G4Media.ro

Dronele ucrainene pot lovi ținte de până la 2.500 de kilometri în…

Sursa Foto: mil.in.ua

Dronele ucrainene pot lovi ținte de până la 2.500 de kilometri în interiorul Rusiei, admite un oficial al forțelor aeriene ruse: „Inamicul nu stă pe loc”

Dronele ucrainene au capacitatea de a lovi o țintă aflată la o distanță de până la 2.500 de kilometri, dar Moscova a fost protejată, a declarat un înalt oficial al forțelor aeriene ruse, relatează Sky News.

Comentariile, făcute de Dmitri Bogdanov, șeful departamentului de război radio-electronic al Forțelor Aerospațiale Ruse, sugerează că o porțiune largă de teritoriu rusesc care se învecinează cu Ucraina este vulnerabilă la atac.

„Inamicul nu stă pe loc”, a declarat Bogdanov, citat de agenția de presă de stat Tass.

„Acum, vehiculele aeriene fără pilot pot traversa o zonă de până la 2.500 de kilometri, iar multe regiuni [rusești] sunt conștiente de acest lucru.”

Aceasta vine după ce o sursă de la Kiev a declarat luni pentru Reuters că o dronă ucraineană a încercat cel mai profund atac de până acum, vizând un sistem militar rusesc de radare de avertizare timpurie în regiunea Orenburg, la aproape 1.000 de kilometri distanță.

De la începutul anului, atacurile cu drone au lovit, de asemenea, infrastructura critică de rafinare a petrolului din Rusia.

Ucraina nu confirmă sau infirmă în mod oficial că atacă rafinării din interiorul Rusiei, dar afirmă că astfel de situri sunt ținte legitime, deoarece ajută efortul militar al Moscovei.

În luna mai a anului trecut, în cadrul unui baraj major, două drone au zburat spre complexul Kremlinului, înainte de a fi distruse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...