G4Media.ro

Două piramide construite pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii egiptene,…

sursa foto: Pexels

Două piramide construite pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii egiptene, au fost deschise pentru turiști

Autoritățile egiptene anunță că două noi piramide egiptene au fost deschise publicului pentru prima dată din 1965, informează News.ro. Vestigiile au fost construite în urmă cu mai bine de 4500 de ani și au fost ridicate pentru faraonul Sneferu, nimeni altul decât fondatorul celei de-a patra dinastii egiptene. Din această dinastie, cei mai cunoscuți faraoni sunt Keops, Kefren și Mikerinos, cei care au dat numele celebrelor piramide vizitate anual de turiști din toată lumea.

Autorităţile egiptene au permis, sâmbătă, accesul turiştilor în două piramide din Dahshur, în sudul oraşului Cairo, şi au dezvăluit o colecţie de sarcofage, din care unele cu mumii în stare bună de conservare, potrivit site-ului lesoir.be, citat de News.ro.

O piramidă construită pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii a faraonilor din Egipt, şi o alta vecină au fost accesibile publicului pentru prima dată din 1965, a anunţat ministrul Antichităţilor, Khaled al-Anani.

Un vechi zid, lung de 60 de metri, la sud de o altă piramidă, cea a faraonului Amenemhat II, a fost de asemenea deschis, potrivit ministrului egiptean, mai anunță sursa citată.

sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Este doar o stire, nu inteleg de ce figureaza pe pagina de „Analize”.
    Degeaba se straduiesc egiptenii, instabilitatea din tara a scazut pentru o vreme mai lunga afluxul de turisti.