G4Media.ro

După ce șocul inițial al luptei împotriva corupției în educație a trecut,…

Sursa foto: Captură video - European Parliament

După ce șocul inițial al luptei împotriva corupției în educație a trecut, “educația sinceră și câștigată a început să devină mai apreciată” în Republica Moldova – președintele Maia Sandu, discurs la Școala Kennedy a Universității Harvard

“La Harvard, cu toții suntem pregătiți să muncim din greu și să avem visuri mărețe. Așa că nu vă fie frică, Implicați-vă în politică, în numele unor schimbări superioare de care avem cu toții nevoie în aceste vremuri extrem de provocatoare”, i-a îndemnat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe absolvenții Școlii Kennedy de politici publice a Universității Harvard, în cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri. În discursul ei, Sandu – care a obținut masterul în politici publice la această instituție americană, în 2010 – a prezentat propria sa evoluție, de la activist anticorupție la șef de stat și a spus audienței că “politica înseamnă impact major, real, imediat și de lungă durată”. Ea a povestit și despre măsurile pe care, ca fost ministru, le-a luat împotriva corupției în educație: “După ce șocul inițial a trecut (…) Educația sinceră și câștigată a început să devină mai apreciată”

 • Potrivit unei prezentări a Școlii Kennedy, Sandu s-a adresat unui număr de 609 absolvenți, provenind din 37 de state americane și 86 de țări, în prima astfel de ceremonie desfășurată cu prezență fizică de la declanșarea pandemiei. Ea a fost prezentată publicului de către Decanul Doug Elmendorf, care a descris-o drept o dovadă a “calității de lider public eficient și cu principii, un model pentru noi toți”.

Președintele Republicii Moldova a descris cum a asumat postul de ministru al Educației și propria perspectivă asupra luptei corupției în acest sector, luptă care a produs un șoc: “După ce șocul inițial a trecut, tot mai multe voci ne-au susținut. Educația sinceră și câștigată a început să devină mai apreciată.” Maia Sandu, despre lupta împotriva corupției în învățământ, ce implica “părinți, profesori, elevi și chiar oameni de la minister”:

 • “Parcursul meu după Harvard Kennedy School a fost destul de intens. După doi ani în calitate de consilier al unuia dintre directorii executivi ai Băncii Mondiale, am primit o ofertă neașteptată de la Guvernul Republicii Moldova – să mă întorc acasă și să devin ministru al Educației.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. asta vb pe la pe, ue kenedy vrajeala si aia in moldova mor de foame.

  cultul personalitatii pe burta goala

  • Daaa, de-asta mor de foame ca vorbeste Maia pe la o universitate. Pai la noi nu se moare de foame si cica suntem in UE de 15 ani ?

  • Mor de foame fiindca au fost mintiti si furati 30 de ani. Nu poate Maia in 2 ani sa repare ce a stricat USL Moldova in 30. Cultul personalitatii il gasesti in aproape toate instutitiile bugetare romanesti, pline de lingusitori si atarnatori, nu la Maia Sandu.

  • Tu dacă toată viața ta ai muncit pe câmp, probabil nu cunoști că prin astfel de vizite își promovează țara pentru a atrage investiții, investitorii și donații.

  • Bai Mihaita esti ff pro-st, chiar nu te doare?

  • Pe Mihai nu il doare… Atata poate…

  • Mihail, iar ai băut samagon pe stomacul gol??? Iar nu ești coerent!

 2. Dulapul nostru nu ajunge să vorbească acolo…

 3. Cinste ei, o personalitate cu personalitate! De-am avea mai multe asemenea doamne, politica nu ar mai fi domeniul gargarei și al gazelor lacrimogene putiniste.