G4Media.ro

Două noi proiecte pentru flexibilizarea contractelor de muncă în mediul privat, depuse…

Raluca Turcan / Foto: Facebook.com

Două noi proiecte pentru flexibilizarea contractelor de muncă în mediul privat, depuse de Raluca Turcan

Deputatul PNL Raluca Turcan a depus la Parlament două proiecte de legi care prevăd flexibilizarea angajărilor în sectorul privat, potrivit unui comunicat de presă.

Primul proiect prevede flexibilizarea programului de muncă prin măsuri de tipul kurzarbeit și somaj tehnic, măsuri care să poată fi decise și la nivel local.

Măsurile de tipul kurzarbeit și șomaj tehnic vor putea fi aplicate în situații de criză, prin Hotărâre de Guvern sau prin decizii ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență. Astfel, în caz de criză la nivel local, autoritățile publice locale vor putea decide declanșarea acestor mecanisme pentru a ajuta angajații să își mențină locul de muncă, iar angajatorii să nu intre în faliment sau să facă concedieri și să-și piardă astfel forța de muncă bine calificată. Prin aceste noi mecanisme, angajatorul va putea diminua programul angajatului, îl va plăti în conformitate cu noul timp de lucru, iar diferența față de salariul inițial va fi suportată de către stat, arată Raluca Turcan.

Al doilea proiect prevede apariția unor contracte de muncă atipice, la cerere sau cu mai mulți angajatori. Proiectul prevede că un angajat va putea munci pentru mai multe firme, în funcție de necesitățile angajatorilor. Angajații nu vor fi nevoiți să aibă mai multe contracte cu timp parțial de muncă cu mai mulți angajatori în paralel, ci un singur contract cu toți și se va prezenta la locul de muncă unde va fi nevoie de serviciile sale. În plus, vor putea avea venituri mai mari, în funcție de numărul de ore muncite suplimentar, potrivit proiectului prezentat de Raluca Turcan. (Raluca Turcan / Foto: Facebook.com)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. O bugetareasa care nu a muncit niciodata in viata ei, macar o zi in privat, cu facultatea facuta la Moscova, „scrie” ea proiecte de lege despre munca.

    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  2. HOPA, PEEESEEEDISTAAA turcan A SCOS IAR capul. CE MAI DEBITEAZA ? „S-A CULCAT SANATOS SI S-A SCULAT MORT” ?