G4Media.ro

DSP Arad, nevoită să apeleze la voluntari pentru emiterea amenzilor celor care…

sursa foto: DSP Arad

DSP Arad, nevoită să apeleze la voluntari pentru emiterea amenzilor celor care nu completează formularul digital / S-au emis până acum 1.745 de amenzi doar în acest județ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad apelează la voluntari pentru a putea face faţă numărului mare de amenzi pe care trebuie să le emită pe numele celor care nu au completat la frontieră formularul digital, peste 1.700 de sancţiuni fiind date până acum, anunță Agerpres.

După ce în lunile trecute instituţia a mai apelat la voluntari pentru a putea face la timp anchetele epidemiologice sau pentru a introduce datele legate de pandemie în platforma naţională, acum cere sprijin pentru a putea aplica amenzi.

„Suntem nevoiţi să apelăm la voluntari, doar că de această dată nu are legătură cu introducerea de pozitivi din valul cinci, ci este vorba de volumul de muncă ridicat pentru a emite amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România. Am emis până acum 1.745 de amenzi doar pentru judeţul Arad, fiecare de 3.000 de lei, cu posibilitatea de a se plăti jumătate din suma minimă în termenul legal de 15 zile, adică 1.000 de lei. Este o problemă serioasă, unii au încasat mai multe amenzi pentru că au avut drumuri repetate în Ungaria sau în diferite ţări şi nu au completat formularul obligatoriu când au revenit în ţară”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, şeful DSP Arad, Horea Timiş.

El a amintit că în vederea identificării contacţilor unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României sau maximum 24 de ore după intrare toate persoanele au obligaţia de a completa formularul digital.

DSP Arad primeşte de la Poliţia de Frontieră datele privind persoanele care intră în ţară, a explicat Horea Timiş.

„Dacă cineva a trecut graniţa şi nu a completat formularul în 24 de ore, se emite amenda instant, la fel ca şi în cazul rovinietei. Dacă cineva a trecut zilnic graniţa şi nu a completat acel formular, zilnic se va emite amenda”, a mai spus şeful DSP Arad.

sursa foto: DSP Arad

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Tot la voluntari sa apelati si cand o sa ne duceti cu forta pe stadioane ca sa ne intepati legati la ochi?De cand dau voluntarii amenzi?

  2. Si va mirați ca idioții de ce cresc preturile si facturile.

    • CITEZ un …medic: ‘ fiecare de 3.000 de lei, cu posibilitatea de a se plăti jumătate din suma minimă în termenul legal de 15 zile, adică 1.000 de lei. „

  3. Alta inventie nazista schizoida. Sa-si bage certificatul nazist-european direct in fund. Jefuiesc oamenii in toate felurile posibile.

  4. Amenda scrisa pe o hîrtie nu inseamna amenda incasata

  5. Cu părere de rău acest formular nu ajuta la limitarea transmisiei Omicrom, vezi numărul de cazuri din Europa de West, unde acest formular era deja implementat.

  6. Erata: Omicron nu omicrom

  7. amenzile sunt nelegale, trebuiesc atacate in instanta si indreptat contra emitent (DSP) ca parte civila

  8. Încă o dovadă că trăim într-o dictatură.