G4Media.ro

Drulă, de pe Autostrada Sebeș-Turda, acuză că lucrările au fost grăbite pentru…

sursa foto: captura video

Drulă, de pe Autostrada Sebeș-Turda, acuză că lucrările au fost grăbite pentru alegerile din 2020, iar acum sunt necesare reparații, traficul pe o porțiune e închis, de la o lună cât a promis Grindeanu s-a extins la 3 luni

Fost ministru al Transporturilor, liderul USR Cătălin Drulă s-a deplasat pe Autostrada A10, Sebeș-Turda, pentru a verifica situația lucrărilor la o groapă care a apărut în acest tronson. Drulă acuză îi acuză pe reprezentanții actualului Guvern că au grăbit inaugurarea Austostrăzii înaintea alegerilor parlamentare din Decembrie, 2020, lucrările fiind făcute în pripă, astfel că acum sunt necesare „lucrări de reparații”. În zona dealului de la Pârâul Iovului, autostrada riscă să o ia la vale, arată Cătălin Drulă.

„Suntem pe Autostrada A10, Sebeș – Turda. Tronsonul a fost inaugurat în decembrie, 2020, cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare, fără ca toate lucrările să fi fost finalizate. Traficul este restricționat și astăzi încă se fac lucrări de reparații”, spune Drulă.

El arată că din păcate, „lucrările au fost grăbite și au fost probleme de calitate”. Acum traficul pe o porțiune este închis din 1 februarie, nefiind clar când se vor finaliza lucrările.

„Acum vedeți că Autostrada este întreruptă și avem o groapă. Traficul este închis aici din 1 februarie și deși inițial trebuia să fie doar pentru o lună, adică de la 1 martie să putem recircula, lucrările sunt departe de a fi terminate, iar promisiunile lui Grindeanu că aceste lucrări vor dura doar o lună s-au extins acum la 3 luni”, spune Cătălin Drulă.

Din imaginile postate sunt semnalate anumite probleme de structură, în zona dealului de la Pârul Iovului, unde autostrada riscă să o ia la vale.

Sursa foto: captura video

În total, 541,73 milioane de lei (fără TVA) a costat construcția acestui segment de autostrada. Contractul a fost semnat în 2014, iar în decembrie 2014 începeau și lucrările.

„S-a muncit foarte mult ca să începem să construim, dar după cum vedeți, alții dărâmă. Acesta este rezultatul ratării infrastructurii în cheie politică, politrucizării infrastructurii. Infrastructura trebuie să o facă profesioniștii, trebuie să fie lăsați să-și facă treaba, să existe consultanți, să existe calitate, altfel, avem astfel de probleme. Guvernul actual demolează ce s-a construit acum 3 ani”, a comentat Cătălin Drulă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Degeaba bagă drulaul cărbuni, ca tot sub 10% rămân. Cu voia lui Dumnezeu – poate nu mai fac nici pragul.

  • İn şa Allah, și mai ales dacă se trezește națiunea, vor urca mai sus de 11% cât au acum.

  • USR nu are nicio sansa la alegeri. USR are impresia ca romanii sunt oameni cinstiti, care vor autostrazi, cand de fapt romanii vor mita electorala.

 2. Un aurolac se maimuțărește pe marginea drumului.

  • Te referi la Badulescu, de la tine din PSD, sluga lui Firea.

  • Zise Gogu, trollul coruptilor din PSD 👍🏼😂😂😂

 3. Strict la faza asta Grindeanu nu are nici o vina.
  Bode era ministru si a executat ordinul lui Iohannis. Tot tronsonul Pizzarotti arata mizerabil cu limita de 100km/h nerespectata de nimeni dar plin de denivelari, la o autostrada care ar trebui sa fie inca in garantie.

 4. Foarte bine 👍🏻
  Trebuie amintite toate neregulile, indiferent culoarea partidului care a dat ordin de a se face o harcea – parcea acolo….
  Se vorbește despre siguranța utilizatorilor viali, ceea ce e mult mai important decât ce spune un partid sau altul.

  • Ce treaba are grabirea lucrarilor pentru inaugurare cu faptul ca a fugit terasamentul ? S-a folosit vopsea de mare concentratie si a apasat rau pe asfalt ? Numai aberatii scoate asta mic. Terasamentul era facut de mult , aia nu au putut sa grabeasca decat ceva semne de circulatie , ceva marcaje , dar asa e cand ai fost pe cai mari si ai blufat cu doi treiari , unu de la Constanta care detinea adevarul absolut si unu de pe la sanatate, ONG-ist pur sange. Realitatea insa bate lumea ONG-urilor , e mai greu cand e ceva de facut , nu doar hanta hanta pe la TV. Sa se duca fix acolo unde le e locul , la 3,5% . Se vede cat verticali sunt sau jumulit pe 5% cu Ciolos, alt reper de integritate .

  • Nene esti pe langa. Terasamentul era varza acolo, tot dealul a luat-o la vale de mai multe ori in aceeasi zona. Au turnat in graba trei straturi de asfalt, ultimul noaptea la sub zero grade.
   Dealul ala nu a fost niciodata stabilizat corespunzator. Penelachii au tolerat stilul pizzarilor fara sa se sinchiseasca tot anul iar prin octombrie au primit ordin ca trebuie sa deschida pana pe 6 decembrie indiferent de cum se prezinta lotul.