G4Media.ro

Douăzeci şi două de avioane chineze de luptă, în zona de apărare…

Sursa foto: Hector RETAMAL / AFP

Douăzeci şi două de avioane chineze de luptă, în zona de apărare aeriană a Taiwanului, după vizita lui Pelosi, denunţă Taipeiul

În total, 22 de avioane chineze de luptă au intrat joi în zona de apărare aeriană a Taiwanului, anunţă ministrul taiwanez al Apărării într-o conferinţă de presă pe tema manevrelor militare chineze în urma vizitei la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor amerticane Nancy Pelosi, relatează news.ro conform AFP.

Sisteme de apărare antiaeriene au urmărit avioanele chineze, a anunţat el.

China a lansat joi cele mai importante manevre militare de istoria sa în jurul Taiwanului, un răspuns în forţă faţă de vizita lui Nnancy Pelosi.

Beijingul consideră această vizită drept o provocare, o susţinere a susţinătorilor independenţei Taiwanului şi o încălcare a angajamentelor Statelor Unite de a nu întreţine relaţii oficiale cu această insulă, pe care o consideră parte a teritoriului chinez..

Armata chineză a lansat o serie de rachete care au survolat Taiwanul şi au căzut – pentru prima oară – în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei.

Aceste exerciţii militare se desfăşoară în şase zone maritime în jurul Taiwanului, la nivelul unor rute comerciale foarte frecventate, unele situate la 20 de kilometri de coasta taiwaneză.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Perfect, consuma kerosen degeaba 😀

  2. China nu prea înțelege ce i se întâmplă.
    Fără occident China ajunge mai rău decât Rusia.

  3. Chinezesti nu chineze

  4. Asta se numește striptease geopolitic.

    • da potler si-o ia la l. Aba in bunkar cand se dezbraca ursuletu panda dă rochita rosie…doi ursi la 69 ..dă anisori…🤣😂🤣😂🤣

  5. Mari razboinici chinejii,daca o babatie precum Nancy a scos douasdoua de aveoane chinezesti la plutit in aer…sper sa se tina bine ,nu precum racheta de aceeasi provenienta ce s-a prabusit zilele trecute.Hai cu sanctiunile ca s-a umflat orzul in astia…sa-si vinda intre ei chinezariile de doi bani.

  6. …cum spun Rușii, vrem Ucraina…Chinezii vor Taiwan, Coreea de Nord ar vrea Coreea de Sud…Turcia vrea Cipru, Grecia vrea Cipru, Ungaria vrea Transilvania, România, poate ca vrea Moldova…etc………pai facem planeta praf și nimeni nu se va mai alege cu nimic!