G4Media.ro

Duma de Stat a adoptat legea care elimină limita de vârstă pentru…

Duma de Stat a adoptat legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată. Volodin: „Comandantul nostru suprem face totul pentru a asigura că forţele noastre armate înving, și noi trebuie să ajutăm”

Parlamentul rus a adoptat miercuri legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată, în plină ofensivă a trupelor ruse în Ucraina, relatează agenţiile AFP, Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Legea, iniţiată de partidul preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, a fost votată în prima, a doua şi a treia lectură în Duma de Stat, camera inferioară, şi apoi de Senat.

”Trebuie să consolidăm forţele armate şi să ajutăm Ministerul Apărării. Comandantul nostru suprem face totul pentru a asigura că forţele noastre armate înving, şi noi trebuie să ajutăm”, a spus preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin.

”Adoptarea acestui proiect de lege va permite atragerea în armată a experţilor din domenii căutate”, a declarat la rândul său iniţiatorul proiectului de lege, Andrei Kartapolov.

Pentru operarea armamentului de înaltă precizie şi a armelor grele este nevoie de specialişti înalt calificaţi, iar experienţa arată că aceştia dobândesc astfel de competenţe în jurul vârstei de 40-45 de ani, au motivat deputaţii ruşi în fundamentarea proiectului de lege. Vor putea fi astfel atraşi în armată ingineri, specialişti în comunicaţii sau medici, printre alte specialităţi, se mai arată în document.

Conform normelor în vigoare până la adoptarea acestei noi legi, cetăţenii ruşi puteau semna un prim contract cu armata între vârsta de 18 şi 40 de ani, iar cei străini între 18 şi 30 de ani.

De acum înainte se va putea înrola în armată orice persoană voluntară care nu a atins vârsta de pensionare, stabilită în prezent în Rusia la 61 de ani şi jumătate pentru bărbaţi.

Iniţiativa survine după pierderile grele în oameni şi echipamente suferite de armata rusă în invazia lansată împotriva Ucrainei pe 24 februarie şi care nu decurge conform planului Moscovei, timp în care Ucraina şi-a mobilizat aproape toţi bărbaţii apţi să servească în armată.

Totuşi, deputaţii ruşi au susţinut că proiectul lor de lege nu urmăreşte realizarea unei mobilizări mascate a populaţiei pentru ”operaţiunea militară specială din Ucraina”, începută pe 24 februarie.

Marea Britanie susţine că Rusia a pierdut în acest război circa 15.000 de soldaţi, un bilanţ comparabil cu cel al pierderilor armatei sovietice în cei 10 ani de război în Afganistan.

Rusia a lansat în aprilie campania de recrutare de primăvară, cu obiectivul de a recruta circa 134.500 de militari în termen care să-şi satisfacă serviciul militar, dar Ministerul rus al Apărării a promis că recruţii nu vor fi trimişi pe front în Ucraina.

Sursa foto: Duma.gov.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Grasii aia stau pe scaune in parlament si voteaza sa trimita prostii drept carne de tun. As spune ca daca vor sa-si ajute comandatul suprem, sa dea exemplu pe sine si sa se inroleze.

  • yep, ca orice dictatura totalitara care se respecta, duma astora, judecatorii, procurorii, absolut tot statul, totul este la ordinul „comandantului suprem”, dictatorul Putin!

  • Comandantul suprem n-are skilluri nici sa-l califice ca si curatzator de cartofi, ce sa caute ala-n armata?
   Numa de pe vremea lui Yeltsin, cand lucra la FSB, cate zeci de milioane de ruble a facut sa dispara fara sa arate nici un progres in schimb. Loser chinlet care nu e in stare de nici macar o singura decizie corecta care sa-i ajute tara din impas.

 2. Cracanatul suprem ii cheama la moarte pe toti postacii din fermele de troli :))

 3. pai Volodin tata, ce astepti? so pe front!
  o sa fie ca in ww2, cum ciripesti ceva cum te arunca pe front in rusia. ma rog in ucraina acum, dar tot prin zona. nu au ei oameni cat pot omora armele trimise de vestici ucrainei.

 4. a sunat Kim ala din nod coreea, si a ras! Zicea ca statul terorist Putler este format din amatori!

 5. la care „la noi”? ca tu esti gagauz, cu siguranta roman nu esti. deci de unde pana unde te asociezi cu noi?
  noi nu avem minte ca nu ne plac ucigasii? deci tu ca iti plac ai? OK :))))))))))))))))))))))))))))
  BALACEANCA SCRIE PE TINE! a lu pigus losere!

 6. Asta e o miscare economica ,nu militara. Sutele de mii de rusi ramasi somer datorita „geniului” paranaoicului suprem,cheltuie cam mult din bugetul saracit al sovieticilor. Asa va rezolva problema cu gloante ucrainiene si nu mai cheltuie nici cu ajutoarele de inmormantare,ii lasa pe camp, sa ocupa corbii.

 7. Ura! Ura! Ura! Batalioanele „vitejii pensionari sovietici” si „putler jugend” vor spala rusinea de pe obrazul armatei rosii. La lupta, tovarasi, pentru comandantul nostru suprem!

 8. Așa, așa. Toată lumea pe front că imperiul nu se face cu aplauze pentru comandantul suprem.
  Tâmpit popor!

 9. Duma de stat a adoptat legea care le permite pensionarilor si minorilor sa fie oferiti voluntari pentru frontul ucrainian.
  Up next: exod rusesc inspre Kazakhstan si coreea de nord. Kremlinul ieste confusie…

 10. Mai rămâne să se reînființeze lagărele de prizonieri de prin Siberia. Stalin are de ce să fie mulțumit.

 11. 🤔 Isi mai raresc din admiratori .. mai scapa de asistati social..