G4Media.ro

Douăsprezece maimuţe-veveriţă, furate de la o grădină zoologică din statul american Louisiana

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / ggallice (Geoff Gallice)

Douăsprezece maimuţe-veveriţă, furate de la o grădină zoologică din statul american Louisiana

Douăsprezece maimuţe-veveriţă au fost furate de la o grădina zoologică din Louisiana weekendul trecut, cu câteva zile înainte ca două maimuţe din altă specie să fie sustrase de la Grădina Zoologică din Dallas, relatează joi DPA/TCA, citat de Agerpres.

Grădina zoologică din Louisiana – Zoosiana -, situată în Broussard, în afara oraşului Lafayette, a anunţat că furtul a avut loc sâmbătă, cu puţin înainte de miezul nopţii.

„Individul a vizat unităţile primatelor mai mici vizate şi a compromis în mod special expoziţia „Maimuţă-veveriţă”. Din nefericire, individul a reuşit să fure 12 maimuţe-veveriţă”, a indicat grădina zoologică într-o postare pe Facebook.

Maimuţele-veveriţă rămase – originare din America de Sud – se află în siguranţă şi niciun alt animal nu a fost afectat, a precizat insituţia. „Toate celelalte animale au ieşit la socoteală şi par să nu fi fost tulburate”, a adăugat Zoosiana.

Grădina zoologică a precizat că mai multe agenţii locale, statale şi federale investighează furtul.

„Procesul nostru de îngrijire a animalelor de aici este foarte minuţios şi semnificativ, care stă la baza unui raport trainic bazat pe îngrijire şi chiar dragoste pentru aceste animale”, a declarat directorul general al grădinii, Matt Oldeburg, pentru NOLA.com. „Este incredibil de supărător. Ele sunt o parte a familiei noastre. Mai presus de orice altceva, suntem foarte supăraţi şi ne-am dori ca maimuţele să fie înapoiate”, a adăugat el.

Furtul acestor maimuţe a avut loc înainte ca două exemplare de maimuţă tamarin imperial să fie furate de la Grădina Zoologică din Dallas şi recuperate ulterior, în viaţă, dintr-o casă abandonată aflată la o distanţă de circa 8 kilometri. Ancheta în acest caz continuă. Grădina zoologică din Dallas s-a confruntat recent şi cu alte incidente neobişnuite, precum evadarea unui leopard şi decesul suspect al unui vultur.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...