaintea alegerilor prezidenţiale din decembrie 2019.

Comisia „România 2040” va fi condusă de președintele Camerei Deputaților, iar coordonarea metodologică şi științifică va fi realizată de Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Guvernul vrea ca din Comisia „România 2040” să facă parte reprezentanți ai Guvernului, ai Președinției, ai partidelor parlamentare, reprezentanți ai comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaților, reprezentanți ai Academiei Române, ai Consiliului de Programare Economică şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. De asemenea, în componența Comisiei vor fi incluse și personalități ale științei, din mediul academic şi universitar, desemnate de conducerea Comisiei „România 2040”, la propunerea Consiliului de Programare Economică.

Citeşte aici mai multe detalii despre proiectul Guvernului Dăncilă

Foto: InquamPhotos, Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Bine ati venit in dictatura PSD, care seamana foarte mult cu dictatura PCR.

    Aceiasi hoti, aceiasi mincinosi, aceiasi propagandisti, numai ca acum au intrat pe net.

  2. Odrasla unui militian invarte Romania anului 2018 pe degete, iar noi ne uitam uimiti la aceasta drama care se va sfarsi rau pentru Romania. Treziti-Va Romani !

  3. Sincer așa ceva ne trebuie. Adevărul este că nu mai putem continua la nesfârșit cu asa zisa luptă parlamentară. Mai mult, ar trebui redus parlamentul la mai putin de 300 de parlamentari, o viziune românească pentru tinutul harcov , (investiție), udmr ar trebui desfiintat, iar partidele au nevoie de un tratat de neagresiune. Faptul ca vine de la dragnea merge cu o lămâie. Dacă se îmbunătățește puțin economia românii de afară vor veni inapoi.Pe pariu ca se vor înghesui si alții

    • Fugi cu….”Dragnea”, nene Costa. Dar o nouă constituție ne trebuie neapărat, iar în parlamentul viitor. doar 2 deputați și un senator, din fiecare județ. Bătălia între partide să se dea la nivelul județului, nu la nivel de țară.

  4. Lucrarea arhitecturală il va ajuta la reducerea zilelor de detenție

    • Scurt si la obiect, bravo…! Cu zilele de detentie in puscariile din Romanica a rezolvat. Trebuie doar sa invete intensiv português brasileiro, in special partea tehnica, daca vrea tot postul de arhitect, si se poate considera deja un om liber…!

    • Asta, numai dacă scrie un roman interesant, altfel nu.

  5. Dar sa-i treaca madam vvd si Romania pe persoana fizica lui dragnea. Nici n’ar fi prea greu daca precedentul Belina s-a creat.

  6. Felicitari domnile Dan Tapalaga pentru demnitatea dumitale ce tine loc de natiune !

  7. ”Marele Arhitect”, ”Marele Carmaci”, eu unul nu vad nicio diferentza. Daca nu ar fi partea de ”convietuire” reciproc avantajoasa cu hamsterul cu blana argintie am putea spune ca avem de-a face cu un deja vu.

  8. Asa! Si?
    Mai da o lege ca sa cada obiectele pe orizontala? Abroga legea lui Arhimede?
    Asta-i lege pentru aburit prostimea. Va avea atata valoare cat hartia pe care va fi imprimata. (daca va fi)
    Nici macar nu e ca un pact acceptat/acceptabil si semnat la un moment dat de catre toate partidele de acum.
    Vorba sa fie, ca au semnat pactul pentru educatie al lui Basescu si s-au sters la … cu el.
    Chiar e de luat in serios? Problema acuta este subordonarea CCR de catre PSD. Restul este fumigena.

    • Corect. Subscriu in totalitate. Poate sa faca nemernicul asta 50 de strategii aprobate prin 300 de legi. Este atat de lipsit de credibilitate incat toate strategiile lui vor fi hartie de sters la koor. Nu stiu ce socoteli isi face , dar in secunda in care nu vor mai fi la putere toate legile astea cretine vor fi desfiintate de urmatoarea lege:
      Articol unic.
      Toate legile emanate de la boul baltii si vacutele lui se abroga.

    • Problema este nu poliloghia de masuri, viziuni, programe si subprograme ce vor fi insailate in aceasta lege ci atribuirea fondurilor necesare indeplinirii „sectoriale” si „etapizate” (ce-mi plac vorvorbele astea!) a strategiei.

      PS. Altfel spus, modul in care Dragnea va drena niste miliarde multe, acum cat e el in putere si la putere, pt ca asa cum bine ai dat de inteles, pana in 2040 multi se vor putea sterge la cur cu „Strategia” lui Dragnea !

  9. Ce surpriza, nu se astepta nimeni. Hai sa punem pariu cate milioane de dolari for mai fura astia, pe bucata de sparlamentar? Ca gaura la buget va fi de miliarde din cauza de incompetenta, pomeni si jaf, este alta treaba.

  10. Vise de iresponsabili din care vor intra, curând, în coșmaruri.

  11. Mi se pare normal sa fie liviu. Cine altcineva?
    De unde putea sa fie ales ,,arhitectul” 20-40 al Romaniei decat din cel mai dezvoltat judet al tarii si anume Teleorman? O alegere perfecta.
    Macar stim ce ne asteapta.

  12. Măi oameni buni, să țină cineva cont de toate potlogăriile „legale”care le fac ăștia, că să-i ajute pe cei ce vor veni, să le anuleze imedia, dar iediat. DA, pacostea asta de arhitect, mai poate băga la buzunar multe parale, până o intra la mititica. Și atenție să se facă imediat pact de extrădare cu Brazilia.

  13. Ce-mi pare amuzant in chestia asta: „Viorica Dancila l-a propus pe Liviu Dragnea.”
    Bine ca nu „i-a ordonat” ca ma tavaleam de ras.
    Mi-aduce aminte de versurile alea dintr-un slagar duios”
    „Viorica duceee…
    Galeata la gunoi”

  14. Dragnea are impresia ca-l intruchipeaza pe Dumnezeu!
    Omul nu mai stie pe ce lume e.
    Astia nu-s in stare sa guverneze 2 ani si ar vrea sa stabileasca viitorul tarii pentru 22 de ani!
    Si bineinteles artizanul arhitecturii va fi omul cu multe tablouri ascunse peste tot.
    O gluma proasta!

    • Ai vrut sa zici 2 saptamani. Nu a fost nicio decizie, lege, hotarare, ordin, orice, in ultimul an care sa nu fi trebuit corectata dupa doua saptamani.
      20-40 e de banc. Ca sa avem de ce discuta. Si sa mai toace ei niste bani in comisii.

  15. Sa ne fereasca Dumnezeu de acesti „arhitecti ai dezastrului romanesc”!!!!!!!!