G4Media.ro

După ce a afirmat că primarul Londrei este controlat de islamiști, deputatul…

sursa foto: captura video

După ce a afirmat că primarul Londrei este controlat de islamiști, deputatul Lee Anderson a fost suspendat din Partidul Conservator britanic

Partidul Conservator britanic al premierului Rishi Sunak l-a suspendat sâmbătă pe deputatul Lee Anderson, care a refuzat să prezinte scuze după ce a afirmat că primarul laburist al Londrei, Sadiq Kahn, este controlat de islamişti, relatează agenţiile AFP conform Agerpres.

Declaraţia respectivului deputat, fost preşedinte al partidului şi cunoscut pentru afirmaţii ce au provocat polemici, a fost făcută vineri seară la postul cu orientare editorială conservatoare GB News. El a susţinut că islamiştii au „preluat controlul” asupra lui Sadiq Khan, primul edil musulman al capitalei britanice, care ocupă acest post din 2016. Sadiq Khan „le-a dat acoliţilor săi capitala noastră”, a mai spus deputatul conservator.

Comentariile sale, care vin în contextul unei polemici referitoare la acuzaţii de presiuni asupra deputaţilor pe tema unui vot în Camera Comunelor pentru un apel la încetarea focului în Fâşia Gaza, au fost condamnate de tot spectrul politic britanic, iar preşedinta Partidului Laburist, Anneliese Dodds, le-a catalogat drept manifestări „rasiste şi islamofobe fără nicio ambiguitate”.

Deputatul Lee Anderson a refuzat să prezinte scuze, prin urmare premierul Rishi Sunak a decis suspendarea lui din partid, iar de acum înainte el va activa în legislativ ca independent.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. postaci?

  2. @ jonshardware – Adica? Alt argument ai?