G4Media.ro

După decizia CCR, peste 3.600 de persoane infectate cu coronavirus nu au…

După decizia CCR, peste 3.600 de persoane infectate cu coronavirus nu au mai fost internate în spital/ Alte 972 de persoane au fost externate la cerere

Aproximativ 3.680 de persoane infectate cu coronavirus nu au fost internate deloc în spital în perioada 2 -20 iulie, după decizia CCR privind carantinarea și izolarea, a transmis luni seară Grupul de Comunicare Strategică, într-o precizare de presă.

De asemenea, de la începutul lunii iulie în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu coronavirus, 3.384 persoane au fost declarate vindecate și 351 au decedat. Totodată au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare dar și 972 de persoane externate la cerere.

Comunicatul integral transmis de Grupul de Comunicare Strategică:

Având în vedere solicitările primite de Grupul de Comunicare Strategică referitoare la evoluția cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), în contextul generat de decizia Curții Constituționale a României, publicată în data de 2 iulie a.c., facem următoarele precizări:

În intervalul 2 – 20 iulie a.c. în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate și 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare și 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

În același interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secții cât și în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane.

Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere.

De asemenea, în urma analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătății 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor ușoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile. În aceeași situație s-au aflat categorii de persoane din centre rezidențiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar și de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecință numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Terorismul biologic mai lipseste Romaniei.

  2. CCR sa plateasca ptr. sanatatea oamenilor infectati , dupa grava decizie luata, in numele Constitutiei interpretate dupa propria intelegere in acord cu sefii lor politici,i nu in acord cu aparare aConstitutiei in vigoare , corelata cu Carta drepturilor omului . Vreau sa fiu sanatos si Av. Poporului siCCR ma impiedica , expunandu-ma la infectie si condamandu-ma la moarte. Cei care contesta existenta acestui virus extrem de agresiv, fie nu au minime cunostinte medicale , privind propria sanatate , fie din considerente politice sau numai de ei stiute ,fiind imposibil sa fie intelesi de oameni cu minima competenta .

  3. De ce membrii CCR nu pot fi anchetați pentru prostiile lor, lumea zice că în statul de drept nimeni nu-i mai presus de lege, atunci deciziile aiurite ale ccr care scapă cei prinși prin ascultări legale, dar fiind conexe au fost șterse iar hoții se plimbă bine mersi, unde este dreptatea????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.